Κρεμάει σακουλάκια με νερό μπροστά από την πόρτα του σπιτιού της.. Δείτε γιατί..

Παρόλο που το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη μας εποχή του χρόνου, αυτό φέρνει μαζί του και μερικά ενοχλητικά πράγματα. Δεν μιλάμε για τη ζέστη και την υγρασία, αλλά για τα ενοχλητικά έντομα που μας κάνουν να θέλουμε να μπούμε μέσα στο σπίτι – ειδικά οι μύγες!

Όπως θα είστε ενημερωμένοι υπάρχουν πολλά εντομοαπωθητικά  που υπόσχονται οτι απομακρύνουν τα φρικτά αυτά φτερωτά πλάσματα, αλλά πολλά από αυτά δεν έχουν και πολύ ευχάριστη οσμή. Στην πραγματικότητα, αν δεν μπορείτε να αντέξετε τη μυρωδιά των χημικών προϊόντων στα μπουκάλια ψεκασμού τότε είστε λίγο τυχεροί!

Δείτε ακόμη: Ψεκάζει με αυτό το μείγμα και μετά από 2 ώρες.. τα κουνούπια, οι μύγες και οι κατσαρίδες εξαφανίζονται!

Μπορείτε να απομακρύνετε λοιπόν τις μύγες με τον πιο εύκολο τρόπο. Θα μπορείτε πλέον να ευχαριστιέστε κάθε οικογενειακή συνάντηση ή συνάντηση φίλων στο σπίτι σας.

Το μόνο που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε είναι μια αεροστεγή σακούλα, λίγο αλάτι , χυμό λάιμ, νομίσματα και νερό. Συνδυάστε όλα τα υλικά, και είστε έτοιμοι να απομακρύνετε τις ανεπιθύμητες μύγες.

Επειδή αυτό το κόλπο με την σακούλα χρειάζεται μια πηγή φωτός για να κάνει τα μαγικά του, είναι καλύτερο να το κρατήσετε κοντά σε μια εξωτερική λάμπα ή φωτιστικό, ώστε να μπορείτε να κρατήσετε τις μύγες μακριά τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και κατά την διάρκεια της νύχτας.

Δείτε ακόμη: Κρατήστε μακριά από την κουζίνα τις μυρωδιές και τις μύγες με αυτό το σπιτικό spray

Γιατί οι μύγες μισούν αυτά τα κρεμαστά σακουλάκια

Αν και οι περισσότεροι απωθητές εντόμων βασίζονται σε οσμές που μολύνουν τα έντομα , το κόλπο αυτό δεν έχει καμιά σχέση με την οσμή – αλλά το κόλπο αυτό έχει να κάνει με την όρασή τους.

Δεν μιλάμε για τη ζέστη και την υγρασία, αλλά για τα ενοχλητικά έντομα που μας κάνουν να θέλουμε να μπούμε μέσα στο σπίτι – ειδικά οι μύγες!

Σύμφωνα με έρευνες που συντάχθηκαν από το How Stuff Works, οι εντομολόγοι συμφωνούν ότι η ρίψη ορισμένων λαμπερών νομισμάτων σε μια γεμάτη σακούλα με νερό δημιουργεί ένα αφιλόξενο θέαμα για τα ιπτάμενα έντομα.

Δείτε ακόμη: Προσοχή! Τι ακριβώς συμβαίνει όταν μία μύγα προσγειώνεται στο φαγητό μας;

Αυτό που βλέπουν τα έντομα στη σακούλα είναι για παράδειγμα μια φωτεινή διάθλαση, κάτι που μπορούν να χειριστούν τα ανθρώπινα μάτια, αλλά τα μάτια των εντόμων,όχι..

Κρεμάει σακουλάκια με νερό μπροστά από την πόρτα του σπιτιού της.. Δείτε γιατί..

Ας πάρουμε για παράδειγμα, την κοινή οικιακή μύγα. Αυτά τα παράσιτα είναι πραγματικά γεννημένα με ένα ζευγάρι μεγάλων ΄΄σύνθετων ματιών” που περιέχουν 3.000 έως 6.000 “απλά μάτια”. Τέλειο;

Δεδομένου ότι το θέαμα τους είναι λοξό, η αίσθηση της κατεύθυνσής τους συνδέεται με τις πηγές φωτός, όπως είναι ο ήλιος ή η φλόγα. Όταν μια οικιακή μύγα βλέπει κάτι λαμπερό όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση τη κρεμαστή σακούλα με το νερό, αυτομάτως  μπερδεύεται από τη διάθλαση, και απομακρύνεται προς πιο ευχάριστα για αυτή μέρη.

Τώρα που μάθατε γιατί οι μύγες απεχθάνονται αυτό το μυστικό κόλπο με την σακούλα, ήρθε η ώρα να μάθετε πως να το φτιάχνετε. Απλά παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο και μάθατε πως να απομακρύνετε τις ενοχλητικές μύγες μια για πάντα!

Source: Every Summer My Neighbor Nails Bags Of Water To His Door Frame, Now I Do The Same by internetroi on Rumble

Πηγή: tiphero.com
Close