8 προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε εντελώς λάθος

8 προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε εντελώς λάθος. Αυτά τα προϊόντα ομορφιάς τα χρησιμοποιούμε εντελώς λάθος.

Η βιομηχανία μόδας βγάζει συνεχώς καινούρια πράγματα για τις γυναίκες αλλά και για τους άντρες έτσι ώστε να επιμελούνται την εξωτερική τους εμφάνιση. Όσο ακριβό και αποτελεσματικό όμως κι αν είναι ένα προϊόν ομορφιάς έχει τους κανόνες του για να είναι αποτελεσματικό.

Υπάρχουν 8 προϊόντα ομορφιάς που είναι διαδεδομένα και οι περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν για την επιμέλεια της ομορφιάς τους. Όμως αυτά τα προϊόντα ομορφιάς τα χρησιμοποιούμε εντελώς λάθος με αποτέλεσμα να χάνουν την αποτελεσματικότητά τους. Διαβάστε παρακάτω: 

Προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε εντελώς λάθος: Χρησιμοποιείτε μαντηλάκια για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ κάθε μέρα.

Υπάρχει κάτι πιο βολικό; Σκουπίζεις το μακιγιάζ και το ξεχνάς. Αλλά δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε μαντηλάκια συνεχώς: δεν καθαρίζουν το δέρμα αρκετά καλά. Επιπλέον, είναι κατασκευασμένα από ένα τραχύ υλικό που προκαλεί ερεθισμό και στεγνώνει και τεντώνει το δέρμα.

Δείτε ακόμα 10 τρόποι για να αφαιρέσετε τους κάλους και να αποκτήσετε μαλακές πατούσες σαν μωρού

Θα πρέπει να τα χρησιμοποιείτε μόνο όταν δεν έχετε πρόσβαση σε νερό και ένα καλό καθαριστικό. Αλλά για την καθημερινή φροντίδα, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ειδικά καθαριστικά αφρού και τζελ.

8-προϊόντα ομορφιάς-που-χρησιμοποιούμε-λάθος-

© wlooks, © shutterstock

Προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε εντελώς λάθος: Νομίζεις ότι οι οροί μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνοι τους.

Οι οροί πρέπει να εφαρμόζονται πριν χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική κρέμα. Και είναι καλύτερα να το κάνετε το βράδυ, ειδικά αν ο ορός περιέχει ρετινόλη. Αυτό θα επιτρέψει στο δέρμα να απορροφήσει πλήρως τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Μια μάσκα προσώπου θα το κάνει ακόμα πιο αποτελεσματικό. Το καλοκαίρι, τα προϊόντα πλούσια σε ρετινόλη μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μαζί με αντηλιακό γιατί κάνουν το δέρμα πολύ ευαίσθητο στο ηλιακό φως που μπορεί να προκαλέσει ηλιακά εγκαύματα.

Προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε εντελώς λάθος: Χρησιμοποιείτε στεγνά σφουγγάρια αφού βάλετε το foundation.

Τα περισσότερα σφουγγάρια, ειδικά τα δημοφιλή beauty blender, πρέπει να είναι βρεγμένα. Όταν στεγνώσουν, απορροφούν πάρα πολύ από το προϊόν ομορφιάς και δεν το απλώνουν ομοιόμορφα.

8-προϊόντα ομορφιάς-που-χρησιμοποιούμε-λάθος-

© onedio

Προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε εντελώς λάθος:  Δεν ξέρετε τη διαφορά μεταξύ concealer και διορθωτικού.

Πολλοί από εμάς μπερδεύουμε αυτά τα 2 προϊόντα ομορφιάς, οπότε ας το ξεκαθαρίσουμε: ένα concealer πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο στην περιοχή κοντά στα μάτια και ένα διορθωτικό χρησιμοποιείται για να κρύψει τα ελαττώματα του δέρματος στο πρόσωπο.

