Πως μπορούμε να φυτέψουμε την δική μας λεμονιά στο μπαλκόνι; Δείτε τον τρόπο!

Τα λεμόνια, τα χρησιμοποιούμε πολύ συχνά στην διατροφή μας. Τα βάζουμε στις σαλάτες και στις περισσότερες συνταγές μας, έτσι ώστε να τους δώσουμε επιπλέον νοστιμιά! Είναι λοιπόν ένα λαχανικό, το οποίο υπάρχει πάντα στο ψυγείο μας. Γιατί να μην υπάρχει όμως και μία λεμονιά στο μπαλκόνι μας;

Εκτός αυτού όμως, είναι κι ένα δέντρο το οποίο έχει αρκετά μυρωδάτα φύλλα και είναι αρκετά όμορφο στην εμφάνιση. Οι λεμονιές είναι δέντρα με μια σχετική ανθεκτικότητα. Όλοι θα θέλαμε να έχουμε μια λεμονιά στο μπαλκόνι μας, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να αγοράζουμε τα λεμόνια, κάθε φορά που τα χρειαζόμαστε.

Δείτε ακόμα Δενδρολίβανο: Τα οφέλη στην υγεία μας & πως μπορούμε να το φυτέψουμε στον κήπο;

Αποφασίσαμε λοιπόν να σας δείξουμε τον τρόπο που θα σας κάνει να φυτέψετε την δική σας λεμονιά στο μπαλκόνι σας! Μεγαλωμένη στην επαρχία, είχα δυο λεμονιές στην αυλή μου, που ήταν παραπάνω από 50 χρονών. Θέλω λοιπόν να σας πω, ότι δε θα το μετανιώσετε! Διαβάστε παρακάτω:

Τι θα χρειαστούμε για να φυτέψουμε την δική μας λεμονιά στο μπαλκόνι του σπιτιού μας;

Για να φυτέψουμε την δική μας λεμονιά στο μπαλκόνι του σπιτιού μας, θα χρειαστούμε ένα λεμόνι, μια γλάστρα, πολύ χώμα και φυσικά πολύ ήλιο! Το χώμα και την γλάστρα θα τα βρείτε σε μαγαζιά που εμπορεύονται λουλούδια και λαχανικά για φύτεμα. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και θα σας την περιγράψουμε αναλυτικά παρακάτω.

Πως μπορούμε να φυτέψουμε την δική μας λεμονιά στο μπαλκόνι; Δείτε τον τρόπο!

Photo via: limia.jp

Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε;

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε για να φυτέψουμε μια λεμονιά στο μπαλκόνι μας είναι πολύ απλή. Μέσα από μερικές απλές κινήσεις, μπορούμε να έχουμε τα δικά μας λεμόνια, για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Οικονομία και ομορφιά λοιπόν!

Για αρχή, θα πρέπει να τοποθετήσουμε το χώμα στην γλάστρα και να το μουσκέψετε με νερό. Αφήνουμε μερικά εκατοστά απόσταση από την επιφάνεια του χώματος μέχρι το χείλος της γλάστρας. Κόβουμε το λεμόνι μας στην μέση και αφαιρούμε τους σπόρους του.

Δείτε ακόμα Φράουλες: Με αυτό το κόλπο θα διατηρηθούν φρέσκες για περισσότερες μέρες

Πως μπορούμε να φυτέψουμε την δική μας λεμονιά στο μπαλκόνι; Δείτε τον τρόπο!

Photo via: sohu.com

Στη συνέχεια πιπιλάμε τους σπόρους μέχρι να φύγει ολοκληρωτικά η γεύση. Πριν τους τοποθετήσουμε στο χώμα θα πρέπει να είμαστε σίγουροι, ότι οι σπόροι μας είναι αρκετά υγροί.

Πως μπορούμε να φυτέψουμε την δική μας λεμονιά στο μπαλκόνι; Δείτε τον τρόπο!

Photo via: Pinterest

Ανοίγουμε στο χώμα μια τρύπα δυόμιση εκατοστών και τοποθετούμε τον σπόρο του λεμονιού μέσα. Στη συνέχεια, σκεπάζουμε τον σπόρο με χώμα.

Αφού βάλουμε λίγο νερό σε ένα μπουκάλι σπρέι, ψεκάζουμε το χώμα, στην περιοχή που έχουμε φυτέψει τον σπόρο, με λίγο νερό. Σκεπάζουμε την γλάστρα με ένα ελαφρύ πλαστικό κάλυμμα που “αναπνέει” για να προστατεύσουμε την υγρασία του χώματος. Μπορούμε να επιλέξουμε ένα πλαστικό περιτύλιγμα ή μια πλαστική σακούλα με τρύπες.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε την γλάστρα σε ένα ζεστό σημείο, αφού πρώτα σιγουρευτούμε ότι η γλάστρα μας, θα δέχεται την μεγίστη ποσότητα ήλιου! Θα πρέπει να ελέγχετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αν το χώμα έχει την απαραίτητη υγρασία.

Πως μπορούμε να φυτέψουμε την δική μας λεμονιά στο μπαλκόνι; Δείτε τον τρόπο!

Θα πρέπει να θυμάστε, ότι οι σπόροι δεν πρέπει να είναι σε ένα πολύ θερμό ή σε ένα πολύ κρύο κλίμα γιατί μπορεί να σαπίσουν. Αφού περάσουν 2 ή 3 εβδομάδες, θα ξεκινήσετε να βλέπετε το βλαστάρι της λεμονιάς να φυτρώνει. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αφαιρέσετε το πλαστικό κάλυμμα για να μπορεί η λεμονιά να μεγαλώνει ανεμπόδιστα.

Δείτε ακόμα Καλλιέργησε φρούτα και λαχανικά στον κήπο σου με τον πιο εύκολο & οικονομικό τρόπο!

Έπειτα, θα πρέπει να ελέγχετε το φυτό συνέχεια, απομακρύνοντας τα παράσιτα και βάζοντας του αρκετό βιολογικό λίπασμα, για να το δυναμώσετε περισσότερο. Όταν είναι αρκετά μεγάλο, το παίρνουμε από την γλάστρα και το τοποθετούμε στον κήπο μας. Και στον κήπο, παρακολουθούμε την ανάπτυξη του δέντρου μας.

Tip: Ο πρώτος σπόρος δεν βλασταίνει πάντα. Αν θέλετε να έχετε σίγουρη επιτυχία, θα πρέπει να φυτέψετε 2-3 σπόρους, την ίδια χρονική περίοδο! Καλή επιτυχία!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

 

Close