ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΛΕΒΑΝΤΑΣ ΜΕ ΒΡΩΜΗ

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια τάση για χρήση απλών υλικών χωρίς επεξεργασία στην καθημερινή μας περιποίηση σε μια προσπάθεια του καταναλωτικού κοινού να αποφύγει επιβλαβή χημικά. Η σημερινή μας συνταγή είναι ναι μεν απλή και με εύκολα να βρούμε υλικά, αλλά και απίστευτα αποτελεσματική για τον απαλό καθημερινό καθαρισμό του προσώπου, ακόμη και του πιο ευαίσθητου.

ΥΛΙΚΑ

1 κγ τριμμένα άνθη λεβάντας

1 κ.γ. τριμμένα ξερά τριαντάφυλλα

1 κ.γ. τριμμένη βρώμη

ανθόνερο λεβάντας μέχρι να έχουμε μια πυκνή πάστα.

Απλά ενώνουμε τα τριμμένα υλικά σε ένα βαζάκι και τα κρατάμε μέχρι και ένα ολόκληρο χρόνο σε μέρος χωρίς υγρασία. Όταν επιθυμούμε, συνδυάζουμε με το ανθόνερο λεβάντας, το οποίο μπορούμε να το εναλλάσσουμε με ανθόνερο τριαντάφυλλου, και απολαμβάνουμε βαθύ αρωματικό καθαρισμό, κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο και λαιμό.

Η λεβάντα έχει κατευναστική και αντιφλεγμονώδη δράση και σε συνδυασμό με το τριαντάφυλλο βοηθά στην ανάπλαση και τόνωση του δέρματος, ιδιαίτερα του ξηρού και ευαίσθητου.

μπορείτε να γραφτείτε στην ομάδα που έχω φτιάξει στο facebook φυσικά καλλυντικά: παρασκευές μέθοδοι και συνταγές   για να δείτε ακόμη περισσότερες παρασκευές και συνταγές. 

Στη φωτογραφία βλέπετε μια παραλλαγή του καθαριστικού αυτού σε στέρεη μορφή με την προσθήκη εμποτισμένου με ιβίσκο και βότανα μηλόξιδου, στέρεα απαλά αφριστικά αλλά και αγιουρβεδικές πούδρες. απλά κόβεται κάθε φορά ένα μικρό κομμάτι το κάνετε πάστα με τη χρήση νερού και το περνάτε με απαλό μασάζ στο πρόσωπο.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΛΕΒΑΝΤΑΣ ΜΕ ΒΡΩΜΗ

photo via pinterest

Close