συμβουλές-για-να-προφυλαχθείτε-όταν-οδηγείτε-με-κακοκαιρία-

Το να οδηγείς με  κακοκαιρία δεν είναι εύκολη υπόθεση. Χιόνι, βροχή ομίχλη  και δρόμος που γλιστράει είναι οι αιτίες για πολλά τροχαία δυστυχήματα ή ατυχήματα. Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να προστατευθείτε.

Δυστυχώς στην Ελλάδα, τα τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα είναι πολλά. Δεν έχουμε οδική παιδεία και καλούς δρόμους αλλά μερικές φορές δεν ευθύνονται ακριβώς αυτά. Η κακοκαιρία, μπορεί να είναι επικίνδυνη όταν οδηγούμε γι’ αυτό και οι ειδικοί συμβουλεύουν όταν βρέχει πολύ ή χιονίζει να μένουμε σπίτι μας.

Παρόλα αυτά, αυτό δεν είναι πάντα τόσο εύκολο ενώ άλλες φορές η κακοκαιρία μας βρίσκει στον δρόμο. Τί μπορούμε να κάνουμε για να προφυλαχθούμε ενώ οδηγούμε από τον χάλια καιρό; Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν σε αυτό. Διαβάστε παρακάτω: 

Στην ομίχλη

Εάν οδηγείτε σε ομίχλη, τα πλαϊνά παράθυρα του αυτοκινήτου σας θα πρέπει να είναι κατεβασμένα, ώστε να μπορείτε να ακούτε καλύτερα τι συμβαίνει έξω.

Δείτε ακόμα 13 έξυπνα κόλπα για να διορθώσετε βλάβες και να καθαρίσετε το αυτοκίνητο

Εκτός αυτού, ανάψτε τα φώτα της μεσαίας σκάλας. Όταν χρησιμοποιείτε μεγάλη σκάλα, το φως θα αντανακλάται στα πιο μικροσκοπικά σωματίδια της ομίχλης, τα οποία θα μπορούσαν να σας μπερδέψουν κατά την οδήγηση.

συμβουλές-για-να-προφυλαχθείτε-όταν-οδηγείτε-με-κακοκαιρία-

Σε δρόμο που γλιστράει

Όταν οδηγείτε σε δρόμο που γλιστράει, προσέξτε όταν ανεβοκατεβαίνετε γέφυρες. Κατά κανόνα, το μείγμα άμμου-αλατιού απομακρύνεται γρήγορα από τις γέφυρες και γι’ αυτό αποτελούν αυξημένη πηγή κινδύνου για τα αυτοκίνητα.

συμβουλές-για-να-προφυλαχθείτε-όταν-οδηγείτε-με-κακοκαιρία-

Κατά τη διάρκεια της βροχής

Μια μεγάλη βρετανική ασφαλιστική εταιρεία δεν συνιστά τη χρήση πίσω φώτων ομίχλης επειδή μπορούν να καλύψουν τα φώτα φρένων του αυτοκινήτου σας και έτσι να μπερδέψουν τους οδηγούς πίσω σας.

Επίσης, φτάνοντας σε μια μεγάλη λακκούβα, είναι καλύτερα να σταματήσετε το αυτοκίνητο μπροστά της και να προσπαθήσετε να τη μετρήσετε για να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να τη διασχίσετε.

Είναι εντάξει αν υπάρχει μια σειρά από άλλα αυτοκίνητα πίσω σας – μετρώντας τη λακκούβα θα βοηθήσετε και άλλους οδηγούς να ξεπεράσουν το εμπόδιο.

συμβουλές-για-να-προφυλαχθείτε-όταν-οδηγείτε-με-κακοκαιρία-

Κατά τη διάρκεια της βροχής, τη νύχτα

Εάν τυχαίνει να οδηγείτε σε δυνατή βροχή τη νύχτα, να έχετε κατά νου ότι οι σταγόνες βροχής στο παρμπρίζ αντανακλούν το φως και μπορεί να σας τυφλώσουν ως οδηγό. Επίσης τα φώτα καλό θα ήταν να είναι χαμηλά γιατί μπορεί η βροχή που αντανακλά στα φώτα να σας μπερδέψει.

συμβουλές-για-να-προφυλαχθείτε-όταν-οδηγείτε-με-κακοκαιρία-

Με χιόνι

Εάν καταλήξετε σε ένα ανάχωμα χιονιού στο κράσπεδο του δρόμου το χειμώνα, μην κατευθύνετε το αυτοκίνητο προς την αντίθετη κατεύθυνση. Είναι απαραίτητο να κρατήσετε το τιμόνι γυρισμένο στην ίδια κατεύθυνση και να επιστρέψετε στο δρόμο πατώντας συνεχώς το γκάζι.

συμβουλές-για-να-προφυλαχθείτε-όταν-οδηγείτε-με-κακοκαιρία-

Όταν έχει ανεμοθύελλα

Όταν έχει ανεμοθύελλα οι ειδικοί προτείνουν να σβήσετε το αυτοκίνητο και να το παρκάρετε κάπου στην άκρη με τα φώτα κλειστά μέχρι να ηρεμήσει ο καιρός. Κατά την διάρκεια της ανεμοθύελλας, σηκώνεται πολλή σκόνη και χώμα και τα αναμμένα φώτα σας μπορεί να μπερδέψουν τους άλλους οδηγούς και να προσκρούσουν στο όχημά σας.

Δείτε ακόμα Ποια ξύλα είναι καλύτερα για τζάκι και ξυλόσομπα: Ελιά, πεύκο ή πουρνάρι;

συμβουλές-για-να-προφυλαχθείτε-όταν-οδηγείτε-με-κακοκαιρία-

All photos via: brightside.me 

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close