τροφές-που-δεν-πρέπει-να-τρώμε-στην-δίαιτα-

13 τροφές που αν θέλετε να χάσετε βάρος θα πρέπει να τις αποφεύγετε. Αυτές είναι οι 13 τροφές που αν θέλετε να χάσετε βάρος θα πρέπει να τις αποφεύγετε.

Η προσπάθειά σας να χάσετε βάρος σίγουρα δεν είναι και από τις πιο εύκολες. Απαιτεί συνέπεια και πειθαρχία που μπορεί στα λόγια να είναι εύκολο όμως στις πράξεις είναι αρκετά δύσκολο να επιτύχει. Παρόλα αυτά αξίζει να το προσπαθήσετε για να βελτιώσετε την υγεία και το σώμα σας.

Αν έχετε μπει σε πρόγραμμα διατροφής υπάρχουν 13 τροφές που θα πρέπει να τις αποφεύγετε αν θέλετε να χάσετε γρήγορα βάρος. Σίγουρα το συγκεκριμένο άρθρο είναι ενημερωτικό και ένας διατροφολόγος γνωρίζει καλύτερα. Διαβάστε παρακάτω: 

 Τροφές που αν θέλετε να χάσετε βάρος θα πρέπει να τις αποφεύγετε: Ζυμαρικά

Τα ζυμαρικά είναι πεντανόστιμα όμως έχουν πολύ υψηλά επίπεδα υδατανθράκων. Αυτό σημαίνει πως αν τα καταναλώνετε σε μεγάλες ποσότητες αυξάνεται το βάρος σας, κινδυνεύετε από καρδιακές παθήσεις και μπορεί να αυξήσετε και το σάκχαρό σας.

Δείτε ακόμα Στερείσαι φαγητό και δεν αδυνατίζεις; Δες τι κάνεις λάθος

Προτιμήστε ζυμαρικά ολικής άλεσης και ακόμη και αυτά να τα τρώτε ελεγχόμενα ύστερα από υποδείξεις του διατροφολόγου. Μία φορά ανά δύο εβδομάδες είναι μία καλή λύση.

τροφές-που-δεν-πρέπει-να-τρώμε-στην-δίαιτα-

Photo via: olivemagazine.gr

 Τροφές που αν θέλετε να χάσετε βάρος θα πρέπει να τις αποφεύγετε: Ζωική πρωτεΐνη

Σίγουρα η ζωική πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για κάθε σώμα και σε αυτήν περιλαμβάνονται το κρέας, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Παρόλα αυτά όταν τρώγεται σε μεγάλες ποσότητες επιβαρύνει τα νεφρά σε στάδιο που μπορεί μέχρι και να τα καταστρέψει. Οπότε θέλει μέτρο.

τροφές-που-δεν-πρέπει-να-τρώμε-στην-δίαιτα-

Photo via: Pinterest

 Τροφές που αν θέλετε να χάσετε βάρος θα πρέπει να τις αποφεύγετε: Τα αναψυκτικά διαίτης

Μπορεί τα αναψυκτικά διαίτης να μην έχουν ζάχαρη όμως για να αντικατασταθεί η ζάχαρη έχουν μπει στην θέση της μεγάλες ποσότητες άλλων γλυκαντικών όπως είναι η ασπαρτάμη.

Αυτό σημαίνει ότι αυξάνεται τις πιθανότητες να παρουσιάσετε διαβήτη τύπου 2 και να κινδυνεύετε από καρδιακές παθήσεις. Ίσως μία καλή επιλογή να ήταν τα αναψυκτικά με στέβια αλλά και αυτά θα πρέπει να είναι μετρημένα. Ένα αναψυκτικό ανά δύο εβδομάδες.

