7-λάθη-που-κάνουμε-στο-γυμναστήριο-και-είναι-επικίνδυνα-

7 λάθη στο γυμναστήριο που πρέπει να αποφύγετε αν θέλετε να δείτε αλλαγή στο σώμα σας. Αυτά είναι τα 7 λάθη στο γυμναστήριο που πρέπει να αποφύγετε αν θέλετε να δείτε αλλαγή στο σώμα σας.

Υπάρχουν τόσα πολλά λάθη που μπορεί να κάνει κάποιος πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση που είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι ξέρεις τα πάντα. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι ξεχνούν να κάνουν προθέρμανση πριν από την άσκηση, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς.

Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι παπούτσια να φορέσετε ανάλογα με τις ασκήσεις που κάνετε. Η ουσία είναι ότι το γυμναστήριο είναι ένα μέρος που πρέπει πρώτα να μελετήσετε πριν αποφασίσετε να εγγραφείτε.

Δείτε ακόμα 13 τροφές που αν θέλετε να χάσετε βάρος θα πρέπει να τις αποφεύγετε

Στο σημερινό άρθρο λοιπόν συγκεντρώσαμε για εσάς 7 λάθη που οι περισσότεροι κάνουμε στο γυμναστήριο κι αν δεν τα αλλάξουμε, δεν πρόκειται να δούμε καμία ουσιαστική αλλαγή στο σώμα μας. Διαβάστε παρακάτω: 

Εφαρμογή λανθασμένης πίεσης στα πόδια όταν κάνουμε καθίσματα

Στα καθίσματα, υπάρχουν 3 σημεία στο πόδι σας στα οποία θέλετε να ασκήσετε τη μεγαλύτερη πίεση. Είναι το σημείο ακριβώς πριν από το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σας, το σημείο ακριβώς πριν από το μικρό σας δάχτυλο και η φτέρνα σας.

Εάν σας είναι δύσκολο να καταλάβετε εάν ασκείτε τη σωστή πίεση σε αυτά τα σημεία, μπορείτε απλώς να βγάλετε τα παπούτσια σας. Αυτό θα σας δώσει τη δυνατότητα να νιώσετε την πίεση πολύ πιο εύκολα, από το έδαφος κατευθείαν στα πόδια σας.

Φοράτε λάθος παπούτσια στην άρση βαρών

Τα καλύτερα παπούτσια που μπορείτε να φορέσετε για την άρση βαρών είναι, φυσικά, παπούτσια άρσης βαρών, όπως αυτά που φορούν οι επαγγελματίες αθλητές. Ωστόσο, ένα ζευγάρι παπούτσια με επίπεδη σόλα θα σας βοηθήσουν επίσης, αν δεν έχετε χρήματα ή χρόνο να αγοράσετε τα παπούτσια για την άρση βαρών.

Επίσης, η ξυπόλητη άρση βαρών έχει γίνει πολύ δημοφιλής τελευταία, με τους θαυμαστές της να λένε ότι βοηθά στη σταθερότητα και την ισορροπία.

Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να φοράτε τα παπούτσια που φοράτε στο τρέξιμο ή στο περπάτημα ενώ κάνετε άρση βαρών. Είναι ιδανικά για περπάτημα και τρέξιμο, αλλά η σόλα με τζελ ή αέρα δεν θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ισορροπία σας.

7-λάθη-που-κάνουμε-στο-γυμναστήριο-και-είναι-επικίνδυνα-

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Κρατάτε λάθος τη μπάρα

Υπάρχουν 6 διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να πιάσετε μία μπάρα, αλλά ένας από αυτούς είναι  λάθος και επικίνδυνος. Όταν ο αντίχειράς σας τοποθετείται κάτω από τη μπάρα στην ίδια πλευρά με τα δάχτυλά σας, είναι πολύ επικίνδυνο.

Μπορεί να γλιστρήσει και να πέσει στο πρόσωπο ή στο στήθος σας και να σας τραυματίσει. Και ενώ έχει κάποια οφέλη, συνιστάται να μην κρατάτε έτσι την μπάρα.  Παρόλα αυτά μπορείτε όταν πιάσετε την μπάρα να αποφασίσετε εσείς αν θέλετε να την έχετε κοντά σας, μακριά σας ή κάπου στην μέση.

