γυμναστικές-ασκήσεις-για-ευεξία-

Αυτές οι 12 Eύκολες ασκήσεις για αρχάριες, θα βοηθήσουν το σώμα σας να ξυπνήσει και γίνονται πανεύκολα και από το σπίτι. Ας βάλουμε την γυμναστική στην καθημερινότητά μας με τους πιο ανέξοδους τρόπους.

Η γυμναστική δεν αποσκοπεί μόνο στο να χτίσεις σώμα, να κάνεις κοιλιακούς και να γυμνάσεις τους μυς σου. Οι γυμναστική βοηθάει το σώμα να λειτουργεί σωστότερα, και βοηθά στην ευεξία. Αυτό το άρθρο θα επικεντρωθεί σε αυτό.

Πιο συγκεκριμένα στο σημερινό μας άρθρο θα σας δείξουμε ασκήσεις τις οποίες μπορεί να τις κάνει ο καθένας από το σπίτι του και δεν στοχεύουν μόνο στην εκγύμναση του σώματος αλλά και γενικότερα στην ευεξία του. Διαβάστε παρακάτω: 

Eύκολες ασκήσεις για αρχάριες: Επιτραπέζιοι κύκλοι στους γοφούς

Ξαπλώστε σε ένα χαλάκι γιόγκα ή σχετικά μαλακό υλικό. Ξεκινήστε απλώνοντας κάθε πόδι προς τα πίσω και στη συνέχεια φέρνοντάς το στο πλάι και πίσω στην αρχική θέση. Μπορείτε να το κάνετε προς την αντίστροφη κατεύθυνση, όπου πρώτα το μετακινείτε στο πλάι και μετά το επεκτείνετε προς τα πίσω.

γυμναστικές-ασκήσεις-για-ευεξία-

 © Maridav / Depositphotos

Eύκολες ασκήσεις για αρχάριες : Ισχίο 90/90

Καθίστε στο πάτωμα και λυγίστε το ένα πόδι σας με το αντίθετο ισχίο να περιστρέφεται προς τα έξω. Το πόδι που βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο πρέπει να σχηματίζει γωνία 90o. Το πόδι που είναι λυγισμένο μπροστά σας θα πρέπει επίσης να σχηματίζει γωνία 90o και τόσο η κνήμη όσο και ο αστράγαλος θα πρέπει να αγγίζουν το πάτωμα.

Δείτε ακόμα Qigong: Μία αρχαία γυμναστική άσκηση με 4 σημαντικά οφέλη

Είναι σημαντικό να κρατάτε την πλάτη σας ίσια κατά τη διάρκεια αυτής της διάτασης. Μπορείτε να κρατήσετε τη στάση για περίπου 60 δευτερόλεπτα και να την επαναλάβετε 2-3 φορές σε κάθε πόδι.

γυμναστικές-ασκήσεις-για-ευεξία-

Eύκολες ασκήσεις για αρχάριες : Ύπτια συστροφή

Ξεκινήστε ξαπλώνοντας στο έδαφος και φέρτε τα χέρια σας σε σχηματισμό Τ με τις παλάμες προς τα κάτω. Λυγίστε το δεξί γόνατο πάνω από την αριστερή πλευρά του σώματός σας και τοποθετήστε το στο αριστερό γόνατο.

Μείνετε σε αυτή τη στάση για περίπου 6-10 αναπνοές και απολαύστε τα οφέλη του τεντώματος. Μπορείτε να επαναλάβετε την άσκηση και στην άλλη πλευρά του σώματός σας.

γυμναστικές-ασκήσεις-για-ευεξία-

Eύκολες ασκήσεις για αρχάριες: Διάταση 4

Ξεκινήστε ξαπλώνοντας ανάσκελα με τα πόδια λυγισμένα και ευθυγραμμισμένα με τους γοφούς σας. Επιλέξτε ένα από τα πόδια σας και σταυρώστε το στο αντίθετο γόνατο. Στη συνέχεια, θα πρέπει να πιάσετε το πίσω μέρος του γονάτου του ποδιού που εξακολουθεί να αγγίζει το έδαφος και να το τραβήξετε προς το μέρος σας.

Προσπαθήστε να κρατήσετε το λαιμό και το κεφάλι σας χαλαρά και κρατήστε αυτή τη στάση για λίγο και μετά επαναλάβετε την από την άλλη πλευρά.

Eύκολες ασκήσεις για αρχάριες: Η διάταση της βελόνας

Ξεκινήστε ξαπλωμένοι και τεντώστε το δεξί σας χέρι πάνω από το σώμα σας. Στη συνέχεια, φέρτε το χέρι σας κάτω από το στήθος σας προς την αντίθετη κατεύθυνση. Συνεχίστε να πιέζετε προς τα μέσα μέχρι ο ώμος σας να ακουμπάει στο πάτωμα.

Δείτε ακόμα Γυμναστικές ασκήσεις για να σφίξουν οι γλουτοί και τα πόδια

Κρατήστε το κεφάλι σας στο πάτωμα και τεντώστε το αριστερό σας χέρι, ώστε οι άκρες των δακτύλων του να αγγίζουν επίσης το πάτωμα.
Μείνετε σε αυτή τη θέση μέχρι να νιώσετε επαρκώς το τέντωμα και επαναλάβετε το από την άλλη πλευρά.

