Διώξτε το μυϊκό πόνο με αυτά τα απίστευτα κόλπα που λίγοι γνωρίζουν

Οι λίγες ώρες ύπνου, το γεμάτο μετρό ή οι μεγάλες μετακινήσεις με το αυτοκίνητο, οι ατελείωτες ώρες που καθόμαστε σε μια άβολη καρέκλα του γραφείου κοιτάζοντας την οθόνη του υπολογιστή … ο θόρυβος και η φασαρία της καθημερινής ζωής μας μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα στην πλάτη μας, στο λαιμό αλλά και στα γόνατά μας. Το πρόβλημα με αυτό το είδος του πόνου όμως είναι ότι μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις , οι οποίες είναι πολύ πιο δύσκολες να τις ξεφορτωθείτε!

Αλλά υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε γι ‘αυτό και είναι και ανέξοδοοοο: δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε μπάλες του τένις! Χρησιμοποιήστε τις μπάλες του τέννις για να κάνετε αυτές τις απλές ασκήσεις όσο το δυνατόν συχνότερα και ίσως έτσι να μην χρειαστεί να πάτε σε ένα φυσιοθεραπευτή ή σε ένα χειροπράκτη …

Δείτε ακόμη: Οι 7 καλύτερες ασκήσεις για να »χτίσετε» μυς και να ανακουφίσετε το πόνο της πλατης!

Αν δεν έχετε μπάλες του τένις στο σπίτι, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λαστιχένιες μπάλες ή μπάλες από μαλακότερο αφρό, αν οι άλλες σας προκαλούν πόνο. Μόλις έχετε τον εξοπλισμό, βρείτε μια γωνιά στο σπίτι όπου θα έχετε αρκετό χώρο, καθίστε κάτω σε ένα χαλί, και αρχίστε να κάνετε  αυτές τις απλές ασκήσεις …

1. Πόνος στην πλάτη

Διώξτε το μυϊκό πόνο με αυτά τα απίστευτα κόλπα που λίγοι γνωρίζουν

Για να ανακουφίσετε την πίεση των μυών σας στην πλάτη που προκαλείται από την κακή στάση του σώματος ή από την ορθοστασία όλη την ημέρα, δοκιμάστε την παρακάτω άσκηση: ξαπλωμένοι, τοποθετήστε δύο μπάλες του τένις κάτω από την πλάτη σας κατά μήκος, μεταξύ του κόκκυγα και των πλευρών. Στη συνέχεια, μετακινήστε τα ισχία σας και στις δύο πλευρές, έτσι ώστε οι μπάλες να κυλούν μπροστά και πίσω κάνοντας μασάζ. Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε τις μπάλες σε μια κάλτσα ώστε να μην φεύγουν μακριά.

Πάρτε βαθιές αναπνοές και επαναλάβετε για πέντε λεπτά. Θα παρατηρήσετε ότι η ένταση στην περιοχή απελευθερώνεται και θα νιώσετε πολύ καλύτερα.

Δείτε ακόμη: 10 κορυφαίες θεραπείες για τη καταπολέμηση του πόνου του αυχένα!

2. Ο πόνος στον αυχένα

Διώξτε το μυϊκό πόνο με αυτά τα απίστευτα κόλπα που λίγοι γνωρίζουν

Μετά από ώρες στην οθόνη του υπολογιστή, ο πόνος στον αυχένα είναι σχεδόν αναπόφευκτος. Για να χαλαρώσετε τους μυς του αυχένα, τοποθετήστε την πλάτη σας στο πάτωμα και τοποθετήστε δύο μπάλες του τένις (κατά προτίμηση μέσα σε μια τσάντα ή σε μια κάλτσα) στη βάση του κρανίου σας κάτω από το λαιμό σας, έτσι ώστε το κεφάλι σας να στηρίζεται σε αυτές. Κρατήστε τη στάση για ένα λεπτό. Σιγά-σιγά σηκώστε το κεφάλι σας καταφατικά για ένα λεπτό, και στη συνέχεια, μετακινήστε το κεφάλι σας στο πλάι σαν να θέλετε να πείτε κουνώντας το όχι. Επαναλάβετε αυτό για ένα λεπτό. Τέλος, μετακινήστε το κεφάλι σας προς τη μία πλευρά, κουνήστε το κεφάλι σας καταφατικά αρκετές φορές, μετακινήστε προς την άλλη πλευρά και κάντε την ίδια κίνηση και πάλι. Κρατήστε τις αλλαγές αυτές εμπρός και πίσω για ένα έως δύο λεπτά.