τροφές-που-δεν-πρέπει-να-τρώμε-στην-δίαιτα-

Photo via: meygeia.gr

 Τροφές που αν θέλετε να χάσετε βάρος θα πρέπει να τις αποφεύγετε: Πλακολεπιδόψαρο

Το Πλακολεπιδόψαρο, όπως επίσης ο ξιφίας και ο καρχαρίας έχουν υψηλές ποσότητες υδράργυρου. Όλα τα ψάρια έχουν, όμως επειδή τα συγκεκριμένα ψάρια ζουν περισσότερο το σώμα τους συγκεντρώσει περισσότερες ποσότητες.

Ο αυξημένος υδράργυρος στο ανθρώπινο σώμα μπορεί να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος. Γι’ αυτό και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα συγκεκριμένα ψάρια, μπορεί να μην κάνει να τα καταναλώνουμε και καθόλου.

τροφές-που-δεν-πρέπει-να-τρώμε-στην-δίαιτα-

Photo via: meygeia.gr

Τροφές που αν θέλετε να χάσετε βάρος θα πρέπει να τις αποφεύγετε: Το ρύζι

Φυσικά και το ρύζι είναι απαραίτητο σε μία ισορροπημένη διατροφή. Αν όμως γίνεται σε αυξημένες ποσότητες η πρόσληψή του τότε μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα όπως: χαμηλά επίπεδα «καλής» χοληστερόλης HDL, υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων και υψηλή αρτηριακή πίεση.

τροφές-που-δεν-πρέπει-να-τρώμε-στην-δίαιτα-

Photo via: olivemagazine.gr

 Τροφές που αν θέλετε να χάσετε βάρος θα πρέπει να τις αποφεύγετε: Στιγμιαία νουντλς

Άλλο είναι τα στιγμιαία νούντλς που αγοράζουμε από τα σούπερ μάρκετ και άλλο τα σπιτικά, ασιατικά νούντλς. Τα στιγμιαία νουντλς έχουν μεγάλες ποσότητες νατρίου. Συγκεκριμένα μία μερίδα περιέχει 861 mg νατρίου και αν φάτε ολόκληρη την συσκευασία το νάτριο πολλαπλασιάζεται σχεδόν και φτάσει στο 1.722 mg.

Η υψηλή πρόσληψη νατρίου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα άτομα που είναι ευαίσθητα με το αλάτι και όχι μόνο. Στα άτομα που είναι ευαίσθητα στο αλάτι είναι αυξημένος ο κίνδυνος υπέρτασης και έχει αποδειχτεί ότι η μείωση του νατρίου στην διατροφή μας, εμποδίζει την εμφάνιση καρδιακών προβλημάτων κατά 30%.

τροφές-που-δεν-πρέπει-να-τρώμε-στην-δίαιτα-

Photo via: argiro.gr

 Τροφές που αν θέλετε να χάσετε βάρος θα πρέπει να τις αποφεύγετε: Τα κατεψυγμένα γεύματα

Μπορεί να είναι γρήγορα και εύκολα και να θεωρούμε ότι μπορεί να αποτελούν ένα υγιεινό γεύμα για όταν δεν προλαβαίνουμε να μαγειρέψουμε όμως τα κατεψυγμένα γεύματα είναι γεμάτα ζάχαρη, νάτριο και συντηρητικά που μας εμποδίζουν στο να αδυνατίζουμε και επιβαρύνουν και την υγεία μας.

τροφές-που-δεν-πρέπει-να-τρώμε-στην-δίαιτα-

Photo via: protothema.gr

 Τροφές που αν θέλετε να χάσετε βάρος θα πρέπει να τις αποφεύγετε: Οι συσκευασμένοι χυμοί φρούτων

Σε αντίθεση με τους φυσικούς χυμούς φρούτων οι συσκευασμένοι χυμοί έχουν αρκετές ποσότητες ζάχαρης και συντηρητικών. Ακόμη και οι φυσικοί χυμοί όμως, φτιάχνονται από συγκεκριμένα φρούτα και σε συγκεκριμένες ποσότητες που τις ορίζει ο διατροφολόγος.

