Δείτε τους 7 λόγους που τα μαλλιά σας γίνονται λιπαρά τοσο γρήγορα!

Τα λιπαρά μαλλιά είναι το συνηθέστερο πρόβλημα στη ζωή μιας γυναίκας. Το να έχουμε λιπαρά μαλλιά είναι σίγουρα κάτι το αντιαισθητικό. Υπάρχουν γυναίκες οι οποίες αποκτούν λιπαρά μαλλιά μετά από 2 ημέρες τις οποίες δεν τα έχουν λούσει. Αυτό είναι κάτι το φυσιολογικό.

Τι γίνεται όμως, όταν μια γυναίκα έχει καθημερινά λιπαρά μαλλιά; Τα λούζει κάθε μέρα, έχει δοκιμάσει πολλά φαρμακευτικά και μη σκευάσματα αλλά και πάλι, το πρόβλημα δε λέει να λυθεί. Κάθε βράδυ κάνει μπάνιο και κάθε πρωί σηκώνεται σαν να έχει να κάνει μπάνιο μια εβδομάδα.

Τα μαλλιά μας, είναι ένα από τα πιο όμορφα σημεία στο σώμα κάθε ανθρώπου. Ειδικότερα οι γυναίκες, θέλουν να τα περιποιούνται διαρκώς, αφού πολλές από εμάς έχουμε μακριά μαλλιά και μας δίνεται η επιλογή να κάνουμε πολλά χτενίσματα και κουρέματα με αυτά.

Όταν όμως τα μαλλιά μας είναι διαρκώς λιπαρά, κανένα χτένισμα και κανένα κούρεμα δε δείχνει όπως θα θέλαμε. Υπάρχουν 7 συγκεκριμένοι λόγοι που τα μαλλιά σας είναι τόσο λιπαρά και το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται τόσο εύκολα. Εμείς θα σας τους παρουσιασουμε παρακάτω:

Πολλές φορές επιλέγετε μια σφιχτή κοτσίδα ή ένα πολύ κομψό χτένισμα για τα μαλλιά σας!

Μια σφιχτή κοτσίδα φαίνεται η ιδανική λύση για κάθε γυναίκα που θέλει να κρύψει τη λιπαρότητα των μαλλιών της. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως μπορεί να κρύβετε τη λιπαρότητα, όμως ταυτόχρονα δημιουργείτε μεγαλύτερο πρόβλημα στο τριχωτό της κεφαλής.

Η σφιχτή κοτσίδα, συσσωρεύει όλο το σμήγμα των μαλλιών στις ρίζες με αποτέλεσμα να τα κάνει να δείχνουν λιπαρά πολύ συχνά. Επίσης όταν επιλέγετε ένα κομψό χτένισμα για να φανεί επιτυχημένο, χρησιμοποιείται πολλά προϊόντα ομορφιάς για τα μαλλιά.

Αυτά τα προϊόντα, επιβαρύνουν τα μαλλιά και πολλές φορές τα κάνουν να δείχνουν λιπαρά την επόμενη κιόλας ημέρα. Προτιμήστε λοιπόν τα μαλλιά σας, να είναι ελεύθερα και φυσικά.

Δείτε τους 7 λόγους που τα μαλλιά σας γίνονται λιπαρά τοσο γρήγορα!

Ξεπλένετε τα μαλλιά σας με πολύ ζεστό νερό!

Μπορεί το ζεστό νερό να ανοίγει τους πόρους και να αφαιρεί με αποτελεσματικότητα τη βρωμιά από το τριχωτό της κεφαλής, όμως μπορεί να βλάψει παράλληλα τα μαλλιά σας. Με το ζεστό νερό αφαιρείται το σμήγμα το οποίο τα κάνει να στεγνώνουν με αποτέλεσμα να φαίνονται λιπαρά την επόμενη μέρα.

Προτιμήστε λοιπόν να ξεπλένετε με ζεστό νερό τα μαλλιά σας για να αφαιρέσετε το σαμπουάν και την μαλακτική, όμως πριν βγείτε από το μπάνιο, ξεπλύνετε ξανά με κρύο νερό. Το κρύο νερό κλείνει τους πόρους και εμποδίζει τη λιπαρότητα και τη δημιουργία πιτυρίδας.

Δείτε τους 7 λόγους που τα μαλλιά σας γίνονται λιπαρά τοσο γρήγορα!

Επιλέγετε λάθος προϊόντα για τα μαλλιά σας. 

