Qigong-γυμναστική άσκηση-με-οφέλη-για-την-υγεία-

Σήμερα θα μιλήσουμε για την γυμναστική άσκηση Qigong. Η γυμναστική άσκηση Qigong ανήκει στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική και χρησιμοποιήθηκε για να αποκαταστήσει προβλήματα υγείας χιλιάδες χρόνια πριν. Η γυμναστική αυτή άσκηση  συνδυάζει σώμα και πνεύμα μέσα από συγκεκριμένες στάσεις και συντονισμένες αναπνοές.

Είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε τα οφέλη της άσκησης Qigong; Διαβάστε παρακάτω: 

Λίγα λόγια για την γυμναστική άσκηση Qigong

Ο όρος Qigong αποτελείται από δύο λέξεις ή έννοιες. Πιο συγκεκριμένα είναι το τσι που σημαίνει ζωτική ενέργεια και το γκονγκ που μεταφράζεται ως δεξιότητα που καλλιεργείται μέσω σταθερής εξάσκησης.

Μέσα από απλές στάσεις και συντονισμένες βαθιές αναπνοές λέγεται πως το Qigong βοηθάει στην καλύτερη ροή του τσι. Η καλύτερη ροή του τσι μπορεί να συνδεθεί με την καλύτερη υγεία γενικότερα.

Qigong-γυμναστική άσκηση-με-οφέλη-για-την-υγεία-

Photo via: onmed.gr

Η γυμναστική άσκηση Qigong βοηθάει στην αρτηριακή πίεση

Φαίνεται λοιπόν πως η γυμναστική άσκηση Qigong είναι σε θέση να βοηθήσει στην αρτηριακή πίεση. Αξίζει να θυμάστε πως η υπέρταση είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Μερικές μας συνήθειες όπως η έλλειψη γυμναστικής και η κακή διατροφή μπορεί να βοηθήσουν την αύξηση της αρτηριακής πίεση.

Δείτε ακόμα Καυσώνας: Πως να μην θέσετε την ζωή σας σε κίνδυνο- Οδηγίες από τον Ιατρικό Σύλλογο

Αυτό φυσικά μπορεί να οδηγήσει σε υπέρταση αργότερα. Η γυμναστική άσκηση Qigong μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση σε άτομα που πάσχουν από υπέρταση σύμφωνα με τελευταίες έρευνες. Φυσικά η γυμναστική άσκηση Qigong θα πρέπει να λειτουργήσει συμπληρωματικά με την θεραπεία του γιατρού σας.

Qigong-γυμναστική άσκηση-με-οφέλη-για-την-υγεία-

Photo via: shape.gr

Η γυμναστική άσκηση Qigong μειώνει την κατάθλιψη και το άγχος

Αξίζει να ξέρετε πως το Qigong περιλαμβάνει επιβράδυνση των σκέψεων και είναι μίας μορφής διαλογισμού. Έτσι βοηθάει και την ψυχική μας υγεία συνολικά. Μάλιστα λένε πως οι ιδιότητες του Qigong είναι η ικανότητα να ενεργοποιήσει το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα και να κλείσει το συμπαθητικό νευρικό σύστημα.

Πιο συγκεκριμένα όταν το συμπαθητικό νευρικό σύστημα ζει σε υπερένταση το ανοσοποιητικό σύστημα απελευθερώσει υψηλότερα επίπεδα κυτοκινών. Οι κυτοκίνες είναι πρωτεΐνες που προάγουν την φλεγμονή και μπορεί να οδηγήσουν σε αλλαγές στον εγκέφαλο που σχετίζονται με την κατάθλιψη.

Qigong-γυμναστική άσκηση-με-οφέλη-για-την-υγεία-

Photo via: bovary.gr

Η γυμναστική άσκηση Qigong μπορεί να σας ανακουφίσει από χρόνιους πόνους

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που πονάνε συνεχώς σε μερικά σημεία του σώματος. Όταν πονάει σφίγγουμε ενστικτωδώς και περιορίζουμε τις κινήσεις μας. Αυτός είναι ένας τρόπος το σώμα μας να προστατευθεί από περαιτέρω πόνο.

Όταν συμβαίνει αυτό όμως η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή που πονάει μειώνεται και αυτό κάνει την συγκεκριμένη περιοχή να πονάει περισσότερο και να επιβραδύνει την διαδικασία επούλωσης.

Η γυμναστική άσκηση Qigong και οι στάσεις αυτής της γυμναστικής είναι χαμηλής έντασης και βοηθούν την κυκλοφορία του αίματος μέσα από απαλές κινήσεις. Βοηθάει ιδιαίτερα πολύ στους πόνους των μυών και των αρθρώσεων.

Qigong-γυμναστική άσκηση-με-οφέλη-για-την-υγεία-

Photo via: shape.gr

Η γυμναστική άσκηση Qigong βοηθάει τα άτομα με καρκίνο

Τα άτομα που πάσχουν από καρκίνο υποβάλλονται σε δύσκολες θεραπείες. Αυτό επιβαρύνει τόσο το σώμα όσο και την διάθεση. Γι’ αυτό και πολλοί γιατροί συνταγογραφούν στους ασθενείς τους, συμπληρωματικές θεραπείες που βοηθούν στην ψυχική ανάταση των ασθενών.

Υπάρχουν λοιπόν μελέτες που λένε ότι το Qigong μπορεί να είναι μία αποτελεσματική επιλογή εναλλακτικής θεραπείας για την ανάταση της ψυχολογίας των ασθενών.

Μάλιστα μία μελέτη διαπίστωσε πως οι ασθενείς με καρκίνο του μαστού που έκαναν Qigong για δύο φορές την εβδομάδα και για 10 εβδομάδες συνολικά έδειξαν μεγαλύτερες βελτιώσεις στην ποιότητα ζωής τους, από τους ασθενείς που έμειναν απλά στην συμβατική ιατρική φροντίδα.

Δείτε ακόμα Κρέας: 9 συμπτώματα που δείχνουν ότι ο οργανισμός δεν το χωνεύει σωστά

Τονίζουμε όμως ότι αυτό αφορά μόνο την ψυχική διάθεση των ασθενών και μέχρι εκεί. Φυσικά, προτού ξεκινήσετε το Qigong θα πρέπει να μιλήσετε με τον θεράποντα γιατρό σας.

Qigong-γυμναστική άσκηση-με-οφέλη-για-την-υγεία-

Photo via: govastileto.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το fitness στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close