Πρωινή δίαιτα της μπανάνας: Ένα απλό πρόγραμμα διατροφής, που εύκολα μπορείτε να ακολουθήσετε!

Ένα ανατρεπτικό και απλό πρόγραμμα διατροφής, που εύκολα μπορείτε να ακολουθήσετε.

Ορισμένοι διατροφολόγοι έχουν υποστηρίξει ότι και μόνο η κατανάλωση μπανάνας και το νερό σε θερμοκρασία δωματίου για πρωινό οδηγεί σε απώλεια βάρους, ανεξάρτητα από το τι καταναλώνετε την υπόλοιπη ημέρα.
Ένας από τους λόγους για τους οποίους η παρακάτω δίαιτα μπορεί να λειτουργήσει είναι το ότι οι μπανάνες βελτιώνουν την πέψη και ενισχύουν το μεταβολισμό. Ένας άλλος λόγος είναι ότι οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ανθεκτικό άμυλο, ένα είδος φυτικών ινών που προάγει το αίσθημα κορεσμού και αυξάνει την ικανότητα καύσης λίπους.

Εκτός από την κατανάλωση μπανάνας για πρωινό και την αποφυγή κατανάλωσης γεύματος αργά το βράδυ, ένας άλλος κανόνας της διατροφής είναι ότι πρέπει να πηγαίνετε για ύπνο πριν από τα μεσάνυχτα κάθε βράδυ. Η λογική πίσω από αυτή τη συμβουλή είναι αιτιολογημένη, καθώς οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν μια σχέση μεταξύ στέρησης ύπνου και παχυσαρκίας.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το αλκοόλ δεν επιτρέπονται σε αυτή τη δίαιτα. Επιπλέον, το μόνο ποτό που μπορείτε να καταναλώνετε στα γεύματα είναι νερό σε θερμοκρασία δωματίου.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα διατροφής.

Πρωινό
Μία ή περισσότερες μπανάνες (όσες επιθυμείτε μέχρι να νιώσετε χορτάτη)
Ένα ποτήρι χλιαρό νερό

Μεσημεριανό
Γεύμα επιλογής

Απογευματινό σνακ
Ένα μικρό γλυκό σνακ επιτρέπεται περίπου στις 15:00 εάν έχετε πεινάσει

Βραδινό
Γεύμα της επιλογής, αλλά πρέπει να τρώγεται πριν από τις 20:00

Πηγή: in.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close