6-σήματα βοήθειας-σε-ώρα-έκτακτης ανάγκης-

Τα 6 σήματα βοήθειας που πρέπει να γνωρίζουν όλοι και τα παιδιά μας. Θα πρέπει να είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε ότι κάποιος ή κάποια βρίσκεται σε κίνδυνο ή πως μπορούμε εμείς να ζητήσουμε βοήθεια με αυτά τα σήματα βοήθειας.

Δυστυχώς ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος και οι άνθρωποι έρχονται σε κίνδυνο κάθε μέρα σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Γυναίκες κακοποιούνται και δολοφονούνται. μικρά παιδιά β@άζονται και κακοποιούνται, άνθρωποι πιάνονται όμηροι και άλλα τέτοια περιστατικά.

Περιστατικά που μπορεί να θεωρείς ότι είναι βγαλμένα από ταινία δράσης ή ψυχολογικό θρίλερ και δεν σε αφορούν, όμως σε αφορούν. Γιατί θα ξαναπούμε ότι ο κόσμος δεν είναι ονειρικά πλασμένος. Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν θα δούμε τα 6 πιο αναγνωρίσιμα σήματα βοήθειας. Διαβάστε παρακάτω: 

Σήματα βοήθειας που πρέπει να γνωρίζουν όλοι και τα παιδιά μας : Κρατήστε την παλάμη σας στραμμένη προς την κάμερα με τον αντίχειρά σας κουμπωμένο μέσα.

Μια έφηβη που είχε απαχθεί από έναν άγνωστο άνδρα σώθηκε όταν χρησιμοποίησε αυτό το σήμα. Ήταν στο αυτοκίνητο του άνδρα και ένας διερχόμενος οδηγός αναγνώρισε τη χειρονομία από ένα βίντεο του Tik Tok. Έτσι ο οδηγός κάλεσε τις αρχές και κατάφεραν να εντοπίσουν το αυτοκίνητο και να συλλάβουν τον άνδρα που απήγαγε την 16χρονη.

Ο τρόπος για να κάνετε αυτό το σήμα είναι αρκετά απλός και έχει 3 βήματα. Αρχικά, βάζετε την ανοιχτή σας παλάμη προς τα πάνω κοιτάζοντας προς κάποιον ή την κάμερα και μετά φέρνετε τον αντίχειρά σας μέσα στην παλάμη σας.

Τέλος, παγιδεύετε τον αντίχειρά σας με τα υπόλοιπα δάχτυλά σας για να δημιουργήσετε μια γροθιά. Αυτή η μέθοδος θα ενημερώσει τους άλλους ότι χρειάζεστε βοήθεια χωρίς να ειδοποιήσετε τον δράστη ότι δίνετε σήμα για βοήθεια.

6-σήματα βοήθειας-σε-ώρα-έκτακτης ανάγκης-

Σήματα βοήθειας που πρέπει να γνωρίζουν όλοι και τα παιδιά μας :Στείλτε μήνυμα στις αρχές.

Εάν η πραγματοποίηση τηλεφωνικής κλήσης είναι αδύνατη, μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην αστυνομία με τη διεύθυνσή σας και μια πολύ σύντομη περιγραφή του προβλήματός σας. Πρέπει να θυμάστε ότι πρέπει να είστε σύντομοι και να μην στέλνετε φωτογραφίες ή βίντεο ή να χρησιμοποιείτε συντομογραφίες και emoji.

Διατηρήστε το τηλέφωνό σας αθόρυβο, καθώς ο διεκπεραιωτής μπορεί να σας καλέσει αργότερα για να σας κάνει επιπλέον ερωτήσεις. Εάν είναι δυνατόν, πηγαίνετε κάπου μακριά από τον επιτιθέμενο σας και απαντήστε όσο το δυνατόν πιο σιωπηλά.

6-σήματα βοήθειας-σε-ώρα-έκτακτης ανάγκης-

Σήματα βοήθειας που πρέπει να γνωρίζουν όλοι και τα παιδιά μας :Ζητήστε βοήθεια στη νοηματική γλώσσα.

Ένας άλλος έξυπνος τρόπος για να ζητήσετε βοήθεια χωρίς να το πείτε είναι δημιουργώντας τη λέξη με τα χέρια σας. Στην Αμερικάνικη Νοηματική Γλώσσα, πρέπει να τεντώσετε το ένα χέρι σας στραμμένο προς τα πάνω και στη συνέχεια να δημιουργήσετε το γράμμα «Α» με το άλλο σας χέρι.

Μπορεί να υποθέσετε ότι δεν γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι τη νοηματική γλώσσα, αλλά έχετε κατά νου ότι πάνω από 70 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι κωφοί.

Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο αυτοί αλλά και οι φίλοι και οι οικογένειές τους ξέρουν πώς να επικοινωνούν με τη νοηματική γλώσσα. Επίσης μπορεί να είναι αμερικάνικη, όμως είναι το πιο διαδεδομένο σήμα βοήθειας παγκοσμίως.

6-σήματα βοήθειας-σε-ώρα-έκτακτης ανάγκης-

Σήματα βοήθειας που πρέπει να γνωρίζουν όλοι και τα παιδιά μας :Καλέστε τις αρχές για να κάνετε μια παραγγελία πίτσας.

Το 2019, μια γυναίκα στο Οχάιο κάλεσε την αστυνομία για να παραγγείλει μια πίτσα και ευτυχώς, ο αποστολέας κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Αυτό συμβαίνει επειδή η γυναίκα του έδωσε αμέσως τη διεύθυνσή της και από τότε ο αποστολέας της έκανε ερωτήσεις που μπορούσαν να απαντηθούν με ένα «ναι» ή ένα «όχι».

Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι η αστυνομία δεν γνώριζε αυτή τη διακριτική μέθοδο ειδοποίησης. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ομάδες υποστήριξης της ενδοοικογενειακής βίας που διδάσκουν αυτή τη μέθοδο.

6-σήματα βοήθειας-σε-ώρα-έκτακτης ανάγκης-

Σήματα βοήθειας που πρέπει να γνωρίζουν όλοι και τα παιδιά μας :Τα σήματα «Ζητήστε την Άντζελα» και «Σφηνάκι αγγέλου».

Η πρωτοβουλία «Ζητήστε την Άντζελα» από την αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησε το 2016 ως ένας διακριτικός τρόπος για τους ανθρώπους να ζητούν βοήθεια όταν είναι έξω το βράδυ.

Οποιοσδήποτε χώρος μπορεί να επιλέξει να υποστηρίξει αυτήν την πρωτοβουλία και να λάβει επίσημη εκπαίδευση, ώστε να ξέρει τι να κάνει εάν κάποιος τον ειδοποιήσει.

Κάποιος που βρίσκεται σε μια ασταθή σχέση ή σε ένα τυφλό ραντεβού μπορεί απλά να πάει στο μπαρ ή σε ένα μέλος του προσωπικού και να ζητήσει την Άντζελα . Κάποιος που είναι εκπαιδευμένος θα αξιολογήσει αμέσως την κατάσταση και θα ακολουθήσει τα κατάλληλα βήματα.

Δείτε ακόμα Καραντίνα: Τι πρέπει να κάνουμε εάν γίνουμε μάρτυρες ενδοοικογενειακής βίας

Αλλά αυτό που είναι ευρέως διαδεδομένο στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο είναι το «σφηνάκι αγγέλου». Υπάρχουν 3 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να παραγγείλετε το το σφηνάκι αγγέλου.

Μπορείτε να το ζητήσετε “τακτοποιημένο” ή “ίσιο”, που σημαίνει ότι κάποιος χρειάζεται συνοδό στο αυτοκίνητό του. Το να το ζητήσουν «με πάγο» σημαίνει ότι χρειάζονται κάποιον να τους καλέσει ταξί για να τους πάρει. Και “με ασβέστη” ή “με ένα στρίψιμο” σημαίνει ότι απλά πρέπει να επικοινωνήσουν με την αστυνομία.

6-σήματα βοήθειας-σε-ώρα-έκτακτης ανάγκης-

Σήματα βοήθειας που πρέπει να γνωρίζουν όλοι και τα παιδιά μας :Το «ασφαλές» σήμα

Το σύμβολο «νίκης» ή «χέρι νίκης», όπως είναι πιο γνωστό, χρησιμοποιείται από το 1941 ως σήμα ενότητας και νίκης. Αργότερα, στη δεκαετία του 1970, χρησιμοποιήθηκε για να δηλώσει την ειρήνη. Ακόμη και σήμερα, είναι γνωστή ως μια φιλική χειρονομία που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι όταν είναι εντάξει και ευημερούν στη ζωή.

Επομένως, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη χειρονομία εάν θέλετε να ενημερώσετε τους άλλους ότι είστε εντάξει αντί για το σύμβολο “εντάξει” λόγω των αρνητικών υποδηλώσεων που έχει.

6-σήματα βοήθειας-σε-ώρα-έκτακτης ανάγκης-

Σήματα βοήθειας που πρέπει να γνωρίζουν όλοι και τα παιδιά μας :BONUS: τα σήματα «STAN» και «OKAY» που αποδείχθηκαν λάθος

Το 2019, ένα κορίτσι εθεάθη να κάνει το σημάδι «εντάξει» με τρόπο που δημιουργεί τον αριθμό 110, που είναι ο αριθμός έκτακτης ανάγκης στην Κίνα. Όσοι περνούσαν αναγνώρισαν το σήμα και αντιμετώπισαν τον άντρα που ήταν μαζί της και κατάλαβαν ότι κρατούνταν παρά τη θέλησή της.

Ωστόσο, αυτό ήταν ένα στημένο βίντεο και οι κινεζικές αρχές λένε ότι αυτό το σήμα δεν σημαίνει τίποτα για τους εκπαιδευμένους αξιωματούχους.
Τον Αύγουστο του 2021, η Γκάμπι Πετίτο έστειλε ένα μήνυμα στη μαμά της πριν εξαφανιστεί όπου της ζητούσε να «βοηθήσει τον Stan».

Οι άνθρωποι στο διαδίκτυο άρχισαν να υποθέτουν ότι η λέξη Stan σήμαινε «Στείλτε τις Αρχές τώρα». Αυτό έγινε επειδή η μαμά της Γκάμπι είπε ότι ο μόνος που ήξερε ως Σταν Γκάμπι ήταν ο παππούς της, αλλά ποτέ δεν τον αποκάλεσε έτσι.

Δείτε ακόμα Συγκλονιστική στιγμή: Θύμα ενδοοικογενειακής βίας κάνει νόημα στη φίλη της μέσω βιντεοκλήσης– Η κίνηση που όλες πρέπει να ξέρουμε (vid)

Αργότερα, οι αρχές είπαν ότι αυτό δεν ήταν γνωστό σημάδι για βοήθεια και θα ήταν αδύνατο να λάβουν βοήθεια με ένα τέτοιο αρκτικόλεξο.

6-σήματα βοήθειας-σε-ώρα-έκτακτης ανάγκης-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close