12-τρόποι-να-ταιριάζουν-πάντα-τα-ρούχα-που-αγοράζετε-πάνω-σας-

12 τρόποι να αγοράζεις πάντα ρούχα που εφαρμόζουν τέλεια πάνω σου. Με αυτούς τους 12 τρόπους θα επιλέγεις πάντα ρούχα και εσώρουχα που ταιριάζουν άψογα στο σώμα σου και εφαρμόζουν τέλεια πάνω σου.

Έχει τύχει σε όλους μας. Πηγαίνουμε για ψώνια, δοκιμάζουμε κάτι κι ενώ στην αρχή μας αρέσει, μετά αλλάζουμε γνώμη. Μερικές φορές αυτό γίνεται επειδή εκείνη τη στιγμή ενθουσιαζόμαστε. Όμως τις περισσότερες φορές κάτι τέτοιο μας συμβαίνει επειδή δεν ξέρουμε πως να διαπιστώνουμε σωστά κάθε φορά ότι κάτι μας ταιριάζει.

Υπάρχουν 12 τρόποι που θα μας βοηθήσουν να επιλέγουμε πάντα σωστά τα ρούχα και τα εσώρουχα. Να δοκιμάζουμε τα ρούχα και τα εσώρουχά μας κάθε φορά με σωστό τρόπο έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι κάτι μας ταιριάζει και να συνεχίζει να εφαρμόζει καλά επάνω μας ακόμη και όταν φτάσουμε στο σπίτι. Διαβάστε παρακάτω: 

12 τρόποι να αγοράζεις πάντα ρούχα που εφαρμόζουν τέλεια πάνω σου: Επιλέξτε το σωστό εσώρουχο πριν ψωνίσετε.

Όταν ψωνίζετε, είναι σημαντικό να φοράτε εσώρουχα που να ταιριάζουν με τα ρούχα που θέλετε να αγοράσετε. Για παράδειγμα, αν σκοπεύετε να δοκιμάσετε ένα φόρεμα με λαιμόκοψη σε σχήμα V και το δοκιμάζετε φορώντας αθλητικό σουτιέν και εσώρουχο, δεν θα έχετε τη σωστή ιδέα για το πώς θα εφαρμόσει πραγματικά το φόρεμα.

Δείτε ακόμα Πως να κοντύνετε το παντελόνι με ή χωρίς ράψιμο

Προγραμματίστε εκ των προτέρων ποια εσώρουχα θα ταιριάζουν καλά με το αντικείμενο που θέλετε να αγοράσετε. Ή βάλτε το σετ εσωρούχων που φοράτε πιο συχνά.

12-τρόποι-να-ταιριάζουν-πάντα-τα-ρούχα-που-αγοράζετε-πάνω-σας-

12 τρόποι να αγοράζεις πάντα ρούχα που εφαρμόζουν τέλεια πάνω σου: Μετακινηθείτε με τα ρούχα που δοκιμάζετε.

Όταν βρισκόμαστε σε ένα δοκιμαστήριο, τείνουμε να ξεχνάμε γιατί έχουν εφευρεθεί τα ρούχα. Και η καρέκλα εκεί δεν είναι μόνο για την τσάντα σας. Δοκιμάστε να καθίσετε και να δείτε πώς φαίνεται το ντύσιμο από διαφορετικές οπτικές γωνίες και πώς αισθάνεστε να κινείστε σε αυτό. Αυτό θα σας βοηθήσει να πάρετε μια τελική απόφαση.

Επομένως, φροντίστε να καθίσετε, να σηκώσετε τα πόδια σας, να στρίψετε και να κινηθείτε. Αυτές οι κινήσεις μπορούν επίσης να σας πουν εάν μια φούστα ή ένα σορτς είναι πολύ κοντό για εσάς.

12-τρόποι-να-ταιριάζουν-πάντα-τα-ρούχα-που-αγοράζετε-πάνω-σας-

12 τρόποι να αγοράζεις πάντα ρούχα που εφαρμόζουν τέλεια πάνω σου: Κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη με τα κανονικά σας ρούχα πριν την εφαρμογή των ρούχων που θέλετε να αγοράσετε.

Ρίξτε μια ματιά στον καθρέφτη με τα κανονικά σας ρούχα πριν γδυθείτε. Είναι σημαντικό να καταλάβετε εάν ο καθρέφτης και ο φωτισμός αλλάζουν την κανονική σας εμφάνιση — σας κάνουν πιο αδυνατισμένους ή το αντίστροφο. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε κάποιο μέσο σύγκρισης όταν δοκιμάζετε ρούχα στο κατάστημα.

12-τρόποι-να-ταιριάζουν-πάντα-τα-ρούχα-που-αγοράζετε-πάνω-σας-

12 τρόποι να αγοράζεις πάντα ρούχα που εφαρμόζουν τέλεια πάνω σου: Μην αξιολογείτε το ντύσιμό σας αν είστε ξυπόλητοι ή με κάλτσες.

