7 καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν τα νύχια σας_

7 καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν τα νύχια των χεριών και των ποδιών σας και τις έχουμε σχεδόν όλοι.

Υπάρχουν 7 συγκεκριμένες συνήθειες που καταστρέφουν τα νύχια σας και η αλήθεια είναι πολλοί άνθρωποι τις έχουν υιοθετήσει, χωρίς να ξέρουν αναγκαστικά το κακό που κάνουν στα νύχια τους.

Τα νύχια μας – ειδικά τα τελευταία χρόνια – παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εξωτερική μας εμφάνιση. Γυναίκες και άντρες περιποιούνται πολύ το μανικιούρ και το πεντικιούρ τους, αφού τα όμορφα, καθαρά και περιποιημένα νύχια είναι σημάδι σωστής υγιεινής, υγείας και ομορφιάς.

Δείτε ακόμα Οι τάσεις στα νύχια για άνοιξη καλοκαίρι 2021

Όμως πολλοί άνθρωποι ενώ προσπαθούν να έχουν περιποιημένα νύχια, αδυνατούν, αφού φαίνονται διαρκώς κατεστραμμένα και ταλαιπωρημένα. Προτού σκεφτείτε ότι γεννηθήκατε με αδύναμα νύχια και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να το διορθώσετε διαβάστε αυτό το άρθρο και δείτε τις 7 συνήθειες που καταστρέφουν τα νύχια σας. Διαβάστε παρακάτω: 

7 καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν τα νύχια σας: Χρησιμοποιείτε συχνά λακ

Εάν είστε άπληστη χρήστρια της λακ, καταστρέφετε τα νύχια σας χωρίς καλά καλά να το συνειδητοποιήσετε. Η λακ περιέχει έως και 50% αλκοόλ, το οποίο στεγνώνει αρκετά γρήγορα και μπορεί να κάνει τα νύχια σας αδύναμα και εύθραυστα.

Ενώ η λακ μπορεί να προσθέσει την τελευταία πινελιά στην εμφάνισή σας, μπορεί επίσης να βλάψει το μανικιούρ σας. Οι ενώσεις στη λακ διαλύουν το βερνίκι νυχιών, τόσο πολύ που μπορείτε ακόμη και να το χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τα ρούχα σας.

7 συνήθειες_που_καταστρέφουν_τα_νύχια_

Χρησιμοποιείτε τα νύχια σας ως εργαλεία.

Όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει τα νύχια μας για να ανοίξουμε ένα αναψυκτικό ή για να αφαιρέσουμε ένα αυτοκόλλητο από κάποια επιφάνεια. Παρόλα αυτά, αν αυτές τις κινήσεις τις κάνετε συχνά βάζετε τα νύχια σας σε μεγάλη πίεση.

Όταν χρησιμοποιείτε τα νύχια σας για δουλειές που δεν είναι φτιαγμένα για να κάνουν τα νύχια με τον καιρό γίνονται αδύναμα, σπάνε εύκολα και μπορεί ακόμη και να φαίνονται άκρως ταλαιπωρημένα.

7 συνήθειες_που_καταστρέφουν_τα_νύχια_

Αφαιρείτε τα πετσάκια σας.

Ακόμα κι αν ο τεχνικός των νυχιών πει ότι τα πετσάκια σας δεν θα αφήσουν το μανικιούρ σας να φαίνεται ωραίο και να παραμείνει φρέσκο ​​για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό το λίγο δέρμα έχει σκοπό να προστατεύσει τα νύχια σας από λοιμώξεις.

Εάν αφαιρέσετε τα πετσάκια, τα νύχια σας γίνονται πιο ευάλωτα σε μικρόβια και βακτήρια, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να οδηγήσουν σε ασθένειες των νυχιών. Αντί να κόβετε τα πετσάκια σας, ζητήστε από τον τεχνικό σας να το σπρώξει πίσω και να κόψει το χαλαρό δέρμα.

7 συνήθειες_που_καταστρέφουν_τα_νύχια_

7 καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν τα νύχια σας: Κρατάτε τα τεχνητά νύχια για μεγάλο χρονικό διάστημα

Παρόλο που είναι αλήθεια ότι τα μακριά νύχια σας επιτρέπουν να πειραματιστείτε με διαφορετικά σχέδια, το να διατηρείτε τα νύχια σας πιο κοντά είναι σίγουρα πιο υγιεινό. Τα μακριά νύχια μπορούν εύκολα να φιλοξενήσουν βρωμιά και βακτήρια και δυνητικά να εξαπλώσουν λοιμώξεις.

Τα τεχνητά νύχια μπορούν επίσης να βλάψουν τα νύχια σας. Για να κολλήσουν τα ακρυλικά νύχια, οι τεχνικοί πρέπει να τα τοποθετήσουν στα φυσικά νύχια σας, γεγονός που τα καθιστά λεπτά και αδύναμα.

7 συνήθειες_που_καταστρέφουν_τα_νύχια_

Αφήνετε το μανό στα νύχια για μεγάλο χρονικό διάστημα

Αν και μερικές φορές φαίνεται ότι δεν έχετε χρόνο να αφαιρέσετε σωστά το βερνίκι νυχιών, κινδυνεύετε να καταστρέψετε τα νύχια σας εάν το αφήσετε για εβδομάδες. Όπως και το δέρμα σας, τα νύχια σας μπορούν να απορροφήσουν ουσίες που εφαρμόζονται στην επιφάνειά τους.

Έτσι θα πρέπει να αφήνετε το βερνίκι στα νύχια για μικρό χρονικό διάστημα. Λίγες μέρες μόνο δηλαδή. Στην συνέχεια πρέπει να το αφαιρείται και να επιτρέπετε στα νύχια σας ένα διάλλειμα δύο εβδομάδων. Για δύο εβδομάδες δηλαδή πρέπει να τα αφήνετε φυσικά.

7 συνήθειες_που_καταστρέφουν_τα_νύχια_

Φοράτε σφιχτά παπούτσια.

Το να φοράτε παπούτσια σε λάθος μέγεθος δεν είναι μόνο άβολο, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα στα νύχια σας. Εάν τα παπούτσια, πιέζουν πολύ έντονα τα νύχια σας, αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τα νύχια.

Θα μπορούσαν μέχρι και να αποκοπούν από το δέρμα. Για να αποφύγετε αυτές τις συνθήκες, βεβαιωθείτε ότι τα παπούτσια σας εφαρμόζουν σωστά και αφήστε τα πόδια σας να αναπνέουν.

7 συνήθειες_που_καταστρέφουν_τα_νύχια_

7 καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν τα νύχια σας: Κολυμπάτε σε πισίνα.

Ενώ το χλώριο σας προστατεύει από μικρόβια και βακτήρια στις πισίνες, μπορεί να αφαιρέσει την απαραίτητη υγρασία από τα νύχια και να τα ερεθίσει.

Εάν είστε κολυμβητής και θέλετε να περάσετε ώρες σε μια πισίνα, βεβαιωθείτε ότι έχετε εφαρμόσει ένα σκληρυντικό νυχιών και παχύ στρώμα βερνίκι νυχιών πάνω από το σκληρυντικό για να μην επιτρέψετε στο χλώριο να αφαιρέσει την υγρασία από τα νύχια.

Η χρήση λοσιόν χειρός που περιέχει λανολίνη θα προστατεύσει επίσης τα χέρια και τα νύχια σας από τις αρνητικές επιπτώσεις του χλωρίου.

7 συνήθειες_που_καταστρέφουν_τα_νύχια_

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τα νύχια στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

All photos via: brightside.me

Close