πως-να-επαναφέρετε-τις-ξεραμένες πλαστελίνες-

Πώς να κάνετε τις ξεραμένες πλαστελίνες ξανά μαλακές . 3 έξυπνα κόλπα για να κάνετε τις ξεραμένες πλαστελίνες ξανά μαλακές.

Το παιχνίδι με τις πλαστελίνες είναι από τα καλύτερα και πιο δημιουργικά παιχνίδια για τα παιδιά μας. Ενισχύουν την λεπτή και την αδρή κινητικότητα, ενισχύουν την φαντασία και την δημιουργικότητα των παιδιών και φυσικά τα κρατούν απασχολημένα με δημιουργικό τρόπο.

Όμως κανένα παιδί δεν προσέχει την πλαστελίνη του. Έτσι συνήθως οι πλαστελίνες που βρίσκονται κανονικά σε μικρά μπολάκια, ξεραίνονται αφού τα παιδιά συχνά τις ξεχνούν έξω από τα μπολάκια. Αυτό κάνει την πλαστελίνη να μην είναι πλέον χρηστική.

Δείτε ακόμα Πλαστελίνη σε μοκέτα: Το έξυπνο κόλπο για να την καθαρίσετε

Στο σημερινό μας άρθρο θα σας δείξουμε 3 εύκολους τρόπους για να κάνετε τις ξεραμένες πλαστελίνες που είναι μέσα σε κουτάκια σαν καινούριες. Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε 3 μεθόδους όμως και για τις 3 μεθόδους θα χρειαστούμε συνολικά μόλις 3 πολύ οικονομικά υλικά. Διαβάστε παρακάτω: 

Πώς να κάνετε τις ξεραμένες πλαστελίνες ξανά μαλακές

Θα χρειαστούμε

  1. Νερό
  2. Χαρτί κουζίνας
  3. Γλυκερίνη

Εκτέλεση για την μέθοδο με το νερό

Αν θέλουμε να δοκιμάσουμε την μέθοδο με το νερό θα πρέπει να τοποθετήσουμε την ξεραμένη πλαστελίνη πάνω σε μία επίπεδη επιφάνεια όπως είναι ένα ξύλο κοπής. Στην συνέχεια προσθέτουμε μερικές σταγόνες ενώ παράλληλα ζυμώνουμε. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι η πλαστελίνη να επανέλθει στην αρχική της μορφή.

πως-να-επαναφέρετε-τις-ξεραμένες πλαστελίνες-

Photo via: jenny.gr

Εκτέλεση για την μέθοδο με το χαρτί κουζίνας

Για την συγκεκριμένη μέθοδο θα χρειαστούμε τόσο το χαρτί κουζίνας όσο και το νερό. Αρχικά βρέχουμε ένα κομμάτι χαρτιού κουζίνας με νερό. Τυλίγουμε το βρεγμένο χαρτί κουζίνας γύρω από την ξεραμένη πλαστελίνη καλύπτοντας ολόκληρη την πλαστελίνη.

πως-να-επαναφέρετε-τις-ξεραμένες πλαστελίνες-

Photo via: spirossoulis.com

Έπειτα τοποθετούμε την πλαστελίνη μαζί με το χαρτί κουζίνας πίσω στο δοχείο της πλαστελίνης και την αφήνουμε εκεί, τυλιγμένη, για όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα αφαιρούμε το χαρτί κουζίνας από την πλαστελίνη, ζυμώνουμε την πλαστελίνη με τα χέρια για λίγα δευτερόλεπτα και είναι όπως παλιά!

Εκτέλεση για την μέθοδο με την γλυκερίνη

Τέλος, αν θέλουμε να δοκιμάσουμε την μέθοδο με την γλυκερίνη θα πρέπει να βάλουμε την πλαστελίνη πάνω σε μία επίπεδη επιφάνεια, όπως είναι για ακόμη μία φορά ένα ξύλο κοπής. Έπειτα κάνουμε μία εσοχή στην μέση της πλαστελίνης με τα δάχτυλά μας.

Ρίχνουμε 1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη στην εσοχή της πλαστελίνης και ζυμώνουμε την γλυκερίνη σε όλη την πλαστελίνη με τα χέρια μας για μερικά δευτερόλεπτα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον 1/4 κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να μαλακώσει και πάλι. Έτοιμη!

πως-να-επαναφέρετε-τις-ξεραμένες πλαστελίνες-

Photo via: ehow.com

Tips για να κάνετε τις ξεραμένες πλαστελίνες ξανά μαλακές

Αξίζει να σημειωθεί πως αν χρησιμοποιήσουμε ξύλο κοπής για να επαναφέρουμε την πλαστελίνη μας, θα πρέπει αυτό το ξύλο κοπής να μην το χρησιμοποιήσουμε ποτέ ξανά για τις μαγειρικές μας παρασκευές. Διαφορετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ξύλο κοπής που δεν χρειάζεστε.

Επίσης μπορείτε να τοποθετήσετε την πλαστελίνη και πάνω σε ένα τραπέζι ή έναν πάγκο, αφού πρώτα στρώσετε από πάνω ένα τραπεζομάντηλο ή ένα πανί που δεν χρειάζεστε.

Δείτε ακόμα Φτιάξτε με το παιδί σας πανέμορφα ζωάκια από πλαστελίνη

Αν θέλετε η πλαστελίνη να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να μην ξεχνάτε να την αποθηκεύετε στο δοχείο της, ακόμη και μετά τα έξυπνα κόλπα που σας μάθαμε.

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close