10 τρόποι για να αφαιρέσετε τους κάλους και να αποκτήσετε μαλακές πατούσες σαν μωρού

10 τρόποι για να αφαιρέσετε τους κάλους και να αποκτήσετε μαλακές πατούσες σαν μωρού. Αυτοί οι 10 γρήγοροι τρόποι θα σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε τους κάλους και να αποκτήσετε μαλακές πατούσες σαν μωρού.

Οι κάλοι είναι κηλίδες δέρματος με αρκετό πάχος που προκαλούνται από τριβή και μπορεί να είναι κυριολεκτικά επώδυνοι. Εμφανίζονται συχνά στα χέρια και τα πόδια και, ενώ είναι συνήθως αβλαβείς, μπορούν να μολυνθούν εάν δεν αντιμετωπιστούν.

Ενώ οι γιατροί μπορούν να θεραπεύσουν τους κάλους με ειδικές ξυριστικές μηχανές, ειδικές φαρμακευτικές αλοιφές, οξέα ή ελαφρόπετρα, υπάρχουν επίσης οικιακές θεραπείες που οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει για τη θεραπεία των κάλων χρησιμοποιώντας απλά αντικείμενα που βρίσκονται γύρω από το σπίτι. Ποιες είναι αυτές; Διαβάστε παρακάτω: 

Τρόποι για να αφαιρέσετε τους κάλους και να αποκτήσετε μαλακές πατούσες σαν μωρού: Λιώστε λίγη ασπιρίνη

Η απλή ασπιρίνη φαρμακείου μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε τους κάλους σας. Θρυμματίστε περίπου 5 ή 6 ταμπλέτες ασπιρίνης και ανακατέψτε τη σκόνη με χυμό λεμονιού και νερό. Φτιάξτε μια πάστα που μπορεί να τοποθετηθεί στον κάλο.

Τυλίξτε την περιοχή με μια ζεστή πετσέτα και καλύψτε με μια πλαστική σακούλα. Μετά από περίπου 10 λεπτά, ξύστε τον κάλο με ελαφρόπετρα. Εάν είστε διαβητικός ή έχετε αλλεργία στην ασπιρίνη, μην χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο.

10-σπιτικές συνταγές-για-να-αντιμετωπίσετε-τους-κάλους-

© PublicDomainPictures / Pixabay, © kirahoffmann / Pixabay, © Depositphotos.com

Τρόποι για να αφαιρέσετε τους κάλους και να αποκτήσετε μαλακές πατούσες σαν μωρού: Χρησιμοποιήστε μια πάστα μαγειρικής σόδας.

Η προσθήκη μαγειρικής σόδας σε ένα ποδόλουτρο μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση των κάλων, αλλά υπάρχει ένας λιγότερο ακατάστατος τρόπος. Ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα με νερό για να κάνετε μια πάστα και απλώστε την στους κάλους σας τακτικά μέχρι να επουλωθούν.

10-σπιτικές συνταγές-για-να-αντιμετωπίσετε-τους-κάλους-

© NatureFriend / Pixabay, © Depositphotos.com, © PF / Pexels

Τρόποι για να αφαιρέσετε τους κάλους και να αποκτήσετε μαλακές πατούσες σαν μωρού: Μουλιάστε τα πόδια σας σε λίγο τσάι.

Το ωραίο, ζεστό τσάι είναι πάντα ανακουφιστικό, αλλά μπορεί επίσης να κάνει καλό στο δέρμα. Όταν μουλιάζετε τους κάλους σας, αναμίξτε τσάι χαμομηλιού ή έλαιο τεϊόδεντρου στο νερό. Αυτό θα σας βοηθήσει να στεγνώσει το δέρμα σας. Εάν το τσάι λερώσει το δέρμα σας, αυτό μπορεί εύκολα να διορθωθεί με σαπούνι και νερό.

10-σπιτικές συνταγές-για-να-αντιμετωπίσετε-τους-κάλους-

© Depositphotos.com, © graceie / Pixabay

Τρόποι για να αφαιρέσετε τους κάλους και να αποκτήσετε μαλακές πατούσες σαν μωρού: Τρίψτε τους κάλους με άμυλο καλαμποκιού.

