10 έξυπνα κόλπα για να κρατήσετε το σπίτι σας ζεστό με μηδέν κόστος

Πως να κρατήσουμε ζεστό το σπίτι μας χωρίς καλοριφέρ – κλιματιστικό ή σόμπα . Γιατί ο Χειμώνας μπήκε και πάλι στις ζωές μας και οι πρώτες κακοκαιρίες ξεκίνησαν να πλήττουν την Ελλάδα. Οι θερμοκρασίες έχουν πέσει πολύ όμως οι καιροί είναι δύσκολοι. Οι κάτοικοι στην Ελλάδα άλλωστε, εδώ και χρόνια έχουν μάθει να ζουν με τα απολύτως απαραίτητα.

Τώρα με την καραντίνα εξαιτίας του κορονοϊού υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν κανένα εισόδημα εκτός από κάποια επιδόματα. Η θέρμανση του σπιτιού είναι απολύτως απαραίτητη  τον Χειμώνα. Το Καλοκαίρι όμως λίγο ή πολύ όλοι ξέρουμε μερικούς τρόπους να διατηρήσουμε το σπίτι μας δροσερό χωρίς το κλιματιστικό.

Δείτε ακόμα To Vicks δεν είναι μόνο για το κρυολόγημα: Δες άλλες 15 απίστευτες χρήσεις του

Τον Χειμώνα πως μπορούμε να κρατήσουμε το σπίτι μας ζεστό, χωρίς να ανάψουμε κλιματιστικό, καλοριφέρ ή σόμπες; Υπάρχουν μερικά έξυπνα κόλπα που θα καταφέρουν να σας κάνουν να ζεσταθείτε μέσα στο σπίτι με μηδέν κόστος. Διαβάστε παρακάτω:

Όταν έχει λιακάδα τραβήξτε τις κουρτίνες των παραθύρων!

Όταν έχει λιακάδα, ακόμη κι αν έξω έχει πολύ κρύο τραβήξτε τις κουρτίνες των παραθύρων, κρατώντας παράλληλα τα παράθυρα κλειστά. Με αυτόν τον τρόπο, οι ζεστές ακτίνες του ήλιου θα μπαίνουν μέσα στο σπίτι και θα ανεβάζουν την θερμοκρασία του σπιτιού.

Τραβάμε τις κουρτίνες από τα παράθυρα

Photo via: patrasevents.gr

Όταν πέφτει ο ήλιος κλείστε τις κουρτίνες!

Λίγοι το γνωρίζουν αλλά όταν υποχωρήσει ο ήλιος, η ζέστη που είχατε συγκεντρώσει από τις ανοιχτές κουρτίνες, χάνετε μαζί του. Γι’ αυτό κλείστε τις κουρτίνες έτσι ώστε να φυλακίσετε την ζέστη μέσα στο σπίτι σας!

Κλείνουμε τις κουρτίνες

Photo via: patrasevents.gr

Στρώστε χαλιά!

Πολλές φορές το σπίτι μας είναι ζεστό, αλλά το παγωμένο δάπεδο, κατεβάζει την θερμοκρασία του. Στρώστε λοιπόν χαλιά, μοκέτες και φλοκάτες σε όλο το σπίτι. Έτσι θα διατηρείτε την θερμότητα του σπιτιού και συγχρόνως θα έχετε ένα πολύ μοντέρνο σπίτι!

Στρώνουμε χαλιά στο σπίτι

Photo via: Pinterest

Να κάνετε μπάνιο με την πόρτα ανοιχτή!

Αν μένετε μόνος σας αυτή η ιδέα θα σας αρέσει πολύ. Τον Χειμώνα κάνουμε μπάνιο με ζεστό νερό – εγώ και το Καλοκαίρι με ζεστό κάνω – . Κατά τη διάρκεια του μπάνιου λοιπόν, αφήστε την πόρτα σας ανοιχτή, για να ταξιδεύουν οι υδρατμοί και οι ζέστη του ντουζ σε όλα τα γύρω δωμάτια.

Κάνουμε μπάνιο με την πόρτα ανοιχτή

Photo via: vivadecora.com.br

Σφραγίστε το τζάκι σας!

Με ένα πλαστικό μπαλόνι σφραγίστε την καμινάδα από το τζάκι σας όταν δεν είναι αναμμένο. Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρείτε την θερμότητα από το τζάκι για περισσότερες ώρες και δε θα επιτρέπετε παράλληλα να μπαίνει κρύος αέρας απέξω.