Eύκολες ασκήσεις για αρχάριες: Γωνιακό τέντωμα

Επιλέξτε μια ευρύχωρη γωνιά στο σπίτι σας και σταθείτε προς αυτή τη γωνία. Σηκώστε τα χέρια και τους αγκώνες σας ώστε να βρίσκονται σε απόσταση 90° από τον κορμό σας και βάλτε το ένα πόδι σας μπροστά.

Τα χέρια σας θα πρέπει να ασκούν κάποια πίεση στον τοίχο και θα νιώσετε το στήθος σας να τεντώνεται. Κρατήστε αυτή τη θέση για 30 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε το μερικές φορές.

γυμναστικές-ασκήσεις-για-ευεξία-

Επίπεδη πλάτη

Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών μπροστά από ένα τραπέζι. Φέρτε τα χέρια σας μπροστά σας και αγγίξτε το τραπέζι. Ξεκινήστε να λυγίζετε την πλάτη σας προς τα εμπρός και κρατήστε την πλάτη σας πλήρως τεντωμένη.

Μπορείτε να κάνετε διαλείμματα ανάμεσα στο τέντωμα και να σηκώσετε το κεφάλι σας και να λυγίσετε ελαφρά τα γόνατά σας. Στη συνέχεια θα πρέπει να επιστρέψετε στη θέση τέντωμα. Μπορείτε να το κρατήσετε για 15-30 δευτερόλεπτα κάθε φορά για 2-4 επαναλήψεις.

Eύκολες ασκήσεις για αρχάριες: Τέντωμα στο τοίχο με ίσιο χέρι

Σταθείτε δίπλα σε έναν τοίχο στο πλάι σας. Σηκώστε το χέρι σας για να αγγίξετε τον τοίχο. Το χέρι σας πρέπει να είναι στραμμένο προς την αντίθετη κατεύθυνση από το πρόσωπό σας και να είναι λίγο ψηλότερα από τον ώμο σας.

Στη συνέχεια, αρχίστε να περιστρέφετε το στήθος σας προς την αντίθετη κατεύθυνση από το χέρι σας. Θα νιώσετε το πόδι σας να τραβάει τους μυς του. Κρατήστε αυτή τη θέση για 20-30 δευτερόλεπτα και μεταβείτε στην άλλη πλευρά για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Eύκολες ασκήσεις για αρχάριες: Καθιστό τέντωμα ισχίου

Μπορείτε να το κάνετε αυτό ενώ είστε καθιστοί ή όρθιοι. Πρέπει να τοποθετήσετε τον δεξιό σας αστράγαλο στο αριστερό σας γόνατο ενώ κρατάτε την πλάτη σας ίσια. Στη συνέχεια, μπορείτε να αρχίσετε να γέρνετε προς τα εμπρός ενώ η πλάτη σας είναι ίσια και ο κορμός σας γέρνει προς τα εμπρός.

Θα νιώσετε ένα τέντωμα στο δεξιό γλουτιαίο και ισχίο. Μπορείτε να αυξήσετε την ένταση αν θέλετε πιέζοντας το δεξί γόνατο προς τα κάτω.
Κρατήστε αυτό το τέντωμα για περίπου 10-30 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε στο άλλο πόδι.

γυμναστικές-ασκήσεις-για-ευεξία-

Eύκολες ασκήσεις για αρχάριες : Φτερά πεταλούδας

Ξεκινήστε όρθιος ή καθισμένος σε μια καρέκλα. Σηκώστε τα χέρια σας και αγγίξτε τους ώμους σας με τα δάχτυλά σας. Οι αγκώνες σας πρέπει να δείχνουν προς τα έξω.

Ενώ κρατάτε αυτή τη στάση, αρχίστε να μετακινείτε τους αγκώνες σας προς τα εμπρός μέχρι να ακουμπήσουν ο ένας τον άλλον. Φέρτε τους αγκώνες πίσω και επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μερικές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

γυμναστικές-ασκήσεις-για-ευεξία-

Eύκολες ασκήσεις για αρχάριες : Τέντωμα λαιμού

Ξεκινήστε ξαπλώνοντας σε ένα χαλάκι ή στεκόμενοι ίσια με την πλάτη σας στον τοίχο. Πάρτε μια πετσέτα και τυλίξτε την γύρω από το κεφάλι σας, ενώ κρατάτε τις 2 πλευρές με κάθε ένα από τα χέρια σας. Αρχίστε να τραβάτε την πετσέτα προς τα εμπρός και βεβαιωθείτε ότι οι ώμοι σας πιέζονται στον τοίχο ή στο χαλάκι.

γυμναστικές-ασκήσεις-για-ευεξία-

Eύκολες ασκήσεις για αρχάριες : Τέντωμα πλάτης

Ξαπλώστε στο στομάχι σας, σηκώστε τους ώμους σας και σταυρώστε τα χέρια σας κάτω από το στήθος σας. Τοποθετήστε το μέτωπό σας πάνω στην κουβέρτα. Τεντώστε στα πλάγια με τα δάχτυλά σας, αλλά όχι πολύ.

Κλείστε τα μάτια σας και πάρτε 8 βαθιές αναπνοές. Επαναλάβετε αυτή την άσκηση ξανά, βάζοντας το κάτω χέρι από πάνω αυτή τη φορά, μετά από ένα μικρό διάλειμμα.

γυμναστικές-ασκήσεις-για-ευεξία-

All photos via: brightside.me 

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το fitness στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close