Συμβουλές για να μοσχομυρίζουν για μέρες τα ρούχα μας

Συμβουλές για να μοσχομυρίζουν για μέρες τα ρούχα μας! Πολλές φορές έχει τύχει να περνάμε δίπλα από έναν άνθρωπο και να μυρίζουμε αμέσως μία υπέροχη μυρωδιά φρεσκάδας προερχόμενη από τα ρούχα του. Τότε αναρωτιόμαστε γιατί τα δικά μας ρούχα δεν συγκρατούν αυτή την μυρωδιά για μέρες.

Πολλές φορές μας έχει τύχει να πλένουμε τα ρούχα μας και μόλις τα αποθηκεύουμε στην ντουλάπα να νιώθουμε ότι χάνουν την μυρωδιά τους. Γιατί συμβαίνει αυτό; Δεν έχουμε καλό απορρυπαντικό ή μαλακτικό για τα ρούχα ή κάνουμε εμείς κάτι λάθος;

Δείτε επίσης τα 10 καθημερινά λάθη που καταστρέφουν την κουζίνα σας

Προτού σκεφτείτε ότι έτσι γίνεται με όλα τα ρούχα ή ότι ευθύνεται το απορρυπαντικό ή το μαλακτικό για τα ρούχα σας, θα σας παρουσιάσουμε 15 συμβουλές που θα σας λύσουν τα χέρια. Αυτές οι συμβουλές θα διατηρήσουν την όμορφη μυρωδιά στα ρούχα για μέρες. Διαβάστε παρακάτω τις καλύτερες συμβουλές για να μοσχομυρίζουν τα ρούχα : 

Θα πρέπει να πλένουμε συχνά τα ρούχα μας

Η πρώτη συμβουλή είναι κάπως αυτονόητη για μερικούς από εμάς, αλλά όχι για όλους. Τα ρούχα μας πρέπει να πλένονται συχνά αν θέλουμε να μυρίζουν και όμορφα. Η συχνότητα του πλυσίματος των ρούχων διαφέρει ανάλογα την ποιότητα και τον τύπο του υφάσματος. Βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει και η δική μας καθημερινότητα.

Αν κάνουμε μία δουλειά που μας κάνει να ιδρώνουμε συχνά ή μας φέρνει σε επαφή με σκόνη ή πολύ κόσμο, τα ρούχα μας θα πρέπει να πλένονται πιο συχνά, από εκείνους τους ανθρώπους που δουλεύουν από το σπίτι ή σε μικρές επιχειρήσεις. Τα εσώρουχα επίσης θα πρέπει να πλένονται πιο συχνά από ότι τα υπόλοιπα ρούχα μας.

πουκάμισο λερωμένο από ιδρώτα

Photo via: truelife.gr

Συμβουλές για να μοσχομυρίζουν τα ρούχα Δεν πρέπει να αποθηκεύονται τα φορεμένα ρούχα στον ίδιο χώρο με τα καθαρά

Πολλοί από εμάς κάνουμε ένα σημαντικό λάθος. Φοράμε ένα ρούχο μία φορά κι επειδή δεν έχει λερωθεί το βάζουμε και πάλι στην ντουλάπα παρέα με τα υπόλοιπα ρούχα, που είναι καθαρά και δεν τα έχουμε φορέσει μετά το πλύσιμο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τα φορεμένα ρούχα να μεταδίδουν την μυρωδιά στα καθαρά.

ατακτοποίητη ντουλάπα

Photo via: jiromall.com

Δεν πρέπει να βάζουμε νωπά ρούχα στα άπλυτα

Όταν τα υφάσματα είναι νωπά και τα κλείνουμε σε κουτιά ή μέρη που δεν αερίζονται, είτε σαπίζουν είτε αποκτούν μία άσχημη οσμή που μπορεί να μην φεύγει τόσο εύκολα ακόμη κι αν τα πλύνουμε στο πλυντήριο.

