Τα 3 φυτά που διώχνουν τα κουνούπια

Τα 3 φυτά που διώχνουν τα κουνούπια και πρέπει να τα βάλεις στο σπίτι σου φέτος το καλόκαιρι, για να γλιτώσεις από τσιμπήματα.

Τα φυτά είναι σε θέση να χαρίσουν όμορφο άρωμα στον κήπο ή στο σπίτι, να αλλάξουν προς το καλύτερο την αισθητική του χώρου μας και να κάνουν την ψυχολογία μας καλύτερη. Εκτός αυτών, υπάρχουν και μερικά φυτά που είναι σε θέση να διώξουν μακριά ακόμη και τα κουνούπια.

Καλά διαβάσετε φίλες και φίλοι. Είναι μερικά φυτά, που έχουν την ιδιότητα να κρατούν τα κουνούπια μακριά εξαιτίας του αρώματός τους. Εμείς θα μοιραστούμε αυτά τα φυτά μαζί σας έτσι ώστε να διώξετε τα κουνούπια χωρίς να παρεμβείτε στο περιβάλλον. Διαβάστε παρακάτω:

Η Σιτρονέλα

Η Σιτρονέλα είναι ένα φυτό χαμηλής συντήρησης που μπορεί να ζήσει με ήλιο και ζέστη. Είναι το κύριο συστατικό των αντικουνουπικών προϊόντων που βρίσκουμε στην αγορά. Μυρίζουν σαν λεμονόχορτο και είναι πραγματικά πολύ αποτελεσματικά όσων αφορά τα κουνούπια.

φυτά-που-διώχνουν-τα-κουνούπια-σιτρονέλα-

Photo via: topontiki.gr

Η λεβάντα

Επίσης μπορείτε να βάλετε στον κήπο ή στην αυλή σας λεβάντα. Είναι μία πολύ καλή επιλογή αφού είναι πανέμορφη και εκτός αυτού διώχνει κουνούπια, σκώρους, ψύλλους, μύγες και αράχνες. Η λεβάντα για να ευδοκιμήσει θέλει ήλιο και ελάχιστο πότισμα.

Δείτε ακόμα Καλλιεργήστε ντομάτες με φέτες ντομάτας

φυτά-που-διώχνουν-τα-κουνούπια-λεβάντα-

Photo via: pinterest

Οι κατιφές

Οι κατιφές είναι φυτά που μεγαλώνουν ετησίως και δεν έχουν ανάγκη ιδιαίτερη συντήρηση. Μπορείς λοιπόν να τα επιλέξεις στο σπίτι σου για να διώξεις τα κουνούπια. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε κοντά σε κάποια είσοδο γιατί είναι όμορφα σε τέτοια μέρη.

Δείτε ακόμα 6 σπιτικά λιπάσματα με ξύδι

φυτά-που-διώχνουν-τα-κουνούπια-κατιφές-

Photo via: ethnos.gr

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

Close