Δείτε ακόμα 11 μύθοι γυμναστικής που είναι επιβλαβείς για την υγεία σας

Εξαρτάται σε ποιο μέρος των χεριών σας θέλετε να συγκεντρωθείτε περισσότερο. Τα άλλα 2 πιασίματα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι η ανάποδη λαβή και η ουδέτερη λαβή, που χρησιμοποιούνται συνήθως στην ελβετική μπάρα.

7-λάθη-που-κάνουμε-στο-γυμναστήριο-και-είναι-επικίνδυνα-

Κάνοντας pull up με λάθος τρόπο

Ένα μεγάλο λάθος που μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης είναι να αφήσετε τους ώμους σας να κυλήσουν προς τα εμπρός και το πηγούνι σας να πάει πάνω από τη λαβή. Αυτό που μπορεί να συμβεί εδώ είναι ένας τραυματισμός του στροφέα ώμου, καθώς υπάρχει υπερβολική πίεση σε αυτήν την περιοχή.

Αντί για αυτό, μπορείτε να βάλετε το στήθος σας προς τα εμπρός και να προσπαθήσετε να φτάσετε τη λαβή με αυτό. Αυτό θα κρατήσει τους ώμους σας πίσω και θα δώσει μια ωραία καμπύλη στην πλάτη σας, ενώ το πηγούνι σας παραμένει στο ύψος της λαβής.

7-λάθη-που-κάνουμε-στο-γυμναστήριο-και-είναι-επικίνδυνα-

Λάθος στάση σώματος κατά την σανίδα

Η σανίδα είναι μια άσκηση που είτε αγαπάτε είτε μισείτε, αλλά τα περισσότερα προγράμματα άσκησης την περιλαμβάνουν. Ένα από τα λάθη που μπορείτε να κάνετε είναι να κρατάτε τους γλουτούς σας ανασηκωμένους και την κοιλιά σας να κρέμεται χαμηλά.

Αυτό συνήθως συνοδεύεται από το άτομο να σηκώνει το κεφάλι του και να κοιτάζει ψηλά αντί να κοιτάζει προς τα κάτω. Επομένως, είναι σημαντικό να κρατάτε το κεφάλι σας χαμηλά και να διατηρείτε μια ευθεία στάση.

7-λάθη-που-κάνουμε-στο-γυμναστήριο-και-είναι-επικίνδυνα-

© Depositphotos.com

Δεν κάνετε σωστά τις πλευρικές αυξήσεις

Αν πιστεύετε ότι το σώμα και τα χέρια σας πρέπει να είναι τέλεια ίσια, τότε κάνετε 100% λάθος. Οι αγκώνες σας πρέπει να είναι λυγισμένοι μεταξύ 20-30 μοιρών και δεν πρέπει να σηκώνετε τα βάρη ψηλότερα από τους ώμους σας.

Τα γόνατά σας θα πρέπει επίσης να είναι εύκαμπτα και ο κορμός σας ελαφρώς γερμένος. Θα πρέπει να αποφύγετε να σηκώνετε τα βάρη πάνω από τους ώμους σας και κοντά στο κεφάλι σας, καθώς αυτό θα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Μια άλλη χρήσιμη συμβουλή θα ήταν να σταματήσετε για λίγο όταν φτάσετε στην κορυφή της κίνησης. Αυτή η μικρή λεπτομέρεια θα σας βοηθήσει να μετατοπίσετε την εστίαση από τους τραπεζοειδείς μύες στο άνω μέρος της πλάτης σας, δηλαδή στους ώμους σας.

7-λάθη-που-κάνουμε-στο-γυμναστήριο-και-είναι-επικίνδυνα-

Κάνεις push-up με λάθος τρόπο

Αυτή η άσκηση είναι αρκετά δημοφιλής και σχεδόν όλοι, είτε προπονούνται είτε όχι, τη γνωρίζουν. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το χαλάσετε και να προκαλέσετε τραυματισμό.

Το πιο συνηθισμένο λάθος είναι να κρατάτε τα χέρια σας πολύ μακριά από το υπόλοιπο σώμα σας, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στους μύες και τις αρθρώσεις σας. Η καλύτερη τοποθέτηση για τους αγκώνες σας είναι σε γωνία 45 μοιρών από τον κορμό σας.

All photos via: brightside.me 

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το fitness στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close