Αν λοιπόν τα ρούχα μας είναι νωπά και άπλυτα, πρώτα τα αφήνουμε να στεγνώσουν πλήρως στον καθαρό αέρα και μετά τα μεταφέρουμε στα άπλυτα.

άπλυτα ρούχα στο καλάθι

Photo via: spirossoulis.com

Χρησιμοποιήστε καλό απορρυπαντικό και μαλακτικό ρούχων είναι απο τις καλύτερες συμβουλές για να μοσχομυρίζουν τα ρούχα

Μπορεί να μην ευθύνονται το απορρυπαντικό ρούχων ή το μαλακτικό επειδή η όμορφη μυρωδιά στα ρούχα δεν διαρκεί για καιρό. Μπορεί όμως και να ευθύνονται.

Επιλέξτε απορρυπαντικά και μαλακτικά ρούχων που έχουν έντονη και όμορφη μυρωδιά. Καλύτερα να δώσετε κάτι παραπάνω στο supermarket από το να έχετε ρούχα που αμέσως μετά την πλύση μυρίζουν περίεργα.

ρούχα που μοσχομυρίζουν

Photo via: spirossoulis.com

Δεν βάζουμε πολλά ρούχα στον κάδο του πλυντηρίου

Δεν πρέπει να βάζουμε πολλά ρούχα στον κάδο του πλυντηρίου. Πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες του παρασκευαστή γιατί με αυτόν τον τρόπο κάνουμε το πλυντήριό μας να ζει για χρόνια και τα ρούχα μας να καθαρίζονται σωστά.

Όταν υπερφορτώνουμε τον κάδο του πλυντηρίου, ορισμένα ρούχα πλένονται λιγότερο από άλλα, με αποτέλεσμα να μην μυρίζουν όμορφα.

υπερφορτωμένος κάδος πλυντηρίου

Photo via: fanpage.gr

Οι πετσέτες πρέπει να πλένονται ξεχωριστά από τα ρούχα

Οι πετσέτες και τα ρούχα πρέπει να πλένονται ξεχωριστά γιατί διαφορετικό πρόγραμμα χρησιμοποιούμε για να πλύνουμε τις πετσέτες μας και διαφορετικό πρόγραμμα χρησιμοποιούμε για να πλύνουμε τα ρούχα μας. Επίσης δεν πρέπει να βάζουμε μαλακτικό για τα ρούχα στις πετσέτες μας ενώ στα ρούχα μας χρειάζεται.

Τέλος, σκεφτείτε ότι πλένετε τις κάλτσες και τα εσώρουχά σας μαζί με την πετσέτα που χρησιμοποιείται για το πρόσωπο. Είναι τόσο σιχαμερό όσο φαίνεται φίλες και φίλοι.

πετσέτες στον κάδο του πλυντηρίου

Photo via: spirossoulis.com

Τα σεντόνια πρέπει να πλένονται ξεχωριστά από τα ρούχα

Και σε αυτή την περίπτωση τα σεντόνια πλένονται σε διαφορετικό πρόγραμμα από τα ρούχα. Επίσης όταν πλένουμε μαζί με τα ρούχα σεντόνια και παπλωματοθήκες, τα ρούχα μας μπερδεύονται σε αυτά τα μεγάλα υφάσματα και δεν πλένονται τόσο σωστά.

σεντόνια στο πλυντήριο

Photo via: iatropedia.gr

Μόλις πλυθούν τα ρούχα, τα αφαιρούμε κατευθείαν από τον κάδο του πλυντηρίου

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πλένουν τα ρούχα τους και στην συνέχεια, ανοίγουν την πόρτα του πλυντηρίου και αφήνουν τα ρούχα να κάθονται εκεί για ολόκληρες μέρες. Αυτό όμως δεν είναι σωστό. Αν τα ρούχα μένουν βρεγμένα μέσα στο πλυντήριο, ακόμη κι αν η πόρτα του είναι ανοιχτή υπάρχει φόβος να δημιουργηθεί μούχλα.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων, ακόμη κι αν δεν μουχλιάσουν τα ρούχα σας, σίγουρα θα αποκτήσουν μία δυσάρεστη μυρωδιά, αφού δεν αερίζονται σωστά και παραμένουν νωπά για μέρες σε κλειστό χώρο.

