σωστή-διατροφή-για-νεφρική νόσο-

Έχεις προβλήματα στα νεφρά; Αυτή η διατροφή θα σε βοηθήσει. Αυτή η διατροφή θα σε βοηθήσει αν έχεις προβλήματα με τα νεφρά.

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που πάσχουν από νεφρική νόσο. Η νεφρική νόσος είναι ένα πρόβλημα που όλο και προσβάλλει περισσότερους ανθρώπους. Αν τα νεφρά σας υποστούν βλάβη τότε δεν μπορούν να φιλτράρουν σωστά το αίμα.

Φυσικά αυτό έχει ως γεγονός ο ανθρώπινος οργανισμός να υποστεί σοβαρές βλάβες για την υγεία. Επίσης έχει σωματικό πόνο. Στο σημερινό άρθρο θα σας δείξουμε την διατροφή που μπορεί να σας βοηθήσει στην νεφρική νόσο. Διαβάστε παρακάτω: 

Τα πέντε στάδια της νεφρικής νόσου

Αρχικά η νεφρική νόσος περιλαμβάνει πέντε στάδια. Στα τρία πρώτα στάδια αφορούν την ήπια ή την μέτρια νεφρική βλάβη και σημαίνει ότι τα νεφρά κανονικά εξακολουθούν να λειτουργούν. Από την άλλη στο τέταρτο και στο πέμπτο στάδιο η βλάβη γίνεται σοβαρή και τα νεφρά κινδυνεύουν να καταρρεύσουν.

σωστή-διατροφή-για-νεφρική νόσο-

Photo via: newsitamea.gr

Ο στόχος σε κάθε στάδιο είναι να επιβραδυνθεί η βλάβη με την ελπίδα να αποτραπεί η πρόοδός της στο επόμενο στάδιο.  Υπάρχουν πολλά συστατικά που συμμετέχουν στην θεραπεία της νεφρικής νόσου και ένα από αυτά είναι να βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας είναι η σωστή.

Μία υγιεινή διατροφή λοιπόν μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς από νεφρική νόσο να έχουν περισσότερη ενέργεια. Επίσης αποτρέπουν την μόλυνση και να σταματήσει την εξέλιξη της ασθένειάς τους.

Δείτε ακόμα 7 ιδέες για πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες

Λόγω του σημαντικού ρόλου που παίζει η διατροφή στην θεραπεία της χρόνιας νεφρικής νόσου, οι ερευνητές αφιέρωσαν χρόνο σε έρευνες για να βρουν την σωστότερη διατροφή.

σωστή-διατροφή-για-νεφρική νόσο-

Photo via: enallaktikidrasi.com

Μία λοιπόν από τις πιο σημαντικές αλλαγές που έχουν ανακαλύψει οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου όλα αυτά τα χρόνια όσων αφορά την κατανάλωση τροφής για νεφρική νόσο είναι ότι στο παρελθόν οι περισσότερες οδηγίες επικεντρώνονταν στον περιορισμό της κατανάλωσης νατρίου, καλίου και φωσφόρου.

Οι νέες οδηγίες εστιάζουν περισσότερο στην συνολική ποιότητα της διατροφής και έχουν βρει ότι μία από τις καλύτερες διατροφικές συνήθειες για νεφρική νόσο είναι η κατανάλωση περισσότερων φυτικών τροφίμων και λιγότερου κόκκινου κρέατος.

Δείτε ακόμα 13 τροφές που αν θέλετε να χάσετε βάρος θα πρέπει να τις αποφεύγετε

Με λίγα λόγια μία διατροφή με πολλά λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής άλεσης και όσπρια είναι από τις πιο σωστές διατροφές για να φροντίσετε την υγεία των νεφρών σας. Υπάρχει μάλιστα ένα συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο που ονομάζεται DASH.

Η συγκεκριμένα δίαιτα προορίζεται σε ασθενείς που πάσχουν από νεφρική νόσο και δεν θέλουν η νόσος να εξελιχθεί. Η συγκεκριμένη δίαιτα αποτελείται από πολλά φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και όσπρια.

σωστή-διατροφή-για-νεφρική νόσο-

Photo via: Pinterest

Επίσης περιλαμβάνει σπόρους και ξηρούς καρπούς. Επίσης εξακολουθεί να επιτρέπει τα πουλερικά και τα ψάρια αλλά ενθαρρύνει να αποκλείσουμε από την διατροφή μας το κόκκινο κρέας και των πρόσθετων σακχάρων.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το fitness στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close