Μεταλλικές σκιές στα μάτια: 14 ιδέες

Μεταλλικές σκιές στα μάτια: 14 ιδέες για το μακιγιάζ. 14 ιδέες για το μακιγιάζ των ματιών σου σε μεταλλικές σκιές και τρόποι μέσα από βίντεο για να βάψεις τα μάτια σου μόνη σου με μεταλλικές σκιές στο σπίτι.

Οι μεταλλικές σκιές στα μάτια είναι η νέα τάση στο μακιγιάζ του 2022. Οι μεταλλικές σκιές στα μάτια υπάρχουν πολλά χρόνια στην αγορά όμως μετά από πολλά χρόνια θα τις δούμε να πρωταγωνιστούν και πάλι. Οι μεταλλικές σκιές στα μάτια κυκλοφορούν σε όλες τις αποχρώσεις.

Αυτό που τις κάνει να ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες σκιές είναι μία μεταλλική λάμψη που αφήνουν μετά την εφαρμογή. Μία διακριτική μεταλλική υφή που θα κάνει το μακιγιάζ μας πιο λαμπερό. Στο σημερινό μας άρθρο θα σας μιλήσουμε αναλυτικά για τις μεταλλικές σκιές.

Δείτε ακόμα Monochromatic makeup looks: Η νέα τάση στο μακιγιάζ για το 2022

Αρχικά θα μοιραστούμε μαζί σας μερικές γενικές συμβουλές για το πως μπορείτε να εφαρμόσετε τις σκιές στα μάτια σας με υπέροχο αποτέλεσμα. Στην συνέχεια θα σας παρουσιάσουμε 14 ιδέες με μεταλλικές σκιές για να έχετε μία εικόνα και στο τέλος του άρθρου υπάρχουν τρία βίντεο που θα σας βοηθήσουν να βάψετε τα μάτια σας με μεταλλικές σκιές στο σπίτι.

Αν θέλετε λοιπόν να ανανεώσετε την εμφάνισή σας και να λάμψετε όλο το 2022 τότε σίγουρα οι μεταλλικές σκιές πρέπει σύντομα να μπουν στο βαλιτσάκι με τα καλλυντικά σας. Θα μοιραστούμε μαζί σας ιδέες με γήινες αποχρώσεις αλλά και πιο ιδιαίτερες. Διαβάστε παρακάτω: 

Γενικές συμβουλές μακιγιάζ για να έχουν οι μεταλλικές σκιές υπέροχο αποτέλεσμα

Ξεκινάμε το σημερινό μας άρθρο με μερικές γενικές συμβουλές στο μακιγιάζ και συγκεκριμένα στην εφαρμογή των σκιών στα μάτια. Φυσικά αυτές τις συμβουλές δεν χρειάζεται να τις υιοθετήσετε μόνο στις μεταλλικές σκιές αλλά και σε όλες τις άλλες σκιές σας.

Δώστε βάση στο primer ματιών

Αν θέλεις μία τέλεια εφαρμογή της μεταλλικής σκιάς στα μάτια σου τότε σίγουρα δεν πρέπει να παραβλέψεις το primer ματιών. To primer ματιών θα βοηθήσει την σκιά να μείνει για πολλές ώρες στα μάτια σου και χρειάζεσαι κατάλληλη προετοιμασία στα βλέφαρα.

Τέλος το primer ματιών θα βοηθήσει την σκιά να απλωθεί πιο εύκολα και πιο ομοιόμορφα. Με αυτόν τον τρόπο δε θα υπάρχουν σημεία με περισσότερη σκιά και σημεία με λιγότερη και φυσικά θα αποφύγεις το μουτζούρωμα.

Χρειάζεσαι σκιά βάσης

Ξεκινώντας το μακιγιάζ ματιών με μία απαλή ματ nude σκιά σε μεταλλικό χρώμα θα κάνεις τα μάτια σου να δείξουν πιο εντυπωσιακά. Γενικότερα οι ουδέτεροι μεταλλικοί τόνοι στις σκιές είναι άκρως εντυπωσιακοί και ιδανικοί για κάθε περίσταση. Τέλος ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ στα μάτια θέλει πάντα την βάση του.

Πως να εφαρμόσεις την μεταλλική σκιά ματιών

Αφού προετοιμάσεις τα βλέφαρα μπορείς να εφαρμόσεις και την μεταλλική σκιά της αρεσκείας σου. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα χρειαστεί να περάσεις αρκετά στρώματα μεταλλικής σκιάς στα μάτια σου για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Οι makeup artists μάλιστα προτείνουν την εφαρμογή της μεταλλικής σκιάς με ταμποναριστές κινήσεις χρησιμοποιώντας αντί για πινέλο το δάχτυλό σου. Έτσι το αποτέλεσμα θα είναι πιο έντονο και το χρώμα θα σταθεί πιο εύκολα στα μάτια σου.

