Χρήσεις του ασετόν που σίγουρα δε ξέρετε και θα σας λύσουν τα χέρια

Δείτε τις χρήσεις του ασετόν που σίγουρα δεν ξέρετε. Το ασετόν, εκτός από το να ξεβάφει τέλεια τα νύχια, μπορεί εξίσου τέλεια να χρησιμεύσει εκεί που δεν φαντάζεστε!

1.Καθάρισε τα φλυτζάνια από το τσάι

Όταν πίνουμε τσάι πολλές φορές στα φλυτζάνια μένουν υπολείμματα τα οποία είναι δύσκολο να αφαιρέσουμε. Σε ένα βαμβάκι βάλε λίγο ασετόν, αφαίρεσε το και ύστερα πλύν’ το κανονικά.

 

2.Αφαίρεσε τον ανεξίτηλο μαρκαδόρο

Με ένα βαμβάκι ποτισμένο με ασετόν τρίψε τη στάμπα από τον μαρκαδόρο απαλά και κυκλικά μέχρι να διαλυθούν εντελώς όλες οι κηλίδες μελανιού. Αν έχουν μείνει υπολείμματα αφαίρεσέ τα με ένα πανί. Τώρα πια ο ανεξίτηλος μαρκαδόρος δεν είναι και τόσο ανεξίτηλος.

3. Κάνε τα ξυραφάκια να διατηρούνται περισσότερο

Τα ξυραφάκια και ειδικά αυτά που είναι για άντρες πολλές φορές είναι ακριβά. Γι΄αυτό θέλουμε να διατηρούνται όσο περισσότερο γίνεται. Για να το πετύχεις αυτό μετά από κάθε χρήση βούτηξε τα στο ασετόν και ύστερα σκούπισε σε τα με χαρτί ή με ένα πανί. Έτσι αποστειρώνονται και κατά συνέπεια διαρκούν περισσότερο.

4. Κάνε τα λουστρίνι παπούτσια σου να λάμπουν

Τα λουστρίνι παπούτσια συχνά φθείρονται. Για να τα κάνεις να λάμπουν όπως την πρώτη μέρα καθάρισέ τα με ένα πανό βουτηγμένο στο ασετόν και αφαίρεσε όλες τις στάμπες. Σκούπισε τα στο τέλος με ένα καθαρό πανί.

5.Αφαίρεσε την κόλλα

Αν έχεις κόλλα στα χέρια σου ή έχει ξεραθεί η κόλλα στο καπάκι και δεν μπορείς να το ανοίξεις απλά εφάρμοσε λίγο ασετόν στην περιοχή. Σιγά-σιγά θα αρχίσει να σπάει και να απομακρύνεται και η ζωή σου θα γίνει πιο εύκολη.

6.Αφαίρεσε τις γρατσουνιές από το ρολόι

Αν η μεταλλική επιφάνεια απ’ το ρολόι σου έχει κάποιες γρατσουνιές βάλε σε ένα πανί μια μικρή ποσότητα ασετόν και τρίψ’ το απαλά. Οι μικρές γρατσουνιές σίγουρα θα εξαφανιστούν.

7.Καθάρισε τους λεκέδες από μελάνι

Για να απομακρύνεις το μελάνι από τα ρούχα φτιάξε ένα μείγμα με ασετόν και νερό. Βάλε ένα μέρος ασετόν με 2 μέρη νερό, ανάμειξε το καλά και τρίψε το λεκέ με ένα πανί και το μείγμα. Ύστερα πλύνε το κανονικά στο πλυντήριο.

8. Αφαίρεσε τα αυτοκόλλητα

Πολλές φορές τα αυτοκόλλητα είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν από τις πλαστικές και τις μεταλλικές επιφάνειες. Τώρα γίνεται παιχνιδάκι απλά με λίγο ασετόν. Δοκίμασέ το και θα δεις πόσο αποτελεσματικό είναι.

