11 πράγματα που κάνουμε λάθος καθημερινά και συνεχόμενα

11 πράγματα που κάνουμε λάθος καθημερινά και συνεχόμενα. Αυτά τα 11 πράγματα στην οργάνωση του σπιτιού και όχι μόνο τα κάνουμε λάθος καθημερινά και συνεχόμενα και ήρθε η στιγμή να δούμε πως είναι το σωστό.

Στην καθημερινότητά μας οι άνθρωποι χειριζόμαστε μερικές καταστάσεις με έναν συγκεκριμένο τρόπο, αφού μιμούμαστε συμπεριφορές που είδαμε από άλλους. Αποθηκεύουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο τα τρόφιμα, βολεύουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο τα ρούχα και φτιάχνουμε τον καφέ μας με έναν εξίσου…συγκεκριμένο τρόπο.

Όμως μπορεί όλα αυτά τα χρόνια να ακολουθούσαμε αυτήν την τακτική στην οργάνωση του σπιτιού και όχι μόνο και να μην μας βρήκε και κανένα μεγάλο κακό, φαίνεται πως μερικά πράγματα τα κάναμε λάθος. Ήρθε η στιγμή λοιπόν να μάθουμε…το σωστό. Διαβάστε παρακάτω: 

Πράγματα που κάνουμε λάθος καθημερινά και συνεχόμενα : Τοποθετούμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου

Η θήκη αυγών στην πόρτα του ψυγείου δεν είναι ιδανική γιατί είναι το πιο ζεστό μέρος του ψυγείου και ανοιγοκλείνει συνεχώς, κάτι που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ποιότητα των αυγών.

Σύμφωνα με ειδικούς στην ασφάλεια των τροφίμων, υπάρχει σωστός τρόπος αποθήκευσης προϊόντων. Τα αυγά πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό μέρος και μέσα στα χαρτοκιβώτια τους.

11-έξυπνα κόλπα-για-την-καθημερινότητα-

© Ilyas Kalimullin/Shutterstock.com, © Lahutkin Anatolii/Shutterstock.com

Πράγματα που κάνουμε λάθος καθημερινά και συνεχόμενα : Αφήνουμε τα ξυραφάκια μας σε μέρη με πολλή υγρασία

Τα ξυραφάκια οι περισσότεροι από εμάς τα αποθηκεύουμε μετά την χρήση σε κάποιο σημείο του μπάνιου. Φαίνεται όμως πως αυτό διαβρώνει την λεπίδα και την σκουριάζει και μπορεί να χρειαστεί να πετάξουμε το ξυραφάκι μας, αμέσως μετά την πρώτη χρήση, κάτι που δεν είναι σωστό.

Μπορεί να χρειάζεστε τα ξυραφάκια όταν κάνετε μπάνιο όμως αφού τα χρησιμοποιήσετε πρέπει να τα φυλάτε σε ένα μέρος στεγνό, για παράδειγμα στο νεσεσέρ σας, στην κρεβατοκάμαρα.

Επίσης μετά την πρώτη χρήση δεν πρέπει να βάζετε τα καπάκια στα ξυραφάκια. Διατηρήστε τα απολυμασμένα, πριν την χρήση, με καυτό  νερό ή αντισηπτικό στην λεπίδα.

11-έξυπνα κόλπα-για-την-καθημερινότητα-

© natlit/Depositphotos, © nikolos/Depositphotos, © NewAfrica/Depositphotos

Πράγματα που κάνουμε λάθος καθημερινά και συνεχόμενα : Δεν βάζουμε το ψωμί μας στην κατάψυξη

Για να διατηρήσετε το ψωμί φρέσκο ​​για εβδομάδες, τοποθετήστε τις φέτες σε μια ξεχωριστή πλαστική σακούλα, στη συνέχεια αφαιρέστε όλο τον αέρα και κλείστε τη καλά.

Δείτε ακόμα Φτιάξτε diy παγίδα για μύγες

Ο αέρας και η υγρασία δεν θα μπορούν πλέον να εισέλθουν και να προκαλέσουν την ανάπτυξη μούχλας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη στην κατάψυξη και θα έχετε ψωμί έως και 3 μήνες ή και περισσότερο.

Πράγματα που κάνουμε λάθος καθημερινά και συνεχόμενα : Τα γυαλιά ηλίου θα πρέπει να τα έχουμε είτε στην τσέπη είτε οπουδήποτε αλλού πάνω μας, με τους φακούς γυρισμένους στον ήλιο

Οι περισσότεροι άνθρωποι φορούν γυαλιά ηλίου, ειδικά όταν έχει ήλιο και ζεστό έξω. Όταν δύει ο ήλιος, υπάρχουν πολλοί τρόποι αποθήκευσης. Οι άνθρωποι συνήθως τα κρατούν στην περιοχή του στήθους των πουκάμισών τους και μερικοί τα κρατούν στις τσέπες του παντελονιού τους.

Το καλύτερο μέρος για να τα αποθηκεύσετε είναι ανεστραμμένα σε μια τσέπη στο στήθος, η οποία θα προστατεύει τις αποχρώσεις και θα τις διατηρεί ασφαλείς χωρίς να καταστρέφει τους φακούς.

11-έξυπνα κόλπα-για-την-καθημερινότητα-

Πράγματα που κάνουμε λάθος καθημερινά και συνεχόμενα : Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής οποιουδήποτε τροφίμου σε βάζο, γυρίστε ανάποδα το βάζο.

