τρόποι-να-χάσεις-κιλά-μετά-τα-50-

9 τρόποι να χάσεις εύκολα κιλά μετά τα 50. Όλοι οι τρόποι για να χάσεις εύκολα κιλά μετά τα 50 με τον πιο υγιεινό τρόπο.

Αν έχεις ξεπεράσει τα 50 χρόνια και θες να χάσεις κιλά τα πράγματα δεν είναι εύκολα για σένα. Αυτό συμβαίνει διότι το σώμα μέχρι τα 25 μεταβολίζει σχετικά εύκολα. Όμως μετά τα 25 το σώμα σταματάει να καίει τόσο εύκολα τις θερμίδες.

Γι’ αυτό και οι διατροφολόγοι συνιστούν ότι αν είστε υπέρβαροι και θέλετε να χάσετε κιλά να ασχοληθείτε με αυτό πριν τα 25 για μεγαλύτερη ευκολία. Παρόλα αυτά είναι κάπως δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Το θέμα είναι να ακολουθείς έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Δείτε ακόμα 10 υγιεινές συνήθειες που μπορούμε να μάθουμε από τη βρετανική βασιλική οικογένεια

Εμείς σε αυτό το άρθρο θα σου παρουσιάσουμε 9 τρόπους για να χάσεις εύκολα κιλά μετά τα 50 χωρίς να διακινδυνεύσεις την υγεία σου. Είναι τρόποι εγκεκριμένοι από διατροφολόγους, γυμναστές αλλά και γιατρούς. Διαβάστε παρακάτω: 

Τρόποι να χάσεις εύκολα κιλά μετά τα 50: Κάνε ενδυνάμωση

9 τρόποι να χάσεις εύκολα κιλά μετά τα 50

Μπορεί να ξέρουμε ότι με το αερόβιο χάνεις κιλά όμως όσο μεγαλώνεις η μυϊκή σου μάζα μειώνεται σε μία διαδικασία που ονομάζεται σαρκοπενία. Η απώλεια αυτή ξεκινάει περίπου στα 50 και μπορεί να μειώσει τον μεταβολισμό σου με αποτέλεσμα να αυξηθεί το βάρος σου.

Το ποσοστό απώλειας μάζας εκτιμάται γύρω στο 1-2% ανά έτος ενώ η δύναμη πέφτει σε ρυθμό 1,5-5% ανά έτος. Έτσι η αύξηση της μυϊκής μάζας μέσα από ασκήσεις ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο είναι απαραίτητη για να μειώσεις την απώλεια μυών.

Επίσης η η γυμναστική ενδυνάμωσης μπορεί να μειώσει το σωματικό σου λίπος και να ενισχύσει τον μεταβολισμό, βοηθώντας τον να κάψει θερμίδες που καταναλώνει το σώμα σου μέσα στη μέρα.

Τρόποι να χάσεις εύκολα κιλά μετά τα 50: Μετά τα 50, βοηθάει πολύ η αλληλοστήριξη

9 τρόποι να χάσεις εύκολα κιλά μετά τα 50

Μετά τα 50 ένας άνθρωπος δεν έχει πολύ υπομονή και η απώλεια βάρους είναι θέμα πειθαρχίας και υπομονής. Έτσι είναι πολύ καλό για την ψυχολογία σου να ξεκινήσεις διατροφή και γυμναστική παρέα με κάποιον άλλον ή να πας γυμναστήριο μπαίνοντας σε ομάδες και όχι με personal trainer.

Έτσι κάθε φορά που θα θες να τα παρατήσεις θα σκέφτεσαι ότι έχεις έναν κοινό στόχο με κάποιον άλλον ενώ αν στο γυμναστήριο ξεκινήσεις να κάνεις παρέες θα αποτελεί για σένα ακόμη ένα κίνητρο για να το επισκεφθείς, ακόμη κι όταν βαριέσαι.

Τρόποι να χάσεις εύκολα κιλά μετά τα 50: Βρες ευκαιρία μέσα στην καθημερινότητα για κίνηση

9 τρόποι να χάσεις εύκολα κιλά μετά τα 50

Μπορεί να πηγαίνεις γυμναστήριο 3 φορές την εβδομάδα όμως είναι σημαντικό το σώμα σου να κινείται μέσα στη μέρα σε κάθε ευκαιρία. Αν λοιπόν έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε σκάλες και ασανσέρ προτίμησε τις σκάλες.

Κάνε δουλειές μέσα στο σπίτι, άσε το λεωφορείο και πήγαινε με τα πόδια μέχρι το κέντρο, χόρεψε μέσα στο σπίτι για να ξεδώσεις και γενικότερα…κινήσου!