9.Αφαίρεσε μια βδέλλα

Σίγουρα δεν είναι συνηθισμένο, αλλά αν βρεθείς στη δυσάρεστη θέση να έχεις μια βδέλλα πάνω σου και να σου ρουφάει το αίμα, απλά πιάσε γρήγορα το ασετόν και ρίξε λίγο πάνω της. Θα φύγει άμεσα από πάνω σου.

10.Καθάρισε το πληκτρολόγιο

Το πληκτρολόγιο είναι από τις μεγαλύτερες εστίες μικροβίων. Για να το καθαρίσετε καλά και να απομακρύνεται τα μικρόβια βουτήξτε μια παλιά οδοντόβουρτσα ή μια μπατονέτα στο ασετόν. Μ’ αυτόν τον τρόπο μπορείτε να καθαρίσετε καλά την επιφάνεια ανάμεσα στα κουμπιά.

11. Καθάρισε τα σημάδια από το πάτωμα

Αν στο σπίτι σας έχετε ξύλινο πάτωμα ή με πλακάκια μπορείτε να το καθαρίσετε με αραιωμένο ασετόν. Σε τρία μέρη νερού βάλτε 1 μέρος ασετόν και τρίψτε καλά ώστε να αφαιρεθούν οι γρατσουνιές και οι επίμονες βρωμιές. Στη συνέχεια σφουγγαρίστε όπως συνήθως και κάντε το σπίτι σας να λάμπει.

12. Αποστείρωσε τα εργαλεία του μακιγιάζ

Κράτα καθαρό το τσιμπιδάκι, τον νυχοκόπτη και όλα τα μεταλλικά εργαλεία που χρησιμοποιείς για να γίνεις πιο όμορφη αποστειρώνοντας τα με μια μπατονέτα με ασετόν. Στη συνέχεια πλύνε τα νερό και σαπούνι και στέγνωσέ τα. Πλέον είναι καθαρά και έτοιμα για χρήση.

13.Ανανέωσε το μπλάνκο

Το μπλάνκο που είναι σε μπουκάλι μετά από κάποιο διάστημα γίνεται συμπαγές και δύσκολο στη χρήση. Για να το αποφύγεις ρίξε μια-δυο σταγόνες ασετόν μέσα και ανακίνησέ το καλά. Επάναλαβε σε κάθε χρήση που θα αντιμετωπίσεις το ίδιο πρόβλημα.

14. Ανανέωσε τα παλιά μανό

Όπως ακριβώς με το μπλάνκο έτσι λειτουργεί το ασετόν και στα μανό. Συχνά αγοράζουμε μανό και μετά από κάποιους μήνες είναι αδύνατον να τα χρησιμοποιήσουμε. Ρίξε λίγες σταγόνες ασετόν, άστο για μερικές ώρες να καθίσει και ύστερα ανακίνησέ το καλά. Φρόντισε όμως να ρίξεις πολύ γιατί θα χαλάσει η σύσταση του.

15. Καθάρισε τη μπανιέρα

Στη μπανιέρα συχνά μένουν υπολείμματα από σαπούνι και είναι δύσκολο να αφαιρεθεί. Αραίωσε λίγο ασετόν σε νερό και τρίψε τους λεκέδες απαλά με ένα πανί ή ένα σφουγγάρι. Δεν θα πιστεύεις πόσο εύκολα θα φύγουν.

16, Καθάρισε τις πλαστικές λεύκες σόλες από τα παπούτσια

 

Το λευκό μέρος των παπουτσιών βρομίζει. Για να τα κάνεις να λάμπουν όπως την πρώτη μέρα καθάρισε τα με ένα βαμβάκι βουτηγμένο στο ασετόν και αφαίρεσε όλες τις στάμπες. Σκούπισε τα στο τέλος με ένα καθαρό πανί. πρόσεχε όμως μόνο τις σόλες  και τα λάστιχα αλλιώς θα χαλάσουν τα χρώματα από τα παπούτσια

 

 

 

Close