λάθη-στην-περιποίηση-μαλλιών-

6 λάθη περιποίησης μαλλιών που μπορεί να κάνετε. Αυτά τα λάθη περιποίησης μαλλιών είναι τα πιο κοινά και τα κάνουν οι περισσότεροι από εμάς.

Τα μαλλιά μας είναι πολύ σημαντικά όσων αφορά την εξωτερική μας εμφάνιση. Ένα όμορφο χτένισμα, τα λαμπερά μαλλιά, ή μία πετυχημένη απόχρωση στα μαλλιά μπορούν να αναδείξουν το πρόσωπό μας χωρίς μακιγιάζ!

Τα μαλλιά μας λοιπόν όλοι τα περιποιούμαστε λίγο ή πολύ. Όμως, οι περισσότεροι από εμάς δυστυχώς δεν ξέρουμε τον σωστό τρόπο να τα περιποιούμαστε και αυτό έχει ως σκοπό να κάνουμε πολλά λάθη σχετικά με την περιποίηση των μαλλιών. Διαβάστε τα 6 πιο συχνά λάθη περιποίησης μαλλιών που κάνετε:

Πλένεις τα μαλλιά σου με λάθος τρόπο.

Το να λούζετε τα μαλλιά σας ενώ στέκεστε στο ντους μπορεί να είναι βολικό, αλλά το να τα πλένετε ανάποδα μπορεί πραγματικά να προσφέρει περισσότερα οφέλη.

Αν έχετε μακριά μαλλιά, το λούσιμο ανάποδα σας διευκολύνει να εφαρμόσετε προϊόντα καθαρισμού στα κρυμμένα στρώματα των μαλλιών σας.

Δείτε ακόμα Πως να βάψετε τα μαλλιά σας και να κρύψετε 10 χρόνια από την ηλικία σας

Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα με τάση ακμής, το ξέπλυμα των μαλλιών σας ανάποδα μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε το ξέσπασμα, καθώς εμποδίζει τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών και το λάδι από τα μαλλιά σας να εισχωρήσουν στο λαιμό και την πλάτη σας και να ερεθίσουν το δέρμα σας.

λάθη-στην-περιποίηση-μαλλιών-

Χρησιμοποιείτε ξηρό σαμπουάν μόνο σε βρώμικα μαλλιά.

Η χρήση ξηρού σαμπουάν είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανανεώσετε τα μαλλιά σας όταν δεν έχετε χρόνο να κάνετε ντους, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από το να καθαρίσει απλά τα μαλλιά σας.

Εάν έχετε λεπτή τρίχα, ο ψεκασμός με λίγο ξηρό σαμπουάν στις ρίζες μπορεί να τους δώσει μια άμεση ώθηση και να τα κάνει να φαίνονται πιο πλούσια. Αλλά μην το παρακάνετε γιατί η πολύ συχνά χρήση ξηρού σαμπουάν μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση προϊόντος στο τριχωτό της κεφαλής σας και να προκαλέσει φαγούρα.

λάθη-στην-περιποίηση-μαλλιών-

Χρησιμοποιείτε μαλακτικό μαλλιών και το αφήσετε πάνω στα μαλλιά σας για πολύ ώρα.

Η εφαρμογή μαλακτικού μαλλιών είναι ένα ουσιαστικό βήμα στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας, καθώς προστατεύει την επιδερμίδα των μαλλιών σας και κάνει τις τρίχες σας πιο λείες και ευκολότερες στο ξεμπέρδεμα. Παρόλα αυτά είναι σημαντικό να αφήνετε το μαλακτικό να δράσει για 3 λεπτά.

λάθη-στην-περιποίηση-μαλλιών-

“Κολλάς” στο ίδιο σαμπουάν.

Όταν τελικά βρείτε το σαμπουάν που κάνει θαύματα στα μαλλιά σας, είναι δελεαστικό να το χρησιμοποιείτε όλη την ώρα. Αλλά τα μαλλιά σας στην πραγματικότητα συνηθίζουν τα ίδια προϊόντα με την πάροδο του χρόνου και τελικά, απλά σταματούν να λειτουργούν.

Δείτε ακόμα Οι γκρι τρίχες αντιμετωπίζονται – Δείτε πως μπορείτε να επαναφέρεται το χρώμα στα μαλλιά

Αντί να εφοδιάζεστε με σαμπουάν που συνήθιζε να κάνει τα μαλλιά σας υπέροχα, επενδύστε σε 2 ή 3 διαφορετικά σαμπουάν και μαλακτικά και αλλάξτε τα ανάλογα με τον καιρό, την ποιότητα του νερού και την αίσθηση των μαλλιών σας.

λάθη-στην-περιποίηση-μαλλιών-

Πιάνεις τα μαλλιά σου κότσο όταν είναι βρεγμένα.

Μόλις βγήκατε από το ντους, τα μαλλιά σας είναι μούσκεμα και το να τα πιάσετε  μια αλογοουρά ή έναν κότσο μοιάζει με έναν βολικό τρόπο για να κρατήσετε τα μαλλιά σας μακριά από το πρόσωπό σας.

Αλλά αυτή η φαινομενικά αβλαβής συνήθεια μπορεί πραγματικά να βλάψει τα μαλλιά σας και να τα κάνει να σπάσουν. Επειδή τα μαλλιά είναι πιο ευάλωτα όταν είναι βρεγμένα, η υπερβολική καταπόνηση μπορεί να τα αποδυναμώσει και να οδηγήσει σε σπάσιμο.

λάθη-στην-περιποίηση-μαλλιών-

Δεν βουρτσίζετε τα μαλλιά σας πριν τα λούσετε.

Όλοι γνωρίζουμε την ενοχλητική αίσθηση των βρεγμένων μαλλιών με κόμπους που είναι δύσκολο να ξεμπερδέψουμε. Αλλά αντί να χτενίζετε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο, περάστε τα με μια βούρτσα πριν μπείτε  στο ντους.

Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε τους κόμπους και να διατηρήσετε τα μαλλιά σας χωρίς μπερδέματα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

λάθη-στην-περιποίηση-μαλλιών-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τα μαλλιά στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close