Τρόποι να χάσεις εύκολα κιλά μετά τα 50: Πες ναι στα φρούτα και στα λαχανικά

9 τρόποι να χάσεις εύκολα κιλά μετά τα 50

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα φρούτα και τα λαχανικά βοηθούν το σώμα να χάσει κιλά ακόμη και μετά τα 50. Πρώτον τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν λίγες θερμίδες και όσες θερμίδες έχουν είναι απολύτως απαραίτητες για το σώμα.

Δείτε ακόμα 6 τρόποι για να κάψετε επιπλέον θερμίδες χωρίς να πάτε στο γυμναστήριο

Δεύτερον έχουν την τάση πολλά από τα φρούτα και τα λαχανικά να λειτουργούν λιποδιαλυτικά ή να ενυδατώνουν το σώμα και τρίτον μας μειώνουν τις λιγούρες και ενισχύουν τον κορεσμό.

Τρόποι να χάσεις εύκολα κιλά μετά τα 50: Φάε και πρωτεΐνη

9 τρόποι να χάσεις εύκολα κιλά μετά τα 50

Healthy eating food low carb keto ketogenic diet meal plan protein fat

Είτε μιλάμε για φυτική είτε για ζωική πρωτεΐνη είναι απαραίτητη σε κάθε ηλικία όταν το άτομο που ξεκίνησε διατροφή ξεκίνησε και εντατικά γυμναστήριο. Μετά τα 50 όμως είναι ακόμη πιο σημαντική λόγω της σαρκοπενίας που σας περιγράψαμε πιο πάνω. Δείτε εδώ τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης στα τρόφιμα

Τρόποι να χάσεις εύκολα κιλά μετά τα 50: Να μαγειρεύεις περισσότερο

Καταρχάς η μαγειρική συγκαταλέγεται στις δουλειές του σπιτιού οπότε θα σε βοηθήσει να κινηθείς περισσότερο ακόμη και εκτός γυμναστήριου. Επίσης στα δικά σου φαγητά μπορείς να ελέγξεις τι υλικά βάζεις και πόσες θερμίδες έχουν ενώ τα μαγειρευτά είναι πιο υγιεινά και νόστιμα από τα έτοιμα γεύματα.

9 τρόποι να χάσεις εύκολα κιλά μετά τα 50

Τρόποι να χάσεις εύκολα κιλά μετά τα 50: Πες ναι στα συμπληρώματα διατροφής

9 τρόποι να χάσεις εύκολα κιλά μετά τα 50

Τα συμπληρώματα διατροφής θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις την αδυναμία που μπορεί να νιώθεις τις πρώτες μέρες. Βέβαια αυτά τα συμπληρώματα διατροφής πρέπει να τα πάρεις με τις συμβουλές του γιατρού σου.

Δείτε ακόμα 10 γυμναστικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι

Για παράδειγμα, άτομα άνω των 50 έχουν συνήθως έλλειψη σε φυλλικό οξύ και βιταμίνη Β12, δύο απαραίτητα συστατικά για την παραγωγή ενέργειας. Ελλείψεις σε αυτά τα συστατικά επιδρούν αρνητικά στη διάθεση, προκαλούν κόπωση και «μπλοκάρουν» την απώλεια βάρους.

Τρόποι να χάσεις εύκολα κιλά μετά τα 50: Κάνε εξετάσεις σε γιατρό

9 τρόποι να χάσεις εύκολα κιλά μετά τα 50

Αν τα έχεις δοκιμάσει όλα και η ζυγαριά δεν λέει να πέσει τότε καλό θα ήταν να κάνεις μερικές εξετάσεις. Μετά τα 50 το να χάσεις κιλά είναι πιο δύσκολο όμως δεν είναι ακατόρθωτο και ίσως κάτι να μην λειτουργεί τόσο σωστά σχετικά με τον μεταβολισμό σου.

Τρόποι να χάσεις εύκολα κιλά μετά τα 50 : Ο διατροφολόγος ξέρει

9 τρόποι να χάσεις εύκολα κιλά μετά τα 50

Τέλος είναι πολύ σημαντικό να πας σε έναν καλό διατροφολόγο. Όσες συμβουλές κι αν διαβάσεις στο διαδίκτυο, όσες δίαιτες κι αν έχεις κάνει στο παρελθόν οι ανάγκες του σώματός σου αλλάζουν με τα χρόνια και μόνο ο διατροφολόγος μπορεί να σου πει τι ακριβώς πρέπει να τρως.

Επίσης προσφέρει και ψυχολογική στήριξη, αν είναι καλός επαγγελματίας. Άσε λοιπόν τα πειράματα και άσε τους ειδικούς να σου δείξουν πως μπορείς να χάσεις εύκολα και ανώδυνα τα περιττά σου κιλά χωρίς να ρισκάρεις να βλάψεις το σώμα σου.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το fitness στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close