γυμναστικές-ασκήσεις-στο-σπίτι-για-πολυάσχολες μαμάδες-

9 γυμναστικές ασκήσεις για πολυάσχολες μαμάδες. 9 πανεύκολες γυμναστικές ασκήσεις που ακόμη και πολυάσχολες μαμάδες θα μπορούσαν να κάνουν στο σπίτι τους.

Η αλήθεια είναι πως οι γυμναστικές ασκήσεις δεν μας βοηθούν μόνο να χάσουμε κιλά. Βοηθούν το σώμα μας να είναι σε καλύτερη κατάσταση, έχουμε πιο όμορφη εικόνα στον καθρέφτη. οι αντοχές μας αυξάνονται και φυσικά το προσδόκιμο ζωής μας αυξάνεται ακόμη περισσότερο.

Τέλος οι γυμναστικές ασκήσεις μπορούν πραγματικά να ανεβάσουν την ψυχολογία μας και να λειτουργήσουν αγχολυτικά μετά από μία δύσκολη μέρα. Όμως η καθημερινότητα είναι δύσκολη και ειδικά όταν είσαι μητέρα. Δεν βρίσκεις πάντα χρόνο να αφιερώσεις στον εαυτό σου.

Δείτε ακόμα 10 γυμναστικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι

Γι’ αυτό αποφασίσαμε να σου δείξουμε στο σημερινό μας άρθρο 9 πανεύκολες γυμναστικές ασκήσεις που ακόμη και η πιο πολυάσχολη μητέρα θα μπορούσε να κάνει από την άνεση του σπιτιού της. Διαβάστε παρακάτω:

Γυμναστικές ασκήσεις για πολυάσχολες μαμάδες: Push-up τοίχου

Μπορεί ενστικτωδώς να συνδέσετε τη λέξη push-up με το πιο δύσκολο πράγμα που έπρεπε να κάνετε στο μάθημα της γυμναστικής στο σχολείο, αλλά μην ανησυχείτε – τα push-ups στον τοίχο είναι πολύ διαφορετικά από τα push-ups στο πάτωμα και σχεδόν ο καθένας μπορεί να τα κάνει.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι μπορείτε να τα κάνετε ακόμα και ενώ κάνετε ντους, απλά προσέξτε να μην γλιστρήσετε. Αυτή η άσκηση εμπλέκει πολλές μυϊκές ομάδες στο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένων των τρικέφαλων, των ποδιών, των γοφών και των κοιλιακών.

γυμναστικές-ασκήσεις-στο-σπίτι-για-πολυάσχολες μαμάδες-

Γυμναστικές ασκήσεις για πολυάσχολες μαμάδες: Σταθείτε στο ένα πόδι

Το να στέκεστε στο ένα πόδι όχι μόνο βελτιώνει την ισορροπία σας αλλά σας βοηθά επίσης να εργαστείτε στον πυρήνα σας. Μπορείτε εύκολα να εντάξετε αυτήν την απλή άσκηση στην πρωινή και τη βραδινή σας ρουτίνα κάνοντας την ενώ βουρτσίζετε τα δόντια σας.

Σταθείτε στο ένα πόδι για 60 δευτερόλεπτα ενώ σφίγγετε την κοιλιά σας για να δεσμεύσετε τους μύες του πυρήνα σας και μετά αλλάξτε.

γυμναστικές-ασκήσεις-στο-σπίτι-για-πολυάσχολες μαμάδες-

Γυμναστικές ασκήσεις για πολυάσχολες μαμάδες: Σταθείτε στο ένα πόδι με τα χέρια στο κεφάλι με πλάγια στάση σώματος

Αυτή η άσκηση δεν είναι μόνο απλή στην εκτέλεση, αλλά είναι επίσης μια από αυτές τις προπονήσεις που μπορείτε να κάνετε ενώ κάνετε ντους. Στοχεύει στους λοξούς μύες, βελτιώνει την ισορροπία σας και καίει περισσότερες θερμίδες από τις ασκήσεις που γίνονται σε ένα χαλάκι.

γυμναστικές-ασκήσεις-στο-σπίτι-για-πολυάσχολες μαμάδες-

Γυμναστικές ασκήσεις για πολυάσχολες μαμάδες: Περπάτημα

Το περπάτημα είναι μια πολύ καλή και εξαιρετικά υποτιμημένη μορφή άσκησης. Οι ειδικοί λένε ότι, κατά μέσο όρο, θα πρέπει να κάνουμε περίπου 7.000 βήματα την ημέρα, αλλά αν αυτό σας φαίνεται πολύ υψηλό, μην φοβάστε να βάλετε τον στόχο σας σε ένα πιο ρεαλιστικό ποσό – κάτι είναι πάντα καλύτερο από το τίποτα.