Οι κάλοι μπορούν εύκολα να προληφθούν. Τρίψτε τα πόδια σας με άμυλο καλαμποκιού για να τα διατηρήσετε στεγνά, γεγονός που αποτρέπει τον ερεθισμό των κάλων και άλλες πιθανές μολύνσεις. Αυτή η μέθοδος μπορεί επίσης να καταπραΰνει επώδυνους κάλους.

Τρόποι για να αφαιρέσετε τους κάλους και να αποκτήσετε μαλακές πατούσες σαν μωρού: Κάντε κομπρέσες με ξύδι

Μουλιάστε ένα βαμβάκι σε ξύδι και κολλήστε το στον κάλο σας. Αφήστε το στην περιοχή όλη τη νύχτα και στη συνέχεια τρίψτε το με ελαφρόπετρα. Βεβαιωθείτε ότι το ξύδι αγγίζει τον κάλο και όχι το περιβάλλον δέρμα.

Τρόποι για να αφαιρέσετε τους κάλους και να αποκτήσετε μαλακές πατούσες σαν μωρού: Τρίψτε τον κάλο σας με φέτες ανανά.

Οι φλούδες του ανανά έχουν ένζυμα που μπορούν να βοηθήσουν να μαλακώσουν και να αφαιρέσουν τους κάλους. Τοποθετήστε ένα μικρό κομμάτι φρέσκιας φλούδας ανανά πάνω από τον κάλο και τυλίξτε το με ένα κομμάτι ύφασμα για να το κρατήσετε στη θέση του.

Αυτό πρέπει να γίνεται μία φορά τη νύχτα για μια εβδομάδα. Η εφαρμογή χυμού ανανά στην περιοχή μπορεί επίσης να βοηθήσει πριν και μετά το τύλιγμα.

Τρόποι για να αφαιρέσετε τους κάλους και να αποκτήσετε μαλακές πατούσες σαν μωρού: Κολλήστε μπαγιάτικο ψωμί στην περιοχή.

Το μπαγιάτικο ψωμί μπορεί να μην είναι καλό για φαγητό, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να μαλακώσετε το δέρμα σας. Μουλιάστε μισή φέτα σε μηλόξυδο και κολλήστε την στον κάλο σας πριν πάτε για ύπνο. Τυλίξτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε μια βαμβακερή κάλτσα. Ο κάλος θα αντιμετωπιστεί μέσα σε λίγες ώρες.

Τρόποι για να αφαιρέσετε τους κάλους και να αποκτήσετε μαλακές πατούσες σαν μωρού: Χρησιμοποιήστε αλόη όλη τη νύχτα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε ένα φύλλο αλόης είτε ένα καθαρό τζελ αλόης για αυτό το κόλπο. Εφαρμόστε το σαρκώδες μέρος του φυτού ή το τζελ στον κάλο και καλύψτε με έναν επίδεσμο. Ο κάλος πρέπει τώρα να είναι αρκετά μαλακός ώστε να λιμαριστεί με ελαφρόπετρα.

Τρόποι για να αφαιρέσετε τους κάλους και να αποκτήσετε μαλακές πατούσες σαν μωρού: Τραβήξτε το λάδι από βιταμίνες Α και Ε.

Οι βιταμίνες μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία του δέρματός σας, ακόμη και όταν χρησιμοποιούνται τοπικά. Πάρτε μια βελόνα και τρυπήστε μια κάψουλα βιταμίνης Α ή Ε. Συλλέξτε το λάδι και εφαρμόστε το στον κάλο σας. Κάντε αυτό πριν πάτε για ύπνο και συνεχίστε μέχρι να επουλωθεί ο κάλος.

Τρόποι για να αφαιρέσετε τους κάλους και να αποκτήσετε μαλακές πατούσες σαν μωρού: Φορέστε κάλτσες (ή γάντια) με ειδικές κρέμες ή βαζελίνη.

Οι κρέμες ή οι λοσιόν απολέπισης μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία των κάλων, ειδικά εάν περιέχουν σαλικυλικό οξύ, ουρία ή γαλακτικό αμμώνιο. Επιπλέον, οι μαλακτικές κρέμες ή η βαζελίνη μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην απαλότητα του κάλου.

Το να φοράτε κάλτσες ή γάντια μετά την εφαρμογή της κρέμας μπορεί να σας βοηθήσει να σφραγίσετε την υγρασία για τους κάλους στα πόδια ή τα χέρια σας.

