Έξυπνα κόλπα για να διατηρείς περισσότερο τα τρόφιμα (βίντεο)

Έξυπνα κόλπα για να διατηρείς περισσότερο τα τρόφιμα. Πολλές φορές αγοράζουμε τα αγαπημένα μας τρόφιμα αλλά είτε επειδή τα ξεχνάμε, είτε επειδή δεν προλαβαίνουμε να τα καταναλώσουμε, καταλήγουν να χαλάσουν προτού καλά καλά τα ευχαριστηθούμε.

Οι νοικοκυρές και οι νοικοκύρηδες λοιπόν προσπαθούν να βρουν έξυπνα κόλπα που θα διατηρήσουν τα τρόφιμα για περισσότερο καιρό χωρίς να χαλάσουν. Όμως αυτό πολλές φορές είναι πιο δύσκολο από ότι φανταζόμασταν, αφού δεν έχουμε όλοι τις απαραίτητες γνώσεις.

Βρήκαμε τυχαία στο facebook λοιπόν ένα τέλειο βίντεο που δείχνει έξυπνα κόλπα για να διατηρήσουμε τα τρόφιμά μας, περισσότερο χωρίς να χαλάσουν. Αν μένετε μόνοι σας ή σπουδάζετε τότε σίγουρα το παρακάτω άρθρο θα σας φανεί ακόμη πιο χρήσιμο, αφού κακά τα ψέματα, πολλά από αυτά που αγοράζετε χαλάνε προτού προλάβετε να τα απολαύσετε.

Δείτε ακόμα Ποια είναι τα τρόφιμα μακράς διαρκείας (Τρόφιμα που δε χαλάνε εύκολα)

Αν έχετε οικογένεια όμως και πάλι το παρακάτω βίντεο θα σας αρέσει πολύ, αφού πολλά από τα τρόφιμα που θέλετε να τα μαγειρέψετε ή να τα προσφέρετε στους δικούς σας ανθρώπους, χαλούν πολύ πιο γρήγορα από ότι φανταζόσασταν.

Και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είχε δώσει κάποιες συμβουλές σχετικά με τα τρόφιμα που αξίζει να διαβάσετε εδώ. Προς το παρόν θα δούμε απίστευτα έξυπνα κόλπα σχετικά με τα τρόφιμα. Διαβάστε παρακάτω: 

Κρατήσε το καρπούζι φρέσκο

Το καρπούζι είναι ένα αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο. Όμως πολλές φορές ένα μεγάλο καρπούζι, δεν μπορεί να καταναλωθεί από λίγα άτομα και έτσι χαλάει.

Αν θέλετε να απολαύσετε το καρπούζι με το πάσο σας, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να σκάψετε μία μεσαίου βάθους λακκούβα στον κήπο. Θάψτε το καρπούζι εκεί και θα διατηρηθεί μέχρι τα Χριστούγεννα!

Διατήρησε τον ανανά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Αν θέλετε να κάνετε τον ανανά να διατηρηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε την κορυφή του. Για κάποιον λόγο που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, όταν αφαιρεθεί η κορυφή του ανανά, κάνει το φρούτο να μην μπαγιατεύει τόσο εύκολα.

Διατήρησε το βούτυρο για παραπάνω χρονικό διάστημα

Για να διατηρήσετε το βούτυρο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το κόψετε σε κύβους, να το βάλετε σε ένα γυάλινο βάζο και να το ψήσετε για λίγη ώρα στον φούρνο μέχρι να λιώσει. Στην συνέχεια σφραγίζετε το βούτυρο και το αποθηκεύετε στο ψυγείο.

Κάνε το τζίντζερ να διατηρηθεί περισσότερο

Τοποθετήστε το τζίντζερ σε ένα γυάλινο βάζο και γεμίστε το γυάλινο βάζο με νερό το οποίο το έχετε βράσει και το έχετε αφήσει να κρυώσει τελείως, προτού το βάλετε στο βάζο. Αφήστε το τζίντζερ στο ψυγείο και θα μείνει φρέσκο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Διατηρήστε τα αυγά σας για περισσότερο καιρό

Γεμίστε ένα μακρόστενο τάπερ με αλάτι και τοποθετήστε τα αυγά μέσα στο αλάτι. Στην συνέχεια συμπληρώστε με αλάτι μέχρι να καλυφθούν τελείως τα αυγά και διατηρήστε τα στο ψυγείο.

Για να διατηρείς περισσότερο τις πιπεριές

Αφαιρέστε από τις πιπεριές τα σπόρια τους και στην συνέχεια βάλτε την μία πιπεριά μέσα στην άλλη με βάση το μέγεθός τους. Στην συνέχεια τοποθετήστε τις πιπεριές σε σακούλα για τρόφιμα και βάλτε τες στην κατάψυξη. Όταν τις ξεπαγώσετε θα είναι σαν να τις αγοράσατε μόλις από το μανάβικο.

Για να διατηρείς περισσότερο το κίτρινο τυρί

Πάρτε το κομμάτι κίτρινου τυριού και καθαρίστε το με προσοχή με ένα χαρτομάντηλο. Αφού το καθαρίσετε βουτήξτε το κάνα δυο φορές σε υγρή κηρύθρα. Αφήστε το να στεγνώσει και συντηρήστε το στο ψυγείο. Όταν αποφασίσετε να το απολαύσετε, κόψτε με ένα μαχαίρι την κηρύθρα.

Έξυπνα_ κόλπα_ για να διατηρείς_ περισσότερο _τα τρόφιμα_

Διατήρησε το κρασί

Όταν ανοίγετε το κρασί με φελλό δεν είναι εύκολο να ξαναβάλετε τον φελλό πίσω στο στόμιο. Μπορείτε λοιπόν να πάρετε ένα πιεσόμετρο και να βάλετε στο τέλος του λάστιχου ένα μπαλόνι. Τοποθετήστε το μπαλόνι μέσα στο μπουκάλι και ξεκινήστε να το γεμίζετε με αέρα μέχρι να σφραγιστεί το μπουκάλι.

Συντήρησε τα δαμάσκηνα

Πάρτε αυγοθήκες από χαρτόνι και τοποθετήστε μέσα τα δαμάσκηνα. Βάλτε την μία αυγοθήκη πάνω στην άλλη και αποθηκεύστε τα δαμάσκηνα μέσα στο ψυγείο.

Συντήρησε το σκόρδο και τις πιπεριές τσίλι

Πάρτε ένα γυάλινο βάζο και γεμίστε τον πάτο του με ρύζι. Βάλτε πάνω στο ρύζι τις πιπεριές. Πάνω από τις πιπεριές τοποθετήστε κι άλλο ρύζι. Πάνω από το ρύζι βάλτε τα σκόρδα με την φλούδα. Γεμίστε με ρύζι και αποθηκεύστε το βάζο στο ντουλάπι.

Στο βίντεο που βρίσκεται στο τέλος του άρθρου μπορείτε να δείτε τα υπόλοιπα έξυπνα κόλπα για να διατηρήσετε το φαγητό σας φρέσκο.

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close