Πλαστικό προστατευτικό για να σφραγίσουμε την καμινάδα στο τζάκι

Photo via: cleverlysolved.com

Χρησιμοποιήστε ηλεκτρική κουβέρτα ή θερμοφόρα για τον ύπνο!

Οι ηλεκτρικές κουβέρτες είναι πάρα πολύ οικονομικές και ακόμη περισσότερο αποτελεσματικές τις κρύες νύχτες του Χειμώνα. Όχι μόνο μας κρατούν ζεστούς αλλά προφυλάσσουν το σώμα μας από την υγρασία. Οπότε κάνουν πολύ καλό και στην υγεία μας.

Αν δεν έχετε ηλεκτρική κουβέρτα όμως και δεν σας περισσεύουν τα χρήματα, τότε μπορείτε να γεμίσετε με ζεστό νερό την θερμοφόρα και να κοιμηθείτε αγκαλιά της. Προσφέρει ζεστασιά και χαλάρωση στο σώμα και διασφαλίζει και η θερμοφόρα μία καλή ποιότητα ύπνου.

Αφήστε τον φούρνο ανοιχτό!

Είναι γνωστό ότι οι κουζίνες είναι Χειμώνα Καλοκαίρι πιο ζεστές εξαιτίας του φούρνου. Όταν μαγειρεύουμε η θερμότητα του φούρνου μεταφέρεται και στο υπόλοιπο σπίτι. Μπορείτε λοιπόν μετά το μαγείρεμα να αφήσετε την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη ή και ανοιχτή, για να μεταφέρεται την θερμότητα του φούρνου σε όλο το δωμάτιο.

Αφήνουμε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή

Photo via: patrasevents.gr

Καλύψτε τα παράθυρά σας με αεροπλάστ.

Το αεροπλάστ είναι εκείνο το πλαστικό με τις φουσκάλες που αρεσκόμαστε να σπάμε και τυλίγουμε συνήθως τα εύθραυστα. Λοιπόν το αεροπλάστ δεν προστατεύει μόνο τις εύθραυστες συσκευές. Διατηρεί την θερμότητα του σπιτιού έως  και 50% μέσα στο σπίτι.

Τις πολύ κρύες νύχτες του Χειμώνα λοιπόν, καλύψτε τα παράθυρά σας με αεροπλάστ. Μπορεί να μην είναι τόσο όμορφο εξωτερικά όμως σκεφτείτε τα αποτελέσματα και αφήστε την διακόσμηση στην άκρη για λίγο.

Αεροπλάστ στα παράθυρα

Photo via: whist.hu

Αντιστρέψτε τη φορά κίνησης του ανεμιστήρα οροφής

Λίγοι ξέρουν ότι ο ανεμιστήρας οροφής έχει προγραμματιστεί να πηγαίνει με την φορά του ρολογιού έτσι ώστε να τραβάει την θερμότητα του χώρου από κάτω προς τα πάνω και να την απομακρύνει. Τον Χειμώνα λοιπόν μπορείτε να αντιστρέψετε την φορά κίνησης του ανεμιστήρα οροφής.

Ανάψτε την θέρμανση που διαθέτετε και αντιστρέψτε τον ανεμιστήρα σας. Έτσι ο ανεμιστήρας θα μεταφέρει την θερμότητα από πάνω προς τα κάτω και το σπίτι σας θα γίνει ζεστό στο Π και Φ. Έτσι δε θα χρειαστεί να ξοδέψετε πολύ πετρέλαιο, υγραέριο ή να επιβαρύνετε περισσότερο τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Ανεμιστήρας οροφής

Photo via: samedayservicepros.com

Φτιάξτε σόμπα από τερακότα.

Παίρνετε  ένα μεγάλο κερί σε δοχείο για να μην λιώνει. Στηρίζετε δύο πήλινα τουβλάκια δεξιά και αριστερά από το κερί, και πάνω τους τοποθετείτε μια αναποδογυρισμένη κεραμική γλάστρα.

Η γλάστρα πρέπει να είναι καθαρή και καινούρια. Τοποθετήστε την αυτοσχέδια σόμπα σας στο τζάκι -αν δεν έχετε ξύλα- ή πάνω σε μία άλλη ασφαλή επιφάνεια όπου αλλού θέλετε μέσα στο σπίτι. Προσοχή εμείς δεν την προτείνουμε γιατί υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς .

σόμπα από τερακότα

Photo via: teddyfeed.com

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη 

Close