Δείτε ακόμα 7 ιδέες για πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες

Στους συσκευασμένους, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις ακριβώς πόσα φρούτα χρησιμοποιήθηκαν και ποια ακριβώς φρούτα χρησιμοποιήθηκαν για να βγει ένα ποτήρι.

τροφές-που-δεν-πρέπει-να-τρώμε-στην-δίαιτα-

Photo via: enallaktikidrasi.com

 Τροφές που αν θέλετε να χάσετε βάρος θα πρέπει να τις αποφεύγετε: Δημητριακά με λευκό αλεύρι

Αν θέλετε να χάσετε βάρος τότε σίγουρα πρέπει να διαλέξετε ολικής άλεσης. Τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι πιο υγιεινά και έχουν λιγότερες θερμίδες. Από την άλλη τα δημητριακά από λευκό αλεύρι εκτός από το λευκό αλεύρι, το οποίο είναι επεξεργασμένο και βλάπτει την υγεία μας, περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού και ζάχαρης.

τροφές-που-δεν-πρέπει-να-τρώμε-στην-δίαιτα-

Photo via: wefit.gr

Τροφές που αν θέλετε να χάσετε βάρος θα πρέπει να τις αποφεύγετε: Το παγωμένο γιαούρτι

Μην μπερδεύεται το παγωμένο γιαούρτι με το στραγγιστό γιαούρτι που τρώμε στις διατροφές. Το παγωμένο γιαούρτι είναι στην ουσία παγωτό με μεγάλες ποσότητες ζάχαρης που για να το φάμε συνήθως το γεμίζουμε με γαρνιτούρες.

τροφές-που-δεν-πρέπει-να-τρώμε-στην-δίαιτα-

Photo via: iefimerida.gr

 Τροφές που αν θέλετε να χάσετε βάρος θα πρέπει να τις αποφεύγετε: Κρέας από ψητοπωλεία

Σίγουρα που και που όλοι θέλουμε έναν γύρο ή ένα σουβλάκι. Παρόλα αυτά τα συγκεκριμένα κρέατα είναι τόσο νόστιμα επειδή περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού.

Επίσης συνήθως τα συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες που έχουν εξίσου πολύ αλάτι. Τέλος δεν ξέρουμε ακριβώς την προέλευσή τους αλλά και τα μέτρα ασφαλείας που τηρεί το κάθε ψητοπωλείο για να διατηρήσει την ποιότητά τους.

τροφές-που-δεν-πρέπει-να-τρώμε-στην-δίαιτα-

Photo via: giorgostsoulis.com

 Τροφές που αν θέλετε να χάσετε βάρος θα πρέπει να τις αποφεύγετε: Οι μπάρες γκρανόλα

Μπορεί να μην το ξέρατε όμως σε περίοδο διατροφής οι συγκεκριμένες μπάρες απαγορεύονται. Μπορεί να φαίνονται υγιεινές όμως στην ουσία αποτελούνται από σκέτη ζάχαρη και έλαια.

τροφές-που-δεν-πρέπει-να-τρώμε-στην-δίαιτα-

Photo via: limeandlife.com

 Τροφές που αν θέλετε να χάσετε βάρος θα πρέπει να τις αποφεύγετε: Καπνιστό τυρί

Αποδεικνύεται ότι το καπνιστό κρέας δεν είναι το μόνο καπνιστό φαγητό που πρέπει να αποφεύγετε. Τα καπνιστά τυριά είναι επίσης τρόφιμα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα εάν καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες.

Αυτό το είδος τυριού περιέχει PAH, ή πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες. Οι PAH είναι ένας τύπος χημικής ουσίας που βρίσκεται συνήθως στη βενζίνη, τον άνθρακα ή το αργό πετρέλαιο.

τροφές-που-δεν-πρέπει-να-τρώμε-στην-δίαιτα-

Photo via: cheeselovers.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το fitness στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close