Για αυτό το λόγο θα πρέπει να χάσετε βάρος, με το περπάτημα και όχι με το τρέξιμο

Στις μέρες μας, όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν ότι το περπάτημα είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε λίπος από ό, τι τρέξιμο. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τους λόγους για τους οποίους το περπάτημα είναι καλύτερη επιλογή από ό, τι το τρέξιμο για τη διαδικασία απώλειας βάρους.

1. Το τρέξιμο είναι μια άσκηση cardio που μειώνει τις θερμίδες και το λίπος στους μύες. Με το τρέξιμο όμως οχι μόνο μπορείτε κάψετε το λίπος στο σώμα σας, αλλάνα μειώσετε και τη μυϊκή μάζα σας.

2. Η παραγωγή της κορτιζόλης, ορμόνης του στρες, αυξάνεται από την εντατική cardio άσκηση. Αυτή η ορμόνη αυξάνει το πόθο για φαγητό καθώς επιθυμεί να υποκαταστήσει τις θερμίδες που έχουν καεί με τις ασκήσεις cardio. Έτσι μπορείτε οχι μόνο να αντικαταστήσετε τις καμένες θερμίδες, αλλά επίσης και να καταναλώσετε περισσότερες θερμίδες ακόμα και αν κάνετε εντατικές cardio ασκήσεις.

Δείτε ακόμη: Κάντε αυτές τις 2 ασκήσεις, ξεκλειδώστε το ισχιακό νεύρο και πείτε αντίο στο πόνο σε μόλις 2 λεπτά!

Επίσης μετά από μια έντονη cardio άσκηση, δεν μπορείτε να κοιμηθείτε εύκολα, επειδή είστε ανθεκτικοί στη λεπτίνη. Το σώμα σας δεν μπορεί να αισθανθεί πλήρες. Έτσι, η ακραία πείνα προκαλεί αντίσταση στην ινσουλίνη και η αυξημένη παραγωγή κορτιζόλης προκαλεί άμεση αύξηση του σωματικού σας βάρους.

Ο θυρεοειδής αδένας μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά από τις cardio ασκήσεις. Ο θυρεοειδής αδένας σας παράγει την ορμόνη Τ4. Αυτή η ορμόνη μετατρέπεται σε ορμόνη Τ3, μια ορμόνη που ρυθμίζει τη λειτουργία του μεταβολισμού σας. Τα αυξημένα επίπεδα της κορτιζόλης εμποδίζουν τον αδένα να παράγει την ορμόνη Τ4. Ο μεταβολισμός σας έτσι δεν λειτουργεί σωστά, και εσείς δεν είστε σε θέση να κάψετε λίπος και χάνετε ενέργεια.

Με το τρέξιμο όμως οχι μόνο μπορείτε κάψετε το λίπος στο σώμα σας, αλλάνα μειώσετε και τη μυϊκή μάζα σας.

3. Οι μεγάλη διάρκεια τρεξίματος μπορεί να βλάψει τα γόνατα και τις αρθρώσεις σας αν χτυπάτε τα πόδια σας στο έδαφος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δείτε ακόμη: 15 πανέξυπνοι τρόποι για να είστε σε φόρμα χωρίς κανένα κόπο

Εν κατακλείδι, το τρέξιμο μειώνει τη μυϊκή μάζα, προκαλεί δυσλειτουργία του μεταβολισμού και ανισορροπία των ορμονών. Αυτό οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους σε τραυματισμούς των γονάτων και άλλων αρθρώσεων.

Σε σύγκριση με το τρέξιμο το περπάτημα είναι μια καλύτερη εναλλακτική λύση, ακόμη κι αν κάψετε λιγότερες θερμίδες. Τα επίπεδα κορτιζόλης μειώνονται και δεν αυξάνονται. Θα είστε ευαίσθητοι στην ινσουλίνη, έτσι ώστε να κάψετε περισσότερες θερμίδες και να μην έχετε λιγούρες. Θα νιώθετε μέσα στην ενέργεια και υγιείς, επειδή η παραγωγή της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης θα είναι αυξημένες.

Δείτε ακόμη: Μάθε πόσες θερμίδες καις στο περπάτημα

Περπατήστε 30 ή 60 λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα. Αυξήστε τις ημέρες περπατήματος σε 6 το συντομότερο δυνατό. Αν θέλετε λοιπόν να χάσετε κιλά και να είστε υγιείς προτιμήστε το περπάτημα από το τρέξιμο!

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close