Σε περίπτωση που έφαγες μπακαλιάρο σκορδαλιά και δεν ξέρεις πως να εξουτερερώσεις την κακοσμία, δοκίμασε αυτά τα "βαριά όπλα" που θα κάνουν τη σκορδομυρωδιά παρελθόν
Βρισκόμαστε μία ανάσα από την 25η Μαρτίου και όλοι βρισκόμαστε επί ποδός για να ετοιμάσουμε τον περιβόητο μπακαλιάρο σκορδαλιά. Όσο νόστιμο, όμως, κι αν είναι το συγκεκριμένο φαγητό, η δυσάρεστη μυρωδιά της σκορδαλιάς δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Αυτά, λοιπόν, είναι τα “βαριά όπλα” για να εξαφανίσεις την σκορδομυρωδιά σε δευτερόλεπτα
Εν όψει της 25ης Μαρτίου, όλοι ετοιμαζόμαστε είτε να φτιάξουμε μπακαλιάρο σκορδαλιά, είτε να βγούμε έξω και να τον απολαύσουμε με τη παρέα και την οικογένεια μας. Το συγκεκριμένο φαγητό είθισται να μη λείπει από κανένα τραπέζι την συγκεκριμένη ημέρα, αφού κακά τα ψέματα, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Μπακαλιάρος :Το κόλπο για να μη διαλυθεί το κουρκούτι στο τηγάνι και να μη κολλάει και plus η καλύτερη συνταγή για κουρκούτι με μπίρα

Και μπορεί να πρόκειται για ένα αρκετά νόστιμο φαγητό, η αλήθεια είναι, όμως, ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που το αποφεύγουν μόνο και μόνο για να μην μυρίζουν μετά σκόρδο. Η δυσάρεστη μυρωδιά της σκορδαλιάς δεν μπορεί να αποφευχθεί, για να λέμε την αλήθεια, ακόμη κι αν καταναλώσουμε μικρή ποσότητα.
Όπως θα έχουμε διαπιστώσει τόσα χρόνια, το βούρτσισμα των δοντιών ή το μάσημα τσίχλας δεν αρκεί, υπάρχει όμως ένα μυστικό που θα διώξει την κακοσμία και κυριολεκτικά θα μας σώσει από αμήχανες καταστάσεις. Ποιο είναι άραγε αυτό; Το γιαούρτι ! Κι όμως, η κατανάλωση τροφών με υψηλότερη περιεκτικότητα σε λίπος ή πρωτεΐνη θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά την κακοσμία ακόμα και μετά την κατανάλωση σκόρδου
Εκτός όμως από το γιαούρτι, που είναι must για την καταπολέμηση της κακοσμίας, υπάρχουν και ορισμένα ακόμη κόλπα που σε κάθε περίπτωση, μπορούν να μας βγάλουν ασπροπρόσωπους.
Μηλόξυδο ή χυμός λεμονιού
Ένα σφηνάκι μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού είναι ικανό να εξουδετερώσει τελείως τη δυσάρεστη μυρωδιά του σκόρδου από το στόμα μας, αφού το οξύ έχει την ιδιότητα να σπάει τις ενώσεις του σκόρδου πιο γρήγορα. Σίγουρα, δεν είναι και το πιο νόστιμο στη γεύση, αξίζει, όμως να το δοκιμάσεις. Αν πάλι, σου φαίνεται πολύ “δυνατό”, μπορείς να το αραιώσεις με λίγο νερό. Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου δραστικό.

Photo via: drpapalazarou.gr
Μαγειρική σόδα και αλατόνερο
Η Μαγειρική σόδα πρόκειται για ένα υλικό που μας έχει λύσει τα χέρια ουκ ολίγες φορές, γιατί , λοιπόν, να μην το κάνει και τώρα; Ένα διάλυμα μαγειρικής σόδας και αλατόνερου μπορεί στη κυριολεξία να κάνει θαύματα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι σε ένα ποτήρι νερό να ρίξουμε μισό κουταλάκι σόδα και λίγο αλάτι και να κάνουμε γαργάρες. Τέλος, ξεπλένουμε το στόμα μας, και η μυρωδιά σκόρδου θα έχει εξαφανιστεί ως δια μαγείας.

Photo via: onmed.gr
Μαϊντανός και κόκκοι καφέ
Καλές οι τσίχλες με δυόσμο, αλλά για να λέμε την αλήθεια, δεν είναι και τόσο αποτελεσματικές. Αντί λοιπόν να μασάμε δύο δύο τις τσίχλες, είναι προτιμότερο να δοκιμάσουμε ωμό μαϊντανό και κόκκους καφέ. Αν τα μασήσουμε μαζί, η σκορδομυρωδιά θα έχει γίνει παρελθόν, αφού ο καφές σκοτώνει τις έντονες μυρωδιές και ο μαϊντανός λειτουργεί σαν φυσικό αποσμητικό στόματος.

Photo via: spirossoulis.com
Μήλο & πράσινο τσάι
Κι όμως, η δυσάρεστη μυρωδιά του σκόρδου μπορεί να φύγει τρώγοντας, απλά, μήλο και πίνοντας τσάι. Μια φέτα μήλο και μερικές γουλιές πράσινο τσάι και το στόμα σου θα μυρίζει και πάλι φρεσκάδα. Οι πολυφαινόλες του τσαγιού εξουδετερώνουν το σκόρδο πιο γρήγορα.
Όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς ενεργό σύνδεσμο