Μην ξεχνάς το eye liner

Αν θέλεις να έχεις ένα πραγματικά σαγηνευτικό βλέμμα αφού τελειώσεις με την μεταλλική σκιά της αρεσκείας σου μπορείς να κάνεις και μία γραμμή με μαύρο eye liner ή και μαύρο μολύβι στα μάτια σου. Αυτός ο τρόπος θα κάνεις τις ανοιχτόχρωμες μεταλλικές σκιές να φαίνονται πιο έντονες.

Τα βλέφαρα είναι το Α και το Ω

Όσο όμορφη δουλειά κι αν έχεις κάνει στα καπάκια των ματιών σου δεν πρέπει να ξεχάσεις την μάσκαρα. Στις μεταλλικές σκιές ταιριάζουν οι μακριές και παχιές βλεφαρίδες.

Μεταλλικές σκιές στα μάτια σε μπρονζέ αποχρώσεις

Αν θέλεις ένα υπέροχο βλέμμα για την δουλειά, την επίσημη περίσταση ή ακόμη και την έξοδό σου τότε σίγουρα μπορείς να επιλέξεις τις μπρονζέ μεταλλικές αποχρώσεις. Μπορείς να παίξεις με μία μπρονζέ μεταλλική σκιά και μία πιο σκούρη ματ σκιά για τις άκρες των ματιών σου.

Μεταλλικές σκιές στα μάτια: 14 ιδέες για το μακιγιάζ

Μεταλλικές σκιές στις άκρες των ματιών

Οι μεταλλικές σκιές είναι πολύ χρήσιμες και για να ολοκληρώσουν ένα μακιγιάζ των ματιών ακόμη και όταν οι ίδιες δεν πρωταγωνιστούν. Έτσι μπορείς να φωτίσεις το βλέμμα σου με την εφαρμογή μία ανοιχτόχρωμης μεταλλικής σκιάς στις άκρες των ματιών όπως είναι το λευκό, το χρυσό και άλλα.

μεταλλική σκιά-στις-άκρες-των-ματιών-ιδέες-

Μεταλλικές σκιές στα μάτια με γκλίτερ και eye liner

Όπως είπαμε και στις γενικές οδηγίες πιο πάνω αν θες να χρησιμοποιήσεις ανοιχτόχρωμη μεταλλική σκιά τότε μία μαύρη γραμμή με eye liner θα τονίσει ακόμη περισσότερο τις αποχρώσεις της μεταλλικής σκιάς. Εκτός αυτού όμως μπορείς να κάνεις το αποτέλεσμα ακόμη πιο εντυπωσιακό με μερικά γκλίτερ.

μεταλλική-σκιά-σε-μπεζ-χρώμα-με-μαύρο eye liner-ιδέες-για-μακιγιάζ-

Μεταλλικές σκιές στα μάτια σε πορτοκαλί αποχρώσεις

Τελευταία οι γυναίκες δεν φοβούνται να παίξουν με τα χρώματα και να δημιουργήσουν εντυπωσιακά μάτια. Έτσι συνδύασε το μοβ και το πορτοκαλί με μία πορτοκαλί μεταλλική σκιά. Δεν θα το μετανιώσεις.

πορτοκαλί-μεταλλική σκιά-ιδέες-για-μακιγιάζ-

Μεταλλικές σκιές στα μάτια σε πράσινες αποχρώσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πράσινο στις μεταλλικές σκιές είναι η κυρίαρχη τάση μέχρι σήμερα για το 2022. Μάλιστα στα βίντεο που θα σου παραθέσουμε παρακάτω υπάρχει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα για το πράσινο. Παρακάτω βλέπουμε μία ιδέα με πράσινες μεταλλικές σκιές.

πράσινη-μεταλλική σκιά-ιδέες-για-μακιγιάζ-

Δείτε ακόμα Μοchi Skin: Η νέα τάση στο μακιγιάζ και πως να το πετύχετε

μπεζ-μεταλλική σκιά-με-γκλίτερ-ιδέες-για-μακιγιάζ-

Μεταλλικές σκιές στα μάτια σε καφέ αποχρώσεις με γκλίτερ

Υπάρχουν φυσικά μεταλλικές σκιές στην αγορά σε καφέ αποχρώσεις. Μπορείς να συνδυάσεις το καφέ και το χρυσό φτιάχνοντας κεραμιδί αποτελέσματα στα μάτια που θα αναδείξουν το βλέμμα σου σε κάθε περίσταση. Το γκλίτερ κάνει το μακιγιάζ σου πιο επίσημο.

καφέ-μεταλλική σκιά-με-γκλίτερ-ιδέες-για-μακιγιάζ- καφέ-μεταλλική σκιά-ιδέες-για-μακιγιάζ- θαλασσί-μεταλλική σκιά-ιδέες-για-μακιγιάζ- ιδέες-για-μεταλλική-σκιά-στα-μάτια-τάσεις 2022- ιδέες-για-μεταλλική-σκιά-στα-μάτια-τάσεις 2022- ιδέες-για-μεταλλική-σκιά-στα-μάτια-τάσεις 2022-

Μεταλλικές σκιές στα μάτια σε ροζ αποχρώσεις

Αν θέλεις να βγάλεις στην επιφάνεια την πιