«Δίαιτα 80/20» -Βρέθηκε ο τρόπος να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας γλυκά, χάνοντας κιλά

Οταν έχει κανείς στο μυαλό του μια δίαιτα, σίγουρα δεν περιμένει πώς θα του επιτρέπεται να τρώει γλυκά.
Οσοι έχουν υποφέρει στο παρελθόν από εξοντωτικές δίαιτες βρίσκουν έναν κανόνα πολύ αποτελεσματικό.

Η «δίαιτα 80/20» ταιριάζει σε όσους θέλουν να τρώνε και το γλυκάκι τους μετά το φαγητό και είναι η ιδανική για να μπορεί κανείς να υιοθετήσει έναν ισσοροπημένο τρόπο διατροφής.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Οι περισσότερες δίαιτες απαιτούν πειθαρχία, πείνα και απίστευτη προσήλωση στο πρόγραμμα διατροφής. Κάτι που οι περισσότερες από εμάς δεν μπορούν να το κάνουν. Συνήθως τα γλυκά είναι απαγορευτικά και αντικαθίστανται από φρούτα.

Ομως όλοι γνωρίζουμε πως οι γρήγορες, αυστηρές δίαιτες δεν βοηθούν στη μόνιμη απώλεια των περιττών κιλών. Αντίθετα, ο κανόνας 80/20 φέρνει σταδιακά το επιθυμητό αποτέλεσμα και μάλιστα χωρίς τα συνήθη σκαμπανεβάσματα στο δείκτη της ζυγαριάς.

Τι ακριβώς είναι η «δίαιτα 80/20»; Οι κανόνες είναι απλοί. Κατά 80% τρως υγιεινές τροφές, τροφές που σου κάνουν καλό και κατά 20% έχεις την ελευθερία να τρως ό,τι σε ευχαριστεί.

Shutterstock
Μην σε δυσκολεύουν τα μαθηματικά. Τα πράγματα είναι απλά. Αν τρως τρία γεύματα την ημέρα, τότε τρία τέτοια γεύματα μέσα στην εβδομάδα είναι το 20% σου και μπορείς να φας ό,τι θέλεις. Αν τρως πέντε μικρά γεύματα κάθε μέρα, τότε επτά τέτοια μικρά γεύματα είναι το 20% σου.

Ο κανόνας 80/20 δεν σου στερεί τις μικρές απολαύσεις, απλά σε μαθαίνει να ενδίδεις με μέτρο. Έχοντας στο μυαλό σου ότι υπάρχει ένα 20% για ατασθαλίες, δεν στερείσαι, αλλά θέτεις τα όρια που χρειάζεται ο οργανισμός σου.

Ενα πολύ βασικό πλεονέκτημα της δίαιτας 80/20» είναι ότι σου αφήνει το περιθώριο για μικρές απολαύσεις, όπως είναι ένα γλυκό ή ένα ποτό.Συνδυαστικά με την δίαιτα 80/20, προτείνεται και να γυμνάζεσαι τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα, ώστε να αυξηθεί η μυική μάζα και να βελτιωθεί ο μεταβολισμός σου.

Το κλειδί της επιτυχίας δεν είναι όλα ή τίποτα! Το κλειδί της επιτυχίας είναι μία ισορροπημένη προσέγγιση, προϊόν σκέψης και βασισμένη στη μαθηματική λογική της απώλειας βάρους.

Πηγή: bovary.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close