Λίστα με το ρεύμα που καίει κάθε συσκευή – Ποιες είναι φωτιά ακόμη και κλειστές

Λίστα με το ρεύμα που καίει κάθε συσκευή – Ποιες είναι φωτιά ακόμη και κλειστές.. Ποιες συσκευές στο σπίτι καίνε ρεύμα ακόμη και κλειστές και πόσο ρεύμα καίει η κάθε συσκευή.

Οι λογαριασμοί ρεύματος έχουν φτάσει στα ύψη και σίγουρα τρομάζουμε να ανοίξουμε μέχρι και τον υπολογιστή του σπιτιού μας για να μην δούμε φουσκωμένους λογαριασμούς. Μετά από όλες αυτές τις αυξήσεις στον λογαριασμό ρεύματος ξεκινήσαμε να ενδιαφερόμαστε για το πόσο ρεύμα καίει η κάθε συσκευή.

Πόσο ρεύμα καίει ο υπολογιστής, η τηλεόραση, ο θερμοσίφωνας ή το κλιματιστικό; Ποιες από αυτές τις συσκευές καίνε ρεύμα ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιούνται; Θα σας εξηγήσουμε στο παρακάτω άρθρο για να γλιτώσετε όσο γίνεται τους φουσκωμένους λογαριασμούς. Διαβάστε παρακάτω:

Ποιες συσκευές καίνε το περισσότερο ρεύμα μέσα στο σπίτι;

Λίστα με το ρεύμα που καίει κάθε συσκευή – Ποιες είναι φωτιά ακόμη και κλειστές

Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ τους τελευταίους μήνες έχουν αποτελέσει κεντρικό θέμα συζητήσεων και όχι άδικα. Ο πρόεδρος ηλεκτρολόγων Θεσσαλονίκης, Άγγελος Κουντουργιάννης, μίλησε στο κανάλι Open και μας εξήγησε πόσο ρεύμα καίει η κάθε συσκευή και ποιες συσκευές καίνε ρεύμα ακόμη και σβηστές.

Σύμφωνα με τον κύριο Κουντουργιάννη, ο θερμοσίφωνας καίει ένα 20% ρεύματος, ο φούρνος ένα 15%, η κουζίνα ένα 15% το πλυντήριο ρούχων ένα 10%, το κλιματιστικό ένα 20%, ο φωτισμός και οι λοιπές συσκευές το υπόλοιπο του λογαριασμού.

λογαριασμοί-δεή-ποιες-συσκευές-καίνε-

Μάλιστα αυτές που καίνε το περισσότερο ρεύμα είναι τα κλιματιστικά, η κουζίνα, το ψυγείο και ο καταψύκτης, το πιστολάκι, ο αφυγραντήρας, το πλυντήριο ρούχων, το στεγνωτήριο, οι θερμάστρες, το αερόθερμο, ο θερμοσίφωνας, ο βραστήρας και συσκευές σε αναμονή όπως είναι οι τηλεοράσεις. οι φορτιστές και άλλες.

Δείτε ακόμα Χύτρα ταχύτητος: 10 τρόφιμα που δεν πρέπει να μαγειρεύονται εκεί

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ηλεκτρικές συσκευές με ενεργειακή απόδοση G καίνε πολύ περισσότερο ρεύμα από τις ηλεκτρικές συσκευές με ενεργειακή απόδοση Α. Γι’ αυτό θεσπίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναγράφεται η ενεργειακή απόδοση πάνω στις συσκευές, έτσι ώστε ο καταναλωτής να γνωρίζει.

λογαριασμοί-δεή-ποιες-συσκευές-καίνε-

Πόσο ρεύμα καίνε οι “κλειστές” συσκευές;

Σύμφωνα και πάλι με τον κύριο Κουντουργιάννη, υπάρχουν και συσκευές μέσα στο σπίτι που μπορεί να είναι κλειστές όμως συνεχίζουν και καίνε ρεύμα. Οι ετήσια κατανάλωση συσκευών που συνηθίζουν να αφήνουμε σε κατάσταση αναμονής είναι:

Δείτε ακόμα 5 τρόποι για να διώξετε τα φίδια

λογαριασμοί-δεή-ποιες-συσκευές-καίνε-

Η τηλεόραση έχει ετήσια κατανάλωση 29 ευρώ, η τηλεόραση μαζί με τον αποκωδικοποιητή ή ένα dvd player, 56 ευρώ, ο φούρνος μικροκυμάτων 20 ευρώ, οι κονσόλες για παιχνίδια (playstation και άλλα) 15 ευρώ, οι υπολογιστές 13 ευρώ, το πλυντήριο 6 ευρώ, ο εκτυπωτής 5 ευρώ και ο φορτιστής κινητού 1,5 ευρώ.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close