Έχετε αϋπνίες; Αυτοί οι ήχοι θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε αμέσως

Έχετε αϋπνίες; Αυτοί οι ήχοι θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε αμέσως. Αυτοί οι ήχοι μπορούν να σας κάνουν να κοιμάστε σαν πουλάκι.

Η αλήθεια είναι πως η έμπνευση γι’ αυτό το άρθρο ήρθε από προσωπική εμπειρία. Ζούσα για χρόνια σε μονοκατοικία της επαρχίας. Όταν χρειάστηκε να μετακομίσω σε πολυκατοικία, οι φασαριόζοι γείτονες με έκαναν για έναν χρόνο να χάσω τον ύπνο μου.

Είμαι και ευαίσθητη με τον ύπνο, οπότε κοιμόμουν μόνο σε πλήρης ησυχία και πλήρη σκοτάδι. Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο δύσκολο μου ήταν που στις 12 το βράδυ, ερχόταν στον από πάνω να κάνει τζόκινγκ στο σαλόνι του. Στην αρχή δοκίμασα τις ωτοασπίδες αλλά ήταν ιδιαίτερα ενοχλητικές.

Δείτε ακόμα Μύγες και κουνούπια: 2 κόλπα που θα τα διώξουν χωρίς χημικά

Μέχρι που ανακάλυψα πως ορισμένοι ήχοι είναι ακόμη καλύτεροι και από την ησυχία. Στο σημερινό άρθρο λοιπόν αποφάσισα να σας δείξω τους ήχους που μπορείτε να ακούτε για να κοιμηθείτε αμέσως. Είναι ήχοι που χαλαρώνουν τα νεύρα και σας νανουρίζουν. Διαβάστε παρακάτω: 

Ήχοι της θάλασσας

Εντάξει, νομίζω το περιμένατε ότι θα ήταν από τις πρώτες επιλογές. Πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν στην θάλασσα για να χαλαρώσουν και να ακούσουν τον ήχο των κυμάτων. Οι ήχοι της θάλασσας λοιπόν είναι σε θέση να σας νανουρίσουν και να σας μεταφέρουν σε μία ονειρική παραλία…λίγο πριν δείτε το πρώτο όνειρο.

ήχοι-που-βοηθούν-στον-ύπνο-

Photo via: oneirokritis.org

Ήχοι βροχής

Εμένα αυτοί οι ήχοι με έσωσαν. Δοκίμασα στην αρχή τους ήχους της θάλασσας και είχαν ιδιαίτερη επιτυχία. Παρόλα αυτά είμαι παιδί του Φθινοπώρου και του Χειμώνα, οπότε μου άρεσε η αίσθηση να φαντάζομαι ότι έξω βρέχει κι εγώ ακούω την βροχή και χουχουλιάζω.

Δείτε ακόμα Τα 3 φυτά που διώχνουν τα κουνούπια και πρέπει να τα βάλεις στο σπίτι σου

Επίσης αυτό που βοηθάει όσων αφορά τους ήχους της βροχής, είναι ότι οι ήχοι είναι σχετικά μονότονοι χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές και αυτό βοηθάει πολύ. Υπάρχουν βέβαια εφαρμογές με ήχους στο ίντερνετ, οι οποίες σου δίνουν επιλογή για βροχή στα φύλλα, βροχή στα παράθυρα, καταιγίδα, μπουμπουνητά με βροχή, κρότοι ή το τζάκι να σιγοκαίει στο βάθος.

ήχοι-που-βοηθούν-στον-ύπνο-

Photo via: tovima.gr

Ο ήχος του ανεμιστήρα

Η αλήθεια είναι πως όσο βασανιστικός ήταν όλος ο υπόλοιπος χρόνος όσων αφορά τον ύπνο στην πολυκατοικία, τόσο μου άρεσε το Καλοκαίρι. Αυτό διότι ο ανεμιστήρας ή πιο καλά ο ήχος του, με βοηθούσε να κοιμηθώ. Εκτός του ότι κάλυπτε τους άλλους ήχους ο σταθερός ήχος του σε βοηθούσε να χαλαρώσεις.

ήχοι-που-βοηθούν-στον-ύπνο-

Photo via: athensmagazine.gr

Λευκοί ήχοι

Οι λευκοί ήχοι δεν είναι ακριβώς ήχοι. Είναι βουβοί ήχοι που σε μερικές περιπτώσεις δεν μπορείς ούτε να τους περιγράψεις ούτε να καταλάβεις από που προέρχονται ενώ αν τους ακούς για πολλή ώρα, ξεκινάς να μην τους ακούς καν. Λευκός ήχος θεωρείται ας πούμε ο ήχος που ακούγεται στα αεροπλάνα όταν εκείνα πετούν.

ήχοι-που-βοηθούν-στον-ύπνο-

Photo via: star.gr

Χαλαρωτική μουσική

Η μουσική μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς. Μπορείς να φτιάξεις μία προσωπική playlist με τα αγαπημένα σου τραγούδια. Παρόλα αυτά μία ξαφνική ηλεκτρική κιθάρα ή μία ξαφνική κραυγή του τραγουδιστή μπορεί να σε ξυπνήσει. Αν κάνεις τόσο ευαίσθητο ύπνο, μπορείς να διαλέξεις χαλαρωτική μουσική.

ήχοι-που-βοηθούν-στον-ύπνο-

Photo via: youtube.com

Ήχοι πουλιών

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που αγαπούν τους ήχους των πουλιών. Μπορείτε λοιπόν να βάλετε ήχους πουλιών και να απολαύσετε ένα ονειρικό ύπνο χωρίς αναταραχές.

ήχοι-που-βοηθούν-στον-ύπνο-

Photo via: aftodioikisi.gr

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close