Πως μπορούμε να ξαναχρησιμοποιήσουμε το τηγανόλαδο
Είναι άχρηστο το τηγανόλαδο; Μπορούμε να το επαναχρησιμοποιήσουμε και αν ναι πως; Ας δούμε αναλυτικά!Είτε για να μαγειρέψουμε ξανά είτε για ένα σωρό άλλες “κατασκευές” το τηγανόλαδο που μας έμεινε, κάθε άλλο παρά άχρηστο είναι.
Με αυτόν τον τρόπο θα βάλουμε την φαντασία μας να δουλέψει και παράλληλα θα προστατέψουμε και το περιβάλλον!Για να δούμε όμως τι ακριβώς μπορούμε να κάνουμε για να παίρνετε ιδέες.
Το καλύτερο μέρος για να φυλάξουμε χρησιμοποιημένο λάδι είναι ένα πλαστικό μπουκάλι.
Μόλις βάλετε, λοιπόν, το λάδι στο δοχείο φύλαξης, βάλτε το στην κατάψυξη.Έτσι θα μπορείτε να το χειριστείτε καλύτερα μιας και θα είναι σε στερεά μορφή και αν θελήσετε να το επαναχρησιμοποιήσετε δεν έχετε παρά να το αποψύξετε.τηγάνι με λάδι
τηγάνι με λάδιΜε το χρησιμοποιημένο λάδι μπορείτε να ξανατηγανήσετε. Δεν είναι και το πιο υγιεινό, αλλά αν αφαιρέσετε τα υπολείμματα τροφής με ένα σουρωτήρι, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μερικές φορές ακόμη.Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε λάμπες λαδιού.
Πως μπορούμε να ξαναχρησιμοποιήσουμε το τηγανόλαδο
Τι πιο χρήσιμο σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, συν ότι θα ξεφορτωθείτε το παλιό σας λάδι και θα δώσετε στο σπίτι σας μια “γεύση” από χωριό.

Σπιπτικές lava lamps με χρησιμοποιημένο λάδι Μπορείτε επίσης να φτιάξετε υπέροχες lava lamps με τηγανέλαια.
στιπτικές lava lamps με χρησιμοποιημένο λάδι
Είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να το ρίξετε στη χειροτεχνία δημιουργώντας το δικό σας οικιακό gadget.

Τα παιδιά θα το λατρέψουν και επίσης μπορούν να συμμετέχουν στην κατασκευή.

Εκτός από το λάδι, θα χρειαστείτε μόνο ένα πλαστικό μπουκάλι, νερό και χρώμα της αρεσκείας σας.

Κατά την γνώμη μας πάντως, ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να αξιοποιήσετε το χρησιμοποιημένο λάδι από το τηγάνισμα είναι για την κατασκευή σαπουνιών.
Πως μπορούμε να ξαναχρησιμοποιήσουμε το τηγανόλαδο

χειροποίητα σαπούνια από τηγανλέλαιοΒέβαια πρέπει να έχετε υπόψη ότι για να το κάνετε αυτό πρέπει το δοχείο συλλογής να περιέχει ένα μόνο είδος λαδιού (π.χ. μόνο ελαιόλαδο, μόνο ηλιέλαιο κλπ).

Η διαδικασία είναι απλή. Βάζετε το χρησιμοποιημένο λάδι σε ένα τηγάνι μαζί με νερό σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε ελαφρά. Ότι έχει επικαθίσει στο λάδι (όπως π.χ. υπολείμματα τροφής) περνάνε στο νερό αφήνοντας το λάδι καθαρό.

Το ψύχετε και είστε έτοιμοι!

Φυσικά μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας και τα δικά σας βιοκαύσιμα στο σπίτι σχετικά εύκολα και με υλικά που μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο, αλλά καλό είναι να το αποφύγετε γιατί ίσως είναι κομματάκι επικίνδυνο.

Και θυμηθείτε, όσο λιγότερο λάδι χρησιμοποιείτε για τηγάνισμα, τόσο λιγότερα οικιακά απόβλητα θα έχετε προς απόρριψη.
πηγη

Δειτε και ενα βιντεο που θα σας βοηθησει

 

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια

Close