Ο λόγος για αυτό το tip είναι ο ίδιος με το tip σχετικά με την επιλογή εσωρούχων. Θα πρέπει να δοκιμάζετε ρούχα στο δοκιμαστήριο με τον τρόπο που θα τα φθείρετε.

Πολλοί από εμάς τείνουμε να σκεφτόμαστε: “Ω, φαίνεται περίεργο τώρα λόγω των κάλτσών μου, αλλά όταν επιστρέψω στο σπίτι και φορέσω ψηλοτάκουνα, αυτό θα φαίνεται σίγουρα υπέροχο”.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα, το αντικείμενο πιθανότατα δεν θα μοιάζει όπως θέλετε. Πάρτε ένα ζευγάρι γόβες από το κατάστημα και δοκιμάστε τις με το ντύσιμό σας για να έχετε μια πιο ακριβή εικόνα.

12-τρόποι-να-ταιριάζουν-πάντα-τα-ρούχα-που-αγοράζετε-πάνω-σας-

12 τρόποι να αγοράζεις πάντα ρούχα που εφαρμόζουν τέλεια πάνω σου: Πάρτε το ρούχο που θέλετε να δοκιμάσετε σε τρία διαφορετικά μεγέθη.

Όλοι γνωρίζουμε το δικό μας μέγεθος, αλλά τα μεγέθη τείνουν να διαφέρουν από μάρκα σε μάρκα. Είναι πάντα χρήσιμο να δοκιμάζετε το ίδιο ρούχο σε ένα μέγεθος μεγαλύτερο και ένα μέγεθος μικρότερο για να συγκρίνετε την εφαρμογή.

Για παράδειγμα, αν το τυπικό σας μέγεθος είναι 27 αλλά νιώθετε το ρούχο να εφαρμόζει σφιχτά πάνω σας, ίσως νιώθετε πιο άνετα στο μέγεθος 28. Έτσι, για να βεβαιωθείτε ότι η επιλογή σας είναι σωστή, πάρτε μερικά ρούχα διαφορετικών μεγεθών όταν πάτε να τα δοκιμάσετε.

12-τρόποι-να-ταιριάζουν-πάντα-τα-ρούχα-που-αγοράζετε-πάνω-σας-

12 τρόποι να αγοράζεις πάντα ρούχα που εφαρμόζουν τέλεια πάνω σου: Κατά τη διάρκεια των αγορών, φορέστε κάτι στο οποίο μπορείτε να μπείτε και να βγείτε εύκολα.

Όταν ψωνίζετε, φορέστε κάτι που μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε και να το ξαναφορέσετε κατά τη διαδικασία πολλαπλών αλλαγών ρούχων μέσα στο δοκιμαστήριο.

Προτιμήστε μια φούστα αντί για παντελόνι, ένα πουλόβερ αντί για μια μπλούζα με κουμπιά ή φερμουάρ και μπαλαρίνες αντί για αθλητικά παπούτσια.

12-τρόποι-να-ταιριάζουν-πάντα-τα-ρούχα-που-αγοράζετε-πάνω-σας-

12 τρόποι να αγοράζεις πάντα ρούχα που εφαρμόζουν τέλεια πάνω σου: Κοιτάξτε τον εαυτό σας σε μερικούς καθρέφτες από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Χρησιμοποιείτε πάντα τον καθρέφτη πολλαπλών πάνελ στο δωμάτιο τοποθέτησης για να δείτε πώς φαίνεστε από το πίσω μέρος και από το πλάι.

Εάν το σαλόνι δεν έχει τέτοιου είδους καθρέφτη, βγείτε έξω και χρησιμοποιήστε τον μεγάλο καθρέφτη εκεί. Μην ντρέπεστε γιατί είναι ο μόνος τρόπος να δείτε το ντύσιμό σας από διαφορετικές οπτικές γωνίες, και όχι μόνο ευθεία.

12-τρόποι-να-ταιριάζουν-πάντα-τα-ρούχα-που-αγοράζετε-πάνω-σας-

12 τρόποι να αγοράζεις πάντα ρούχα που εφαρμόζουν τέλεια πάνω σου: Να θυμάστε ότι μπορείτε πάντα να αλλάξετε τα ρούχα.

Είναι πραγματικά δύσκολο να βρεις ένα φόρεμα ή ένα παντελόνι που να σου ταιριάζει τέλεια, ειδικά για μικροκαμωμένα άτομα. Προσοχή, λοιπόν, στις λεπτομέρειες που θα απαιτήσουν αλλαγές.