Χρησιμοποιήστε τις μπάλες του τέννις για να κάνετε αυτές τις απλές ασκήσεις όσο το δυνατόν συχνότερα και ίσως έτσι να μην χρειαστεί να πάτε σε ένα φυσιοθεραπευτή ή σε ένα χειροπράκτη …

3. Πόνος στα ισχία

Διώξτε το μυϊκό πόνο με αυτά τα απίστευτα κόλπα που λίγοι γνωρίζουν

Ο πόνος στα ισχία εμφανίζεται συνήθως όταν δεν φοράτε άνετα παπούτσια, για παράδειγμα τακούνια, ή όταν κάθεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για ανακουφιστείτε από τον πόνο, καθίστε στο πάτωμα, τοποθετήστε την μπάλα του τένις σε μία πλευρά του ισχίου και χρησιμοποιήστε την ως στήριγμα. Μόλις βρείτε την ισορροπία, μετακινήστε το ισχίο σας με κυκλικές κινήσεις 12 φορές αργά προς μία κατεύθυνση και μετά στην άλλη. Όταν τελειώσετε, αλλάξτε την μπάλα βάζοντας τη στο άλλο ισχίο και επαναλάβετε τη διαδικασία.

Δείτε ακόμη: 16 προειδοποιητικά σημάδια οτι χρειάζεται να αδειάσετε τα λεμφικά σας υγρά

4. Σφιχτοί ώμοι

 

Διώξτε το μυϊκό πόνο με αυτά τα απίστευτα κόλπα που λίγοι γνωρίζουν

Ανακουφίστε την ένταση των ώμων σας εύκολα και απλά: ξαπλώστε ανάσκελα στο πάτωμα και τοποθετήστε μια μπάλα του τένις πίσω από τον έναν από τους δυο ώμους σας. Στη συνέχεια, αρχίστε να κινείται τον ώμο σας προς όλες τις πιθανές κατευθύνσεις. Κάντε αυτό για τρία λεπτά σε κάθε πλευρά και θα παρατηρήσετε ότι οι μύες  σας θα χαλαρώσουν σχεδόν αμέσως.

5. Πόνος στα γόνατα 

Διώξτε το μυϊκό πόνο με αυτά τα απίστευτα κόλπα που λίγοι γνωρίζουν

Εάν παρατηρήσετε ότι τα γόνατά σας πονούν, αυτή η άσκηση θα σας βοηθήσει: έχοντας καθιστή θέση, λυγίστε το ένα γόνατο και τοποθετήστε την μπάλα στο πίσω μέρος του. Τραβήξτε το πόδι σας έτσι ώστε να πιέσετε την μπάλα από τη γάμπα και το μηρό σας, σαν να προσπαθείτε να συντρίψετε την μπάλα, μετρώντας μέχρι το 10 και έπειτα χαλαρώστε. Μετρήστε μέχρι το 10 και επαναλάβετε και πάλι 8 έως 10 φορές. Στη συνέχεια, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με το άλλο γόνατο.

6. Πόνος στα πόδια

Διώξτε το μυϊκό πόνο με αυτά τα απίστευτα κόλπα που λίγοι γνωρίζουν

Ο πόνος στα πόδια είναι ένας πολύ κοινός πόνος που επηρεάζει ολόκληρο το σώμα. Για να ανακουφιστείτε, τοποθετήστε μια μπάλα κάτω από την καμάρα του ποδιού σας, κρατήστε  μια καρέκλα για να κρατήσετε την ισορροπία σας και κρατήστε τη φτέρνα σας στο πάτωμα, ρίχνοντας το βάρος σας σε αυτή. Πάρτε βαθιές αναπνοές για 30 δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό. Στη συνέχεια, σιγά-σιγά, μετακινήστε το πόδι από τη μια πλευρά στην άλλη, έτσι ώστε η μπάλα να κυλά κατά μήκος της καμάρας του ποδιού. Επαναλάβετε για ένα έως δύο λεπτά. Στη συνέχεια, κυλήστε την μπάλα από πάνω προς τα κάτω, από τη φτέρνα έως τα δάχτυλα, για ένα έως δύο λεπτά, και επαναλάβετε την ίδια άσκηση με το άλλο πόδι.

7. Πόνος στα χέρια

Διώξτε το μυϊκό πόνο με αυτά τα απίστευτα κόλπα που λίγοι γνωρίζουν

Χρησιμοποιώντας το ποντίκι του υπολογιστή σε καθημερινή βάση είναι μία από τις κύριες αιτίες που τα χέρια σας πονάνε. Καθίστε στο πάτωμα, και τοποθετήστε το ένα χέρι σας πάνω σε μία μπάλα. Τοποθετήστε το άλλο σας χέρι για να ασκήσετε πίεση, και ρίψτε το βάρος σας πάνω στη μπάλα. Μείνετε σε αυτή τη θέση για ένα λεπτό, ενώ θα παίρνετε βαθιά αναπνοή. Στη συνέχεια, μετακινήστε την μπάλα από την μία πλευρά στην άλλη και, στη συνέχεια, πάνω-κάτω, για δύο έως τρία λεπτά. Επαναλάβετε με το άλλο χέρι.

Αν και οι μπάλες του τένις μπορεί αρχικά να είναι κάπως άβολες και σκληρές, μετά την εκτέλεση αυτών των ασκήσεων, θα παρατηρήσετε πως οι μύες σας είναι πολύ πιο χαλαροί και θα είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε την καθημερινή ζωή με όλη την ενέργεια που απαιτείται. Ποιος θα το φανταζόταν ότι με δύο μπάλες του τένις θα μπορούσατε να κάνετε όλα αυτά;

photo credit:  maxer.dk

Πηγή: olipbeauty.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close