Τρόποι για να αφαιρέσετε τους κάλους και να αποκτήσετε μαλακές πατούσες σαν μωρού: Οι κάλοι μπορούν να εμφανιστούν για διάφορους λόγους.

Οι κάλοι είναι ένας από τους μηχανισμούς προστασίας του σώματός μας. Σχηματίζονται όταν υπάρχει τριβή μεταξύ του δέρματος και άλλων επιφανειών. Βρίσκονται συνήθως στα χέρια, στα πόδια και ανάμεσα στα δάχτυλα. Όταν εμφανιστούν, δεν χρειάζεται απαραίτητα να επισκεφτείτε γιατρό για να τους αφαιρέσει.

Παίζοντας ένα όργανο ή χρησιμοποιώντας εργαλεία. Κάλοι μπορεί να εμφανιστούν στα χέρια μας για τους ίδιους λόγους όπως και στα πόδια μας, επομένως δεν είναι περίεργο ότι εάν περνάμε πολύ χρόνο ασκώντας πίεση στα δάχτυλά μας με όργανα και εργαλεία χειρός, μπορεί να εμφανιστεί κάλος.

Για να μην συμβεί αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά γάντια με επένδυση ή υφάσματα για να πιάσετε τις λαβές των εργαλείων σας. Θα σας λύσει τα χέρια.

Δείτε ακόμα 9 λάθη που κάνουμε στην υγιεινή μας και μπορεί να γίνουν επικίνδυνα

Φορώντας παπούτσια που δεν ταιριάζουν. Μερικές φορές, αισθανόμαστε σαν τη Σταχτοπούτα όταν βρίσκουμε παπούτσια που μας ταιριάζουν τέλεια, αλλά άλλες φορές, δεν ταιριάζουν όπως θα έπρεπε και αναπτύσσουμε κάλους.

Εάν το παπούτσι είναι πολύ μεγάλο, το πόδι σας μπορεί να γλιστρήσει και να τριφτεί πάνω στο ύφασμα, αλλά αν είναι πολύ μικρό, μπορεί να συμπιεστεί και να τρίβεται σε μια εσωτερική ραφή του παπουτσιού. Μπορείτε να αποτρέψετε τους κάλους δίνοντας χώρο στα δάχτυλα των ποδιών σας — δοκιμάστε να τα κουνήσετε.

Αν δεν μπορείτε, τότε τα παπούτσια είναι πολύ στενά για εσάς. Επίσης, εάν χρησιμοποιείτε πάτους για τα παπούτσια, πάρτε τους μαζί σας όταν πηγαίνετε για ψώνια παπουτσιών.

Δείτε ακόμα Αυτά τα 6 έλαια θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τις ρυτίδες

Φορώντας ψηλοτάκουνα για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Τα ψηλοτάκουνα είναι υπέροχα γιατί σε κάνουν να φαίνεσαι πιο ψηλή, αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν κάλους. Αυτός ο τύπος παπουτσιού ασκεί υπερβολική πίεση στα δάχτυλα των ποδιών σας και αυτό αυξάνει την εμφάνιση κάλων στις γυναίκες από ότι στους άνδρες.

Δεν φοράει κάλτσες. Η τριβή μεταξύ του παπουτσιού και της κάλτσας εμποδίζει τα πόδια σας να κινούνται πολύ. Εάν επιλέξετε να μην φορέσετε κάλτσες, η τριβή θα συμβεί μεταξύ του ποδιού σας και του παπουτσιού.

Μπόνους: Είναι απαραίτητο να πάω στο γιατρό για να αφαιρέσω τους κάλους μου;

Συνήθως, μόλις εντοπίσουμε την αιτία που εμφάνισε τους κάλους μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε μόνοι μας. Εάν διορθώσουμε το πρόβλημα, ο κάλος μπορεί να εξαφανιστεί με τη βοήθειά μας, αλλά η θεραπεία του στο σπίτι μπορεί να είναι επικίνδυνη για άτομα με ορισμένες παθήσεις υγείας, όπως ο διαβήτης.

Η επίσκεψη στον γιατρό είναι καλή ιδέα εάν έχετε κάποια από τις ακόλουθες καταστάσεις: διαβήτη, ευαίσθητο δέρμα, καταστάσεις με αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης, εάν πονάει ο κάλος, εάν έχετε μη φυσιολογική δομή των οστών ή εάν οι θεραπείες στο σπίτι δεν αποδίδουν.

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το πρόσωπο και το σώμα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close