Δείτε ακόμα 6 τρόποι για να βρείτε κρυφές κάμερες σε αποδυτήρια και ξενοδοχεία

Για να μάθετε αν το ρούχο φαίνεται καλό αφού έχει τις σωστές μετρήσεις, φέρτε μαζί σας μερικές καρφίτσες και χρησιμοποιήστε τις για να κάνετε το ρούχο να φαίνεται όπως θέλετε.

12-τρόποι-να-ταιριάζουν-πάντα-τα-ρούχα-που-αγοράζετε-πάνω-σας-

12 τρόποι να αγοράζεις πάντα ρούχα που εφαρμόζουν τέλεια πάνω σου: Να προτιμάτε μικρά και λίγα κοσμήματα όταν ψωνίζετε ρούχα.

Πρώτον, ένα κολιέ και μεγάλα σκουλαρίκια εμποδίζουν πάντα όταν δοκιμάζετε τοπ, πουλόβερ ή φορέματα. Δεύτερον, τα κοσμήματά σας μπορεί να μην ταιριάζουν με το στυλ του ρούχου που δοκιμάζετε, επομένως μπορούν να σας μπερδέψουν.

Έτσι, όταν πηγαίνετε για ψώνια, προσπαθήστε να ψωνίζετε χωρίς κοσμήματα. Ή αντίθετα, αν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα φόρεμα για ένα σημαντικό γεγονός, πάρτε μαζί και τα κοσμήματα που σκοπεύετε να φορέσετε σε αυτό το σημαντικό γεγονός για να κάνετε το ντύσιμο ολοκληρωμένο στο χώρο του fitting.

12-τρόποι-να-ταιριάζουν-πάντα-τα-ρούχα-που-αγοράζετε-πάνω-σας-

12 τρόποι να αγοράζεις πάντα ρούχα που εφαρμόζουν τέλεια πάνω σου: Κοιτάξτε τον εαυτό σας σε έναν καθρέφτη κάτω από διαφορετικό φωτισμό.

Ο φωτισμός στα δωμάτια εξοπλισμού μπορεί να ταλαντεύεται αμφίδρομα, μπορεί να είναι τρομερά μη κολακευτικός ή απατηλά κολακευτικός. Για να έχετε μια πιο ρεαλιστική εικόνα του πώς ακριβώς φαίνεστε, βγείτε έξω στο κατάστημα όπου ο φωτισμός είναι διαφορετικός.

Life hack: ο πιο απαλός φωτισμός δείχνει καλύτερα το πώς θα φαίνεστε κάτω από το φως της ημέρας σε σύγκριση με τον φωτισμό φθορισμού.

12-τρόποι-να-ταιριάζουν-πάντα-τα-ρούχα-που-αγοράζετε-πάνω-σας-

12 τρόποι να αγοράζεις πάντα ρούχα που εφαρμόζουν τέλεια πάνω σου: Βγάλτε μια selfie με το ρούχο που δοκιμάζετε ή ζητήστε από κάποιον να σας φωτογραφίσει.

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις και αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ρούχα. Τα μάτια σας μπορεί να σας εξαπατήσουν, ενώ οι φωτογραφίες δεν λένε ψέματα και μπορούν να σας δώσουν μια καλύτερη κατανόηση του πώς ένα φόρεμα ή παντελόνι κάθεται πάνω σας στην πραγματικότητα ή εάν το χρώμα ταιριάζει στην επιδερμίδα σας.

Αυτή η συμβουλή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη εάν αγοράζετε ένα ρούχο για μια εκδήλωση όπου θα φωτογραφηθείτε (πάρτι γενεθλίων, διακοπές κ.λπ.). Τότε θέλετε πραγματικά να μάθετε πώς φαίνεται μέσα από έναν φακό. Τραβήξτε μερικές φωτογραφίες από διαφορετικές οπτικές γωνίες για να βεβαιωθείτε ότι το ρούχο είναι κατάλληλο για εσάς.

12-τρόποι-να-ταιριάζουν-πάντα-τα-ρούχα-που-αγοράζετε-πάνω-σας-

12 τρόποι να αγοράζεις πάντα ρούχα που εφαρμόζουν τέλεια πάνω σου: Περιορίστε τον αριθμό των αντικειμένων που μεταφέρετε στο δοκιμαστήριο στο ελάχιστο.

Το μυστικό είναι να παίρνετε λίγα ρούχα τη φορά. Αν έχετε πολλά ρούχα στο δοκιμαστήριο, κουράζεστε να αλλάζετε συνεχώς κι έτσι χάνετε την υπομονή σας. Αυτό μπορεί να σας κάνει να αγοράσετε κάτι απλά για να το αγοράσετε ή να μην αγοράσετε κάτι γιατί η κούραση θα έχει αλλοιώσει τον τρόπο που βλέπετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη.

12-τρόποι-να-ταιριάζουν-πάντα-τα-ρούχα-που-αγοράζετε-πάνω-σας-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close