Υπάρχουν μικρές αποχρώσεις που πρέπει να γνωρίζετε όταν χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά. Όταν χρησιμοποιείτε ένα concealer, θα πρέπει να ενυδατώσετε το δέρμα εκ των προτέρων. Ένα διορθωτικό πρέπει να εφαρμόζεται με κινήσεις μασάζ — έτσι θα φαίνεται πιο φυσικό στο πρόσωπο.

8-προϊόντα ομορφιάς-που-χρησιμοποιούμε-λάθος-

© bodystatus

προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε εντελώς λάθος: Χρησιμοποιείτε τζελ και καθαριστικά με αφρό μόνο για να ξεπλύνετε το μακιγιάζ.

Τα καθαριστικά είναι πολύ πιο χρήσιμα εάν δεν χρησιμοποιούνται μόνο για το ντεμακιγιάζ το βράδυ αλλά και το πρωί. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αφαιρέσετε το σμήγμα, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και όλη τη βρωμιά και τον ιδρώτα που υπάρχουν στο δέρμα σας τη νύχτα.

Επίσης, είναι καλύτερο να εγκαταλείψετε τη χρήση απολέπισης και να χρησιμοποιήσετε καθαριστικά με οξέα, επειδή ο επιθετικός καθαρισμός δεν είναι απαραίτητα καλύτερος από το καθόλου καθαριστικό.

προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε εντελώς λάθος : Διατηρείτε τη μάσκα όλη τη νύχτα ή την αφαιρείτε μόνο αφού στεγνώσει τελείως.

Κάθε τύπος μάσκας προσώπου πρέπει να χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες. Μην αφήνετε τη μάσκα στο πρόσωπό σας όλη τη νύχτα, εκτός εάν το λέει ο κατασκευαστής – αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά δερματικά προβλήματα.

Οι υφασμάτινες μάσκες προσώπου θα πρέπει να αφαιρούνται πριν στεγνώσουν: αν δεν το κάνετε αυτό, η μάσκα θα αρχίσει να ρουφάει την υγρασία από το δέρμα και κάνει το δέρμα πιο ξηρό.

Δείτε ακόμα 9 λάθη που κάνουμε στην υγιεινή μας και μπορεί να γίνουν επικίνδυνα

Το ίδιο ισχύει και για τα μακιγιάζ προσώπου από πηλό — πρέπει να εφαρμόζονται σε παχιά στρώση για να εξατμίζεται πιο αργά η υγρασία. Αφαιρέστε τα όσο είναι ακόμα κολλώδη.

Προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε εντελώς λάθος: Τρίβεις το πρόσωπο με λοσιόν που περιέχει αλκοόλ.

Διαφορετικές λοσιόν προσώπου έχουν διαφορετικά αποτελέσματα. Φυσικά, τα συστατικά τους διαφέρουν ανάλογα με τη λειτουργία του προϊόντος.

Ωστόσο, οι περισσότερες λοσιόν περιέχουν οινόπνευμα και αν τις χρησιμοποιείτε αρκετά συχνά, το δέρμα αρχίζει να παράγει ακόμη περισσότερο σμήγμα ως απάντηση σε επιθετικές χημικές ουσίες. Επίσης, οι λοσιόν δεν πρέπει να εφαρμόζονται σε ολόκληρο το πρόσωπο, αλλά σε συγκεκριμένες περιοχές.

Προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε εντελώς λάθος: Δεν ξεπλένετε το μισελέρ νερό.

Το μισελέρ νερό μοιάζει πολύ με λοσιόν, με τη μόνη διαφορά ότι δεν περιέχει αλκοόλ. Περιέχει άλλα ενεργά συστατικά (μικκύλια) και όλη η βρωμιά που μαζεύουν θα παραμείνει στο πρόσωπο εκτός και αν το πλύνετε με νερό. Η μακροχρόνια επαφή του μισελέρ νερού με το δέρμα θα κάνει το νερό να λειτουργεί σαν σαπούνι. Αυτό θα οδηγήσει σε ερεθισμό.

8-προϊόντα ομορφιάς-που-χρησιμοποιούμε-λάθος-

© shutterstock, © plastichno

All photos via: brightside.me 

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το πρόσωπο και το σώμα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close