Η δίαιτα Optavia είναι το νέο διατροφικό trend που υπόσχεται σίγουρα αποτελέσματα!

Οι διαδικτυακές διατροφές έχουν κατακλύσει τα τελευταία χρόνια το internet και η δίαιτα Optavia είναι μια από αυτές. Οι άνθρωποι του 21ου αιώνα, στη πλειοψηφία τους έχουν κακές διατροφικές συνήθειες, κάτι που έχει αυξήσει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τα κρούσματα παχυσαρκίας. Παράλληλα μαστίζονται από πρότυπα ομορφιάς που τους δείχνουν τι είναι “όμορφο” και τι “άσχημο” .

Αυτό έχει οδηγήσει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να προσπαθούν να βρουν μια εύκολη, γρήγορη και χωρίς πολλά έξοδα λύση για να χάσουν τα περιττά κιλά. Έτσι, οι διαδικτυακές διατροφές έχουν κατακλύσει το internet αφού έχουν μεγάλη ζήτηση. Μέσα από το internet οι άνθρωποι έχουν την επιλογή να ακολουθήσουν συγκεκριμένες δίαιτες που τους υπόσχονται μεγάλα και γρήγορα αποτελέσματα, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν κάποιον διατροφολόγο.

Μια τέτοια δίαιτα είναι και η Optavia, η οποία υπόσχεται γρήγορα και μεγάλα αποτελέσματα αν ακολουθήσουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής, που η δίαιτα Optavia επιβάλλει. Μάλιστα, η Optavia έχει καταφέρει σε μικρο χρονικό διάστημα να γίνει ανάρπαστη και να είναι πρώτη στις αναζητήσεις της Google. Τι είναι αυτό που προτείνει η Optavia όμως και την έχει κάνει τόσο διαδεδομένη;

Η Optavia προτείνει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής το οποίο αποτελείται από πολλά και μικρά γεύματα που τα ονομάζει “καύσιμα” . Αυτά τα μικρά γεύματα έχουν ως στόχο να σε χορτάσουν αλλά και να σε αδυνατίσουν παράλληλα. Άλλωστε τα πολλά και μικρά γεύματα είναι η Νο1 συμβουλή που σου δίνουν οι διατροφολόγοι.

Το να κάνεις πολλά και μικρά υγιεινά γεύματα, είναι σωστό για τον οργανισμό σου, διότι τον βοηθάς να κάνει καύσεις. Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, όταν ο οργανισμός σου πεινάει, στρεσάρεται με αποτέλεσμα να μην καίει τις απαραίτητες θερμίδες, αφού “κολλάει” . Όταν λοιπόν κάνεις μικρά και συχνά υγιεινά γεύματα τον βοηθάς να κάψει θερμίδες και τον αφήνεις χορτάτο. Έτσι, οι λιγούρες σου μειώνονται και όταν αδυνατίσεις τα αποτελέσματα θα παραμείνουν για πολύ καιρό ακόμη, με μια μικρή συντήρηση από μεριάς σου, αφού θα έχεις χάσει τα κιλά με έναν υγιεινό τρόπο.

Ας γυρίσουμε όμως πίσω στην δίαιτα Optavia. Η Optavia λοιπόν, περιλαμβάνει 3 διατροφικά πλάνα με χαμηλά λιπαρά ώστε να διαλέξεις ανάλογα με τον στόχο σου. Το 5&1 πλάνο περιλαμβάνει 5 Optavia «καύσιμα» και ένα «άπαχο και πράσινο» γεύμα, αποτελούμενο από πρωτεΐνες και λαχανικά. Μια πηγή πρωτεΐνης είναι το κοτόπουλο το οποίο θα το συνοδεύεις με τις αγαπημένες σου υγιεινές σαλάτες από ωμά ή και βρασμένα λαχανικά.

Το 4&2&1 πλάνο περιλαμβάνει 4 «καύσιμα» τα οποία είναι δύο άπαχα και πράσινα γεύματα και ένα υγιεινό σνακ όπως παραδείγματος χάρη, ένα φρούτο. Για όσους θέλουν να διατηρήσουν το βάρος τους, το 3&3 πλάνο περιλαμβάνει 3 «καύσιμα» και 3 άπαχα και πράσινα γεύματα. Για να καταλάβετε ακόμη περισσότερο τη διαδικασία της δίαιτας Optavia πρέπει να αναλύσουμε τι είναι ακριβώς τα “καύσιμα” .