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές όσων αφορά τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για τα μαλλιά μας. Κάθε επιδερμίδα είναι διαφορετική και μπορεί ένα σαμπουάν στη κολλητή σας, να λειτούργησε ευεργετικά, αλλά στα δικά σας μαλλιά να δημιούργησε λιπαρότητα ή ξηροδερμία.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης να διαβάζετε προσεκτικά το προϊόν προτού το αγοράσετε. Υπάρχουν προϊόντα για τα μαλλιά που αφορούν τις λιπαρές επιδερμίδες, αλλά που είναι για τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά και άλλα που είναι για τα μαλλιά τα οποία δεν θέλουν κάποια ιδιαίτερη προσοχή.

Αν χρησιμοποιήσετε προϊόν που δεν απευθύνεται σε λιπαρές επιδερμίδες ή το αντίθετο, μπορεί να δημιουργήσει αρνητικά αποτελέσματα στο τριχωτό της κεφαλής σας.

Αν λοιπόν τα μαλλιά σας δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα λιπαρά και ξαφνικά ξεκίνησε το πρόβλημα μετά την αγορά ενός συγκεκριμένου προϊόντος, αντικαταστήστε το προϊόν για τα μαλλιά αμέσως.

Δείτε τους 7 λόγους που τα μαλλιά σας γίνονται λιπαρά τοσο γρήγορα!

Αγγίζετε και χτενίζετε πολύ συχνά τα μαλλιά σας.

Όταν αγγίζετε πολύ συχνά τα μαλλιά σας, μεταφέρετε την λιπαρότητα και τα μικρόβια των χεριών σας στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτό έχει ως συνέπεια να δείχνουν λιπαρά πιο συχνά από ότι υπολογίζατε. Επίσης, όταν τα χτενίζετε πολύ συχνά, μεταφέρετε το λιπαρό σμήγμα σε όλο το τριχωτό της κεφαλής.

Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να μην αγγίζετε τα μαλλιά σας συχνά. Συνήθως αυτή είναι μια κίνηση που κάνουν οι γυναίκες με έντονο άγχος ή νεύρα. Τέλος, δυο φορές την ημέρα αρκούν για να έχετε όμορφα και χτενισμένα μαλλιά. Μείνετε μακριά από τις υπερβολές.

Δείτε τους 7 λόγους που τα μαλλιά σας γίνονται λιπαρά τοσο γρήγορα!

Έχετε πολύ άγχος!

Το άγχος παράγει μια ουσία με το όνομα κορτιζόλη. Η ουσία αυτή, είναι υπεύθυνη για την λιπαρότητα των μαλλιών σας και την απόκτηση πιτυρίδας. Σε αυτό, δεν μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα. Χρησιμοποιήστε ειδικά σκευάσματα, ύστερα από συμβουλή δερματολόγου και προσπαθήστε να διαχειριστείτε καλύτερα το άγχος σας.

Δείτε τους 7 λόγους που τα μαλλιά σας γίνονται λιπαρά τοσο γρήγορα!

Πλένετε πολύ συχνά τα μαλλιά σας.

Στο τριχωτό της κεφαλής σας, ζουν εκατομμύρια βακτηρίδια που κρατούν μια ισορροπία στην εμφάνιση και την υγεία των μαλλιών σας. Αν τα πλένετε καθημερινά χρησιμοποιώντας μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, λάθος προϊόντα είναι πιθανό να εντείνετε την λιπαρότητα στα μαλλιά σας.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να μειώσετε το πλύσιμο των μαλλιών σας σταδιακά και να χρησιμοποιείται ειδικά σκευάσματα, ύστερα από την έγκριση δερματολόγου.

Δείξτε επίσης σημασία στο μέρος που μένετε. Ένας άνθρωπος που μένει σε μια πόλη, θα χρειαστεί να πλύνει τα μαλλιά του πιο συχνά, από κάποιον που μένει σε ένα χωριό.

Δείτε τους 7 λόγους που τα μαλλιά σας γίνονται λιπαρά τοσο γρήγορα!

Μπορεί απλά να φταίει ο τύπος των μαλλιών σας ή κάποιο πρόβλημα υγείας.

Οι άνθρωποι που έχουν ίσια μαλλιά είναι πιθανότερο να αναπτύξουν λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής από αυτούς που έχουν κατσαρά μαλλιά. Αυτό συμβαίνει, διότι τα ίσια μαλλιά, δείχνουν πιο εύκολα λιπαρά στη ριζά, από ότι τα κατσαρά.

Επίσης προβλήματα υγείας όπως οι ορμονικές ανισορροπίες και σμηγματορροϊκή δερματίτιδα μπορεί να προκαλέσουν λιπαρότητα στα μαλλιά σας. Συμβουλευτείτε έναν γιατρό!

Δείτε τους 7 λόγους που τα μαλλιά σας γίνονται λιπαρά τοσο γρήγορα!

All photos via: brightside.com

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

 

 

Close