7 στάσεις της yoga που θα απογειώσουν το στήθος σας

Πιστεύουμε ότι ο καθένας έχει την ικανότητα ώστε να φτιάξει το σώμα των ονείρων του. Έτσι για εσάς συλλέξαμε τις πιο αποτελεσματικές στάσεις γιόγκα που θα βελτιώσουν όχι μόνο το σχήμα του στήθους σας  και τον όγκο των πνευμόνων σας, αλλά και θα σας κάνουν να αισθάνεστε πιο ισχυροί και υγιείς.

1.) Στάση Πολεμιστής

7 στάσεις της yoga που θα απογειώσουν το στήθος σαςphoto credit: shutterstock

Η Virabhadrasana, ή στάση του πολεμιστή, όχι μόνο θα σας κάνει να αισθανθείτε τη δύναμή σας, αλλά και θα σας βοηθήσει να επεκτείνετε το θώρακα σας, κάνοντας σας ευλίγιστους και πιο δραστήριους.

 • Ανοίξτε τα πόδια σας αρκετά, παράλληλα μεταξύ τους.
 • Γυρίστε το αριστερό πόδι σας προς τα αριστερά κατά 90 μοίρες και το δεξί πόδι ελαφρά προς τα μέσα. Εκπνεύστε και λυγίστε το αριστερό γόνατό σας.
 • Το δεξί πόδι σας θα πρέπει να παραμείνει σε ευθεία θέση. Σηκώστε τα χέρια σας, σε ευθεία γραμμή με τους ώμους σας. Γυρίστε το κεφάλι σας προς τα αριστερά, κοιτάζοντας το καρπό σας.
 • Επαναλάβετε 7-10 φορές, και επαναλάβετε το ίδιο στη δεξιά πλευρά.

2.) Στάση Τρίγωνο

7 στάσεις της yoga που θα απογειώσουν το στήθος σαςphoto credit: shutterstock

Η Trikonasana, ή στάση τρίγωνο, θα απελευθερώσει και θα ενισχύσει τον θώρακα σας, θα ισιώσει τη σπονδυλική στήλη σας, και θα βελτιώσει τη ροή του αίματος σας:

 • Ανοίξτε τα πόδια σας. Γυρίστε το αριστερό σε γωνία 90 μοιρών και το δεξί σε γωνία 15 μοιρών.
 • Αγγίξτε τον αριστερό αστράγαλο σας με το αριστερό σας χέρι (με το χρόνο, θα είστε σε θέση να ακουμπάτε, ανοιχτή τη παλάμη σας στο πάτωμα), και τεντώστε το δεξί χέρι σας προς τα πάνω, έτσι ώστε τα χέρια σας να σχηματίζουν μια ευθεία γραμμή. Κρατήστε τα γόνατα και τη σπονδυλική στήλη σας ίσια.
 • Γυρίστε το πρόσωπό σας επάνω, κοιτώντας τα δάχτυλά σας. Στη συνέχεια, επαναλάβετε την άσκηση με την άλλη πλευρά.

Δείτε ακόμη: 6 ασκήσεις yoga για ένα εντυπωσιακό ντεκολτέ!

3.) Στάση Κόμπρα

7 στάσεις της yoga που θα απογειώσουν το στήθος σαςphoto credit: shutterstock

Η Bhujangasana, ή η στάση Κόμπρα , βοηθά αυξάνει τον όγκο των πνευμόνων, ισιώνει τους θωρακικούς μυς, ενισχύει τους κοιλιακούς μυς σας, και  βελτιώνει τη στάση σας:

 • Ξαπλώστε στο στομάχι σας και εισπνεύστε βαθιά. Σηκώστε αργά τον κορμό σας, κρατώντας το κάτω μέρος του σώματος σας στο πάτωμα την ίδια στιγμή. Ισορροπήστε στα πόδια και τα χέρια σας.
 • Σηκώστε το κεφάλι σας και κοιτάξτε προς τα πάνω.
 • Σιγά-σιγά εκπνέετε και γυρνάτε στην αρχική θέση. Δοκιμάστε με την κάθε επανάληψη να αυξήσετε το χρόνο και να μείνετε στη στάση αυτή.

Έτσι για εσάς συλλέξαμε τις πιο αποτελεσματικές στάσεις γιόγκα που θα βελτιώσουν όχι μόνο το σχήμα του στήθους σας και τον όγκο των πνευμόνων σας, αλλά και θα σας κάνουν να αισθάνεστε πιο ισχυροί και υγιείς.