Καθαρίζουμε συχνά το πλυντήριο των ρούχων

Ένα καθαρό πλυντήριο σημαίνει ότι θα καθαρίζει ακόμη καλύτερα τα ρούχα σας. Όταν το πλυντήριό σας είναι βρώμικο, τότε όσο καλής ποιότητας απορρυπαντικό ή μαλακτικό χρησιμοποιείτε τα ρούχα σας δε θα είναι ποτέ τόσο καθαρά αφού η βρωμιά του πλυντηρίου, θα μεταφέρεται σε αυτά.

Καθαρίζουμε συχνά την θήκη απορρυπαντικού του πλυντηρίου για να μοσχομυρίζουν τα ρούχα

Αυτό ισχύει και για την θήκη απορρυπαντικού του πλυντηρίου. Αν είναι βρώμικη, τότε το απορρυπαντικό μεταφέρεται στα ρούχα μαζί με πολλά άλλα βρωμερά στοιχεία. Οπότε τα ρούχα σας, καταλήγουν να είναι πιο βρώμικα, από όταν ήταν πριν τα βάλετε για…πλύσιμο.

βρώμικη θήκη απορρυπαντικού στο πλυντήριο

Photo via: amfipolinews.blogspot.com

Όταν δεν χρησιμοποιούμε το πλυντήριο, αφήνουμε την πόρτα του ανοιχτή

Οι περισσότεροι από εμάς όταν δεν χρησιμοποιούμε το πλυντήριο, κλείνουμε την πόρτα του. Αυτό όμως δεν είναι σωστό. Όταν κλείνουμε την πόρτα του πλυντηρίου φυλακίζουμε την υγρασία με αποτέλεσμα να επιτρέπουμε την ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων που προκαλούν άσχημες μυρωδιές.

Όταν στεγνώσουν τα ρούχα μας τα μαζεύουμε αμέσως

Όταν απλώνουμε τα ρούχα μας δεν πρέπει να τα αφήνουμε για πολλές μέρες απλωμένα. Συσσωρεύουν σκόνη και η μυρωδιά γίνεται και πάλι άσχημη, ακόμη κι αν είναι φρεσκοπλυμένα. Μόλις στεγνώσουν τα μαζεύουμε αμέσως.

απλωμένα ρούχα στο σπίτι

Photo via: amfipolinews.blogspot.com

Καθαρίζουμε και συντηρούμε σωστά το στεγνωτήριο  για να μοσχομυρίζουν τα ρούχα

Όσοι έχετε στεγνωτήριο θα πρέπει να το καθαρίζετε συχνά και να το συντηρείτε αν θέλετε τα ρούχα σας να μυρίζουν όμορφα. Ειδικά τα χνούδια θα πρέπει να τα μαζεύουμε μετά από κάθε κύκλο.

Σιδερώνουμε τα ρούχα μας και τα αποθηκεύουμε το συντομότερο

Δεν πρέπει να αφήνουμε τα ρούχα μας για πολλές μέρες ασιδέρωτα πάνω στην.. γνωστή καρέκλα του γραφείου. Θα πρέπει να τα σιδερώνουμε το συντομότερο και να τα αποθηκεύουμε στην ντουλάπα μας.

ρούχα στο κρεβάτι

Photo via: blife.gr

Βάζουμε αρωματικά σακουλάκια στην ντουλάπα και στα συρτάρια για να μοσχομυρίζουν τα ρούχα

Τέλος, μπορούμε να τοποθετήσουμε αρωματικά σακουλάκια στην ντουλάπα και στα συρτάρια. Έτσι, θα διατηρήσουμε την όμορφη μυρωδιά των ρούχων μας και μπορεί να έχουμε και ακόμη καλύτερη!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη 

 

 

Close