Τα “καύσιμα” λοιπόν είναι στην ουσία 60 διατροφικές επιλογές οι οποίες είναι υγιεινές. Τέτοιες μπορεί να είναι οι μπάρες δημητριακών, τα smoothies, οι σούπες, τα brownies, τα κεικ κοκ. Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα να ξεχωρίζει, είναι ότι σε αντίθεση με τα περισσότερα διατροφικά προγράμματα τα οποία συναντάμε στο διαδίκτυο, αυτό δεν μετράει υδατάνθρακες ή θερμίδες.

Αυτό που το κάνει να έχει αποτελέσματα, είναι ότι τα γεύματα που καταναλώνεις είναι χαμηλά σε λιπαρά. Η δίαιτα Optavia λοιπόν μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά. Υπάρχει όμως κάτι που μας προβληματίζει όχι μόνο με την συγκεκριμένη δίαιτα αλλά και με τις περισσότερες διατροφές που κυκλοφορούν στο internet.

Τα γρήγορα αποτελέσματα, μπορεί να απαιτούν λιγότερο κόπο από μεριάς σου, αλλά βραχυπρόθεσμα δεν ξέρουμε κατά πόσο θα έχουν διάρκεια. Αυτό που συστήνουν οι διατροφολόγοι είναι το εξής: ακολούθησε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής τον οποίο θα τον συντροφεύεις με καθημερινή ή τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα άσκηση. Τον μήνα πρέπει να χάνεις το περισσότερο 5 κιλά, έτσι ώστε όταν καταφέρεις να φτάσεις στον επιθυμητό στόχο, ο μεταβολισμός σου να έχει ρυθμιστεί έτσι, ώστε να μην τα ξανά πάρεις με την πρώτη παρασπονδία.

Οι δίαιτες οι οποίες έχουν γρήγορα αποτελέσματα, πολλές φορές επιβαρύνουν το σώμα μας και παρόλο που φτάνουμε γρήγορα στο επιθυμητό αποτέλεσμα, μέσα σε έναν χρόνο το πολύ τις περισσότερες φορές έχουν επανέλθει στα αρχικά μας κιλά. Το θέμα δεν είναι να έχουμε μόνο γρήγορα αποτελέσματα, αλλά αυτά τα αποτελέσματα να έχουν διάρκεια.

Επίσης ένας υγιεινός τρόπος ζωής δεν βοηθά μόνο στο να χάσεις κιλά, αλλά και στο να λειτουργήσει το σώμα σου σωστότερα, να αρρωσταίνεις λιγότερο και να έχεις περισσότερες αντοχές. Η δίαιτα Optavia μπορεί να είναι φτωχή σε , θερμίδες αλλά μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υγείας, καθώς ορισμένες από τις θερμίδες που καταναλώνουμε καθημερινά το σώμα μας τις έχει ανάγκη.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε ηλικία, κάθε σωματότυπος και κάθε τρόπος ζωής, απαιτεί διαφορετική διατροφή για εμάς. Ένας άνθρωπος που κάνει μια δουλειά η οποία τον αναγκάζει να κάθεται όλη μέρα σε ένα γραφείο δεν μπορεί να φάει τα ίδια πράγματα με έναν άνθρωπο ο οποίος δουλεύει σε μια οικοδομή.

Τέτοιου είδους διατροφές λοιπόν, μπορεί να υπόσχονται γρήγορα αποτελέσματα και στην ουσία να μην θέτουν τον οργανισμό μας σε κίνδυνο. Παρόλα αυτά, η έλλειψη ποικιλίας και το ότι από ένα σημείο και μετά πρέπει να ανανεώσεις την διατροφή σου, αλλά δεν έχεις την επιλογή να το κάνεις αφού η Optavia είναι μια συγκεκριμένη διατροφή, μπορεί να “κολλήσει” τον μεταβολισμό σου.

Από εκεί και πέρα, η επιλογή είναι δική σου. Εμείς όμως οφείλουμε να σε προειδοποιήσουμε. Η καλύτερη λύση για εμάς, είναι να συμβουλευτείς κάποιον διατροφολόγο ή να ακολουθήσεις την μεσογειακή διατροφή αφού την συνδυάσεις με άσκηση.

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close