7 κόλπα για να διατηρήσετε το φαγητό σας φρέσκο ​​ενώ έχει πολύωρη διακοπή ρεύματος

7 κόλπα για να διατηρήσετε τα τρόφιμα και να μην αλλοιωθούν σε περίπτωση που υπάρχουν πολύωρες διακοπές ρεύματος.

Τώρα με την παγκόσμια εξοικονόμηση ενέργειας, οι διακοπές ρεύματος από ότι μαθαίνουμε θα είναι συχνό φαινόμενο. Πώς μπορείτε να προφυλάξετε το φαγητό σας όμως χωρίς ρεύμα; Θα το μάθουμε σήμερα!

Το ηλεκτρικό ρεύμα έχει γίνει όμως είναι απαραίτητο στις ζωές μας αφού πλέον σχεδόν τα πάντα μέσα στο σπίτι λειτουργούν με ρεύμα. Το ψυγείο ας πούμε, που συντηρεί τα τρόφιμα λειτουργεί με ρεύμα.

Όταν λοιπόν κάθε μέρα γίνεται διακοπή ρεύματος και κρατάει για ώρα τα φαγητά ξεκινούν και αλλοιώνονται. Τί μπορούμε να κάνουμε (εκτός από το να αγοράσουμε ψυγειάκια για camping) για να διατηρήσουμε τα τρόφιμά μας εκτός ψυγείου; Διαβάστε παρακάτω: 

Διατηρήστε ένα θερμόμετρο συσκευής στο ψυγείο σας.

πως-να-συντηρήσουμε-τα-τρόφιμα-σε-διακοπή ρεύματος-

Τα θερμόμετρα της συσκευής θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε τη θερμοκρασία των τροφίμων στο ψυγείο και τον καταψύκτη σας όταν δεν υπάρχει ρεύμα.

Κρατήστε τις πόρτες του ψυγείου και του καταψύκτη σας κλειστές.

πως-να-συντηρήσουμε-τα-τρόφιμα-σε-διακοπή ρεύματος-

Κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος, βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες του ψυγείου και του καταψύκτη σας παραμένουν κλειστές. Οι κλειστές πόρτες θα βοηθήσουν το φαγητό μέσα να παραμείνει κρύο περισσότερο.

Δείτε ακόμα Μουστάρδα: 17 τρόποι να την χρησιμοποιήσεις εκτός από το φαγητό που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό

Εάν κρατάτε τις πόρτες κλειστές, τα τρόφιμα στο ψυγείο μπορούν να παραμείνουν φρέσκα για έως και 4 ώρες στο ψυγείο, έως και 48 ώρες σε πλήρη κατάψυξη και έως και 24 ώρες σε μισογεμάτη κατάψυξη.

πως-να-συντηρήσουμε-τα-τρόφιμα-σε-διακοπή ρεύματος-

Παγώστε τα μπουκάλια νερού και χρησιμοποιήστε τα για να κρυώσετε τα τρόφιμα στο ψυγείο.

πως-να-συντηρήσουμε-τα-τρόφιμα-σε-διακοπή ρεύματος-

Παγώστε μερικά μπουκάλια νερού στην κατάψυξη και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα για να διατηρήσετε τα τρόφιμα μέσα στο ψυγείο.

Σκεφτείτε να αγοράσετε λίγο πάγο.

Η αγορά μερικών συσκευασιών πάγου ή κατεψυγμένου τζελ μπορεί επίσης να είναι καλή ιδέα, ειδικά όταν συνειδητοποιείτε ότι η διακοπή ρεύματος μπορεί να διαρκέσει πολύ.

Ομαδοποιήστε τα τρόφιμα στην κατάψυξη.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, όσο πιο γεμάτος είναι ο καταψύκτης, τόσο περισσότερο το φαγητό παραμένει φρέσκο ​​σε αυτόν. Είναι καλύτερα να προσπαθήσετε να διατηρήσετε τον καταψύκτη σας γεμάτο ή τουλάχιστον να ομαδοποιήσετε τα φαγητά σε αυτόν σε μια γωνία.

Καταψύξτε τα τρόφιμα στο ψυγείο.

Σκεφτείτε να μετακινήσετε τα τρόφιμα που μπορεί να μην χρειάζεστε αμέσως από το ψυγείο στην κατάψυξη για να τα διατηρήσετε ασφαλή για περισσότερο. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν περισσεύματα, φρέσκο ​​κρέας και πουλερικά, ακόμη και γάλα.

πως-να-συντηρήσουμε-τα-τρόφιμα-σε-διακοπή ρεύματος-

Μάθετε ποιες τροφές μπορείτε να κρατήσετε και ποιες τροφές πρέπει να πετάξετε.

Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε να διατηρήσετε τη σωστή θερμοκρασία μέσα στον καταψύκτη και το ψυγείο σας, οι πιθανότητες είναι ότι τελικά μπορεί να αυξηθεί η θερμοκρασία του ψυγείου εάν η διακοπή ρεύματος διαρκέσει πολύ.

Είναι μάλλον επικίνδυνο να αποφασίσεις ποιο φαγητό είναι ακόμα καλό δοκιμάζοντας το. Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να μάθετε ποια τρόφιμα μπορείτε να κρατήσετε και ποια είναι καλύτερα να πετάξετε αφού διατηρηθούν για περισσότερες από 2 ώρες σε ψυγείο χωρίς ρεύμα.

Μπορείτε να κρατήσετε: σκληρά και επεξεργασμένα τυριά, βούτυρο και μαργαρίνη, φρέσκα άκοπα φρούτα και λαχανικά, αποξηραμένα φρούτα, φυστικοβούτυρο, ζελέ, μουστάρδα, κέτσαπ, ελιές και τουρσιά. Μπορείτε επίσης να κρατήσετε ψωμί, βάφλες, φρουτόπιτες, φρέσκα μανιτάρια, βότανα και μπαχαρικά.

Δείτε ακόμα 11 πράγματα που κάνουμε λάθος καθημερινά και συνεχόμενα

Θα πρέπει να πετάξετε: μαγειρεμένο ή άψητο κρέας, πουλερικά, θαλασσινά, μαλακά ή με χαμηλά λιπαρά τυριά, γάλα και κρέμα γάλακτος, μαγειρεμένα ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, μαγειρεμένα λαχανικά, κατσαρόλες, σούπες και μαγειρευτά.

All photos via: brightside.me 

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close