4.) Στάση Τόξο

7 στάσεις της yoga που θα απογειώσουν το στήθος σαςphoto credit: shutterstock

Η Dhanurasana, ή στάση τόξο, συνιστάται σε όλους όσους έχουν πόνους στην πλάτη. Αυτή η άσκηση βοηθά ώστε να τεντώσει το σύνολο της σπονδυλικής στήλης και σμιλεύει το στήθος σας:

 • Ξαπλώστε στο στομάχι σας, εκπνεύστε, λυγίστε τα γόνατά σας, και τεντώστε προς τα πίσω το κεφάλι σας. Δοκιμάστε κρατώντας τους αστραγάλους σας με τα χέρια σας.
 • Τώρα σιγά-σιγά αναπνεύστε και πάλι, και τραβήξτε τα πόδια και τα χέρια σας προς τα πάνω όσο μπορείτε. Ο γοφός και τα στήθη σας θα πρέπει να σηκωθούν από το πάτωμα, και θα πρέπει να ισορροπήσουν στο στομάχι σας.
 • Προσπαθήστε να μείνετε σε αυτή τη θέση για 30 δευτερόλεπτα.

Δείτε ακόμη: 6 στάσεις της yoga που θα ηρεμήσουν τα παιδιά σας

5.) Στάση ρόδα

7 στάσεις της yoga που θα απογειώσουν το στήθος σαςphoto credit: shutterstock

Η Chakrasana, ή στάση ρόδα, σας βοηθά να τεντώσετε το θώρακα σας,τη σπονδυλική στήλη, και το λαιμό, διώχνει τη κούραση, και θεραπεύει τους πονοκεφάλους:

 • Ξαπλώστε στην πλάτη σας και τοποθετήστε τα πόδια σας λίγο πιο ανοιχτά από το πλάτος των ώμων, στη συνέχεια, τραβήξτε τα προς τους γλουτούς σας.
 • Βάλτε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι σας με τις παλάμες προς τα κάτω και με τα δάχτυλά σας να δείχνουν προς την πλάτη σας. Εκπνεύστε και σηκώστε το στήθος και τους γοφούς σας όσο πιο ψηλά μπορείτε.
 • Προσπαθείστε να τεντώσετε εντελώς τα χέρια σας . Μείνετε σε αυτή τη θέση για 30 δευτερόλεπτα

Δείτε ακόμη:Aποκτήστε επίπεδο στομάχι με 4 απλές ασκήσεις yoga

6.) Στάση κατακόρυφο

7 στάσεις της yoga που θα απογειώσουν το στήθος σαςphoto credit: shutterstock

Η Salamba Sirsasana ή στάση κατακόρυφο είναι ιδανική για τους συνδέσμους και μύες της σπονδυλικής στήλης και του θώρακα σας. Βελτιώνει την αναπνοή και την κυκλοφορία του αίματος, αλλά συνίσταται περισσότερο για έμπειρους.

 • Σταθείτε στα γόνατα και ακουμπήστε τους αγκώνες σας στο πάτωμα. Ενώστε τα δάχτυλά σας ώστε να σχηματίσουν ένα μπολ και στη συνέχεια τοποθέτηστε το κεφάλι σας έτσι ώστε η πίσω πλευρά του να ακουμπάει στα δάχτυλά σας.
 •  Λύγιστε τα γόνατά σας, βγάλτε αέρα και σήκωστε τα πόδια σας από το έδαφος.
 • Τεντώστε τα πόδια σας προς τα πάνω και μείνετε εκεί για 30” με 2′, όσο αντέχετε.

7.) Στάση Καμήλα

7 στάσεις της yoga που θα απογειώσουν το στήθος σαςphoto credit: shutterstock

Η Ustrasana ή στάση καμήλας είναι τρομερά αποτελεσματική για τους πόνους της μέσης. Επιπλέον, αυξάνει τον όγκο των πνευμόνων και δυναμώνει το θώρακα.

 •  Στηριχθείτε στα γόνατα και ενώστε τα πόδια σας.
 • Γείρτε αργά προς τα πίσω και ακούμπηστε τα χέρια σας στις φτέρνες. Τέντωστε το θώρακα και τη λεκάνη σας προς τα πάνω. Το κεφάλι σας θα πρέπει να τραβιέται προς το πάτωμα.
 • Μείνετε έτσι για 30” και έπειτα γυρίστε στην αρχική θέση.

 

Πηγή: brightside.me

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close