Το να πηγαίνετε στο κοντινό σας παντοπωλείο με τα πόδια αντί να οδηγείτε αυτοκίνητο θα μπορούσε να είναι μία καλή αρχή για να βάλετε το περπάτημα στην ζωή σας.

γυμναστικές-ασκήσεις-στο-σπίτι-για-πολυάσχολες μαμάδες-

Γυμναστικές ασκήσεις για πολυάσχολες μαμάδες: Ρώσικη συστροφή

Αυτή η άσκηση στοχεύει τους μύες που βοηθούν στη σταθεροποίηση της σπονδυλικής σας στήλης. Η παραλλαγή του σε όρθια θέση είναι πιο απλή και για να λάβετε περισσότερα οφέλη από αυτήν, μπορείτε να κάνετε αυτήν την άσκηση με μερικά βάρη.

Αλλά σημειώστε ότι «βάρη» δεν σημαίνει απαραίτητα βαρείς αλτήρες, καθώς μπορεί να είναι οτιδήποτε από ένα μπουκάλι νερό μέχρι ένα τούβλο. Προσθέτοντας βάρη, βοηθάτε στη δημιουργία περισσότερων μυών (μην ανησυχείτε, δεν θα αυξήσετε τον όγκο) και δυναμώνετε τα οστά σας.

γυμναστικές-ασκήσεις-στο-σπίτι-για-πολυάσχολες μαμάδες-

Γυμναστικές ασκήσεις για πολυάσχολες μαμάδες: Διατάσεις

Το όνομα αυτής της άσκησης είναι αυτονόητο: «κλωτσάς» το ένα πόδι σου πίσω. Αν και αυτή η άσκηση γίνεται παραδοσιακά με τα τέσσερα, μπορείτε να την κάνετε ενώ στέκεστε, απλώς στηριχτείτε στον πλησιέστερο τοίχο και φέρτε το πόδι σας πίσω, εναλλάσσοντας τις πλευρές. Το να κάνετε διατάσεις σας βοηθά να χτίσετε δύναμη στο κάτω μέρος του σώματός σας.

γυμναστικές-ασκήσεις-στο-σπίτι-για-πολυάσχολες μαμάδες-

Γυμναστικές ασκήσεις για πολυάσχολες μαμάδες: Ωθήσεις ισχίου

Έχουμε ήδη καλύψει τις ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο ντους, οπότε τώρα ας περάσουμε σε αυτές που μπορείτε να κάνετε στο κρεβάτι σας. Οι ωθήσεις στο ισχίο είναι μια εξαιρετική άσκηση για την οικοδόμηση δύναμης στους γλουτούς σας και επίσης για να μεγαλώσουν οι γλουτοί σας.

Μπορείτε να τα κάνετε εύκολα στο κρεβάτι, αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ξαπλώσετε και να φέρετε τους γοφούς σας πάνω-κάτω, ενώ ταυτόχρονα δεσμεύετε τον πυρήνα σας ρουφώντας την κοιλιά σας.

γυμναστικές-ασκήσεις-στο-σπίτι-για-πολυάσχολες μαμάδες-

Γυμναστικές ασκήσεις για πολυάσχολες μαμάδες: Άσκηση “ψαλίδι”

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για αυτήν την άσκηση είναι να κουνάτε τα πόδια σας πάνω-κάτω, ενώ ταυτόχρονα δεσμεύετε τον πυρήνα σας. Θα νιώσετε το κάψιμο στους κοιλιακούς σας, αλλά αυτό σημαίνει ότι λειτουργεί καθώς στοχεύει τους μύες του πυρήνα και τους γλουτούς. Αυτή η άσκηση μπορεί να γίνει στο κρεβάτι χωρίς πρόσθετο εξοπλισμό.

γυμναστικές-ασκήσεις-στο-σπίτι-για-πολυάσχολες μαμάδες-

Γυμναστικές ασκήσεις για πολυάσχολες μαμάδες: Το ντους…βοηθάει

Το ντους με αντίθεση είναι η διαδικασία κατά την οποία κάνετε εναλλάξ ντους με ζεστό και κρύο νερό πολλές φορές. Τα οφέλη από αυτό περιλαμβάνουν την ενίσχυση της ενέργειας, όπως θα έκανε μια τακτική προπόνηση, και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Συνιστάται να κάνετε 3 πλήρεις κύκλους εναλλαγής μεταξύ ζεστού και κρύου νερού και να ολοκληρώσετε τη συνεδρία ντους με κρύο νερό. Δοκιμάστε το.

γυμναστικές-ασκήσεις-στο-σπίτι-για-πολυάσχολες μαμάδες-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το fitness στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close