τρόφιμα-που-απαγορεύεται-να-τα-φάμε-με-άδειο στομάχι-

7 φαγητά που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φάμε με άδειο στομάχι. Αυτά τα 7 τρόφιμα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα φάμε με άδειο στομάχι.

Υπάρχουν μερικά τρόφιμα που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα φάμε με άδειο στομάχι. Τα συστατικά τους, επηρεάζουν αρνητικά το στομάχι μας όταν εκείνο είναι άδειο. Μπορεί να καταναλώνουμε τρόφιμα για να γεμίσουμε το στομάχι μας και να χορτάσουμε την πείνα μας όμως δεν μπορούμε όλα τα τρόφιμα να τα καταναλώσουμε με άδειο στομάχι.

Δείτε ακόμα Ρόφημα αποτοξίνωσης από σταφίδες

Εκτός από τρόφιμα που λίγο ή πολύ ξέρουμε, ότι είναι ανθυγιεινά, στην σημερινή μας λίστα υπάρχουν και τρόφιμα που πολλές φορές τα απολαμβάνουμε στις σαλάτες μας και θεωρούμε ότι μας κάνουν καλό. Δεν ισχύει όμως όταν τα καταναλώνουμε με άδειο στομάχι. Διαβάστε παρακάτω: 

7 φαγητά που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φάμε με άδειο στομάχι: Οι ντομάτες

Οι ντομάτες είναι…φρούτα ή λαχανικά (οι απόψεις διαφέρουν εδώ) που είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι πολύτιμα για τον οργανισμό μας. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να τρώμε τις ντομάτες με άδειο στομάχι επειδή είναι πλούσιες σε τανικό οξύ.

Το τανικό οξύ αυξάνει την οξύτητα στο στομάχι και μπορεί να δημιουργηθούν καούρες και άλλα γαστρικά προβλήματα. Γι’ αυτό και ασθενείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα στον οισοφάγο τους και πάσχουν από έλκος και άλλες στομαχικές και γαστρικές ασθένειες θα πρέπει να τις τρώνε με μέτρο.

τρόφιμα-που-απαγορεύεται-να-τα-φάμε-με-άδειο στομάχι-

Photo via: madameginger.com

7 φαγητά που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φάμε με άδειο στομάχι: Τα ανθρακούχα αναψυκτικά

Σίγουρα όλοι ξέρουμε ότι τα ανθρακούχα αναψυκτικά με ζάχαρη δεν κάνουν καλό στην υγεία και πρέπει να αποφεύγονται. Όμως λίγοι ξέρουν ότι ακόμη και το ανθρακούχο νερό, δεν πρέπει να το καταναλώνουμε με άδειο στομάχι, αντικαθιστώντας το κλασικό νερό.

Διότι τα ανθρακούχα ποτά προκαλούν φούσκωμα στο στομάχι και αυξάνουν τα οξέα του. Τα αυξημένα οξέα μπορεί να προκαλέσουν από μία απλή καούρα, μέχρι καρκίνο στον οισοφάγο, διαβρώσεις ή ακόμη και μεταλλάξεις.

τρόφιμα-που-απαγορεύεται-να-τα-φάμε-με-άδειο στομάχι-

Photo via: olivemagazine.gr

7 φαγητά που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φάμε με άδειο στομάχι: Σφολιάτες και άλλα τρόφιμα με ζύμη

Μπορεί οι σφολιάτες, οι πίτες και τα πιτάκια να θεωρούνται ένα πολύ καλό κολατσιό για μικρούς και μεγάλους όμως φαίνεται πως δεν είναι έτσι. Τα περισσότερα τρόφιμα με ζύμη αλλά και οι σφολιάτες περιέχουν μαγιά και η μαγιά, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και ενοχλήσεις στο στομάχι αν καταναλωθεί ενώ είμαστε νηστικοί.

τρόφιμα-που-απαγορεύεται-να-τα-φάμε-με-άδειο στομάχι-

Photo via: houseofwine.gr

7 φαγητά που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φάμε με άδειο στομάχι: Τα πικάντικα φαγητά

Επίσης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φάμε πικάντικα φαγητά ενώ δεν έχουμε φάει τίποτα άλλο όλη μέρα. Τα πικάντικα φαγητά μπορεί να θεωρούνται πολύ νόστιμα για μερικούς, όμως σε άδειο στομάχι προκαλούν δυσπεψία, κράμπες και καούρες.

τρόφιμα-που-απαγορεύεται-να-τα-φάμε-με-άδειο στομάχι-

Photo via: explorewaterloo.ca

7 φαγητά που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φάμε με άδειο στομάχι: Διάφορα ζαχαρωτά και γλυκά με ζάχαρη

Μπορεί η ζάχαρη να χωνεύεται εύκολα όμως σε άδειο στομάχι το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να την επεξεργαστεί τόσο γρήγορα και να εκκρίνει την απαραίτητη ποσότητα ινσουλίνης που θα διατηρήσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα.

Αυτή είναι και μία βασική αιτία για ασθένειες ματιών. Επίσης η ζάχαρη ανήκει στην όξινη ομάδα των τροφίμων και αυτό σημαίνει πως είναι σε θέση να διαταράξει την ισορροπία της όξινης και αλκαλικής σύνθεσης.

τρόφιμα-που-απαγορεύεται-να-τα-φάμε-με-άδειο στομάχι-

Photo via: nou-pou.gr

7 φαγητά που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φάμε με άδειο στομάχι: Το γιαούρτι

Μπορεί το γιαούρτι να αποτελείτε από βακτήρια γαλακτικού οξέος που κάνουν καλό στην υγεία όμως το γαλακτικό οξύ μπορεί να μας βλάψει σε άδειο στομάχι.

Δείτε ακόμα Το εξωτικό φρούτο που θα σε κάνει να χάσεις πολλούς πόντους από την κοιλιά

Το οξέα που βρίσκονται στο στομάχι πιο συγκεκριμένα σκοτώνουν τα βακτήρια του γαλακτικού οξέος και αυτό οδηγεί σε αυξημένη οξύτητα στο στομάχι. Είναι λοιπόν καλύτερο να τρώτε το γιαούρτι 1 με 2 ώρες μετά το πρώτο γεύμα.

τρόφιμα-που-απαγορεύεται-να-τα-φάμε-με-άδειο στομάχι-

Photo via: argiro.gr

7 φαγητά που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φάμε με άδειο στομάχι: Τα αχλάδια

Σίγουρα τα αχλάδια είναι πολύ νόστιμα και υγιεινά φρούτα όμως περιέχουν ακατέργαστες ίνες. Αυτό σημαίνει πως όταν τα τρώμε με άδειο στομάχι μπορούν να βλάψουν τις ευαίσθητες βλεννογόνους και να προκαλέσουν στομαχόπονους. Αν θέλετε να τα καταναλώσετε σαν πρώτο γεύμα της ημέρας τότε συνδυάστε τα με βρώμη.

τρόφιμα-που-απαγορεύεται-να-τα-φάμε-με-άδειο στομάχι-

Photo via: kathimerini.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τη διατροφή στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close