Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια “ολική επαναφορά” της αλκαλικής δίαιτας στις μεθόδους απώλειας κιλών. Πολλές διασημότητες, όπως η Μπιγιονσέ, η Βικτόρια Μπέκαμ και η Τζένιφερ Άνιστον, διαφημίζουν τα πλεονεκτήματά της, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισημαίνουν ότι βοηθάει επίσης στην μείωση της φλεγμονής και της πιθανότητας εκδήλωσης καρκίνου.
Αλλά προτού “θαμπωθείτε” από όσα υπόσχεται η αλκαλική δίαιτα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε κάποια βασικά στοιχεία.
Τι υποστηρίζει η αλκαλική δίαιτα Η βασική ιδέα είναι πως όταν καταναλώνετε υπερβολικές ποσότητες πρωτεΐνης, ζάχαρη, καφεΐνη, κρέας, ψάρια, πουλερικά, άσπρο αλεύρι και άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα επίπεδα του pH στον οργανισμό αλλάζουν, το σώμα σας γίνεται πιο όξινο και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους και ασθένειες. Η λύση, σύμφωνα με τους υποστηρικτές της αλκαλικής δίαιτας είναι τα φρέσκα λαχανικά, τα φρέσκα φρούτα και άλλες τροφές που “κάνουν τον οργανισμό πιο αλκαλικό” (το αντίθετο του όξινου), όπως τα προϊόντα σόγιας, τα όσπρια και ορισμένοι ξηροί καρποί και σπόρο.
Τι υποστηρίζει η Επιστήμη για την αλκαλική δίαιτα
Δείτε περισσότερα στο apithano.gr