Τα βάζα με καρυκεύματα, όπως τα τουρσιά, θα μπορούσαν επίσης να διαρκέσουν πολύ, αποθηκεύοντάς τα ανάποδα στο ψυγείο. Με αυτόν τον τρόπο, η μούχλα δυσκολεύεται να αναπτυχθεί μέσα.

Πράγματα που κάνουμε λάθος καθημερινά και συνεχόμενα : Ρίξτε τον καφέ πάνω από την κρέμα για να μην χρειαστεί να την ανακατέψετε.

Βάλτε την κρέμα στον πάτο του φλιτζανιού και ρίξτε τον καφέ μέσα. Χιλιάδες κουτάλια θα σωθούν από το πλυντήριο πιάτων, αφού πλέον ο καφέ δεν θα χρειάζεται ανακάτεμα.

11-έξυπνα κόλπα-για-την-καθημερινότητα-

© Wirestock/Depositphotos, © NatashaPhoto/Depositphotos

Πράγματα που κάνουμε λάθος καθημερινά και συνεχόμενα : Για να διαρκέσει περισσότερο το κερί, κόψτε ελαφρά το φυτίλι.

Όταν αφήνουμε το φυτίλι του κεριού μεγάλο και το ανάβουμε, η φλόγα είναι πολύ δυνατή και κάνει το κερί να λιώνει πιο γρήγορα. Αν όμως κόβουμε λίγο λίγο το φυτίλι πριν από κάθε χρήση, τότε και φυτίλι θα υπήρχε για να φωτίζεται και να μυρίζει όμορφα το δωμάτιο κι εμείς, δεν θα χρειαζόμασταν κάθε τρεις και λίγο καινούρια κεριά.

Πράγματα που κάνουμε λάθος καθημερινά και συνεχόμενα : Χρησιμοποιήστε κύβους καφέ αντί για κανονικά παγάκια για να αποφύγετε τον άγευστο παγωμένο καφέ.

Φτιάξτε ένα φλιτζάνι καφέ. Αρκεί για να γεμίσετε τις παγοθήκες σας. Στην συνέχεια αφήστε το να παγώσει. Κάθε φορά που θέλετε να πιείτε έναν παγωμένο καφέ, αντί να βάζετε κοινά παγάκια που όταν λιώνουν κάνουν τον καφέ άγευστο, μπορείτε να βάλετε παγωμένους κύβους καφέ, που όσο λιώνουν θα προσθέτουν επιπλέον γεύση στον καφέ σας.

Πράγματα που κάνουμε λάθος καθημερινά και συνεχόμενα : Κάντε το χαρτί υγείας οβάλ

Οι άνθρωποι πολλές φορές καταναλώνουμε περισσότερο χαρτί υγείας από όσο χρειαζόμαστε. Αν όμως κάνετε το χαρτί υγείας οβάλ πιέζοντάς το λίγο στην μέση, τότε η περιστροφή του χαρτιού θα γίνει πιο δύσκολη κι εσείς θα χρησιμοποιείτε τόσο χαρτί υγείας όσο πραγματικά χρειάζεστε.

Δείτε ακόμα Έχετε αϋπνίες; Αυτοί οι ήχοι θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε αμέσως

11-έξυπνα κόλπα-για-την-καθημερινότητα-

Πράγματα που κάνουμε λάθος καθημερινά και συνεχόμενα : Αντί να λέτε συγγνώμη, πείτε ότι είστε ευγνώμονες για αυτό.

Μερικοί άνθρωποι είναι αρκετά ενοχικοί. Κάθε φορά που μιλούν για ένα πρόβλημά τους ακόμη και στον πιο κοντινό τους άνθρωπο λένε συγγνώμη για την ενόχληση ή την κούραση. Όμως αυτό δεν είναι σωστό, διότι φορτώνουμε ενοχές στον εαυτό μας οι οποίες δεν μας αναλογούν και παράλληλα κρατάμε τον άλλον με έναν πάγο ανάμεσά μας.

Αντί για συγγνώμη, πείτε στον άνθρωπο που σας άκουσε και σας μίλησε, πως τον ευχαριστείτε γι’ αυτό και πως είστε ευγνώμονες. Έτσι, δεν θα νιώθετε άσχημα και οι σχέσεις ανάμεσά σας θα γίνονται όλο και καλύτερες.

11-έξυπνα κόλπα-για-την-καθημερινότητα-

Πράγματα που κάνουμε λάθος καθημερινά και συνεχόμενα : Πως να κάνετε το σκεύος σας αντικολλητικό

Είναι σημαντικό να βάζετε σε ένα νέο τηγάνι ή ταψί λάδι. Απλώστε το λάδι γύρω από τις άκρες του ταψιού και μετά τοποθετήστε το στο φούρνο μέχρι η φωτιά να αφήσει το τηγάνι να απορροφήσει το λάδι. Στη συνέχεια, αφήστε το στην άκρη να κρυώσει και σκουπίστε το περιττό λάδι από το τηγάνι αφού κρυώσει.

Αυτό επιτρέπει στο λάδι να γεμίσει τα κενά και τους πόρους του τηγανιού, έτσι θα έχει μια ομοιόμορφη επιφάνεια μαγειρέματος. Όταν μαγειρεύετε, τα πράγματα δεν θα κολλάνε πια.

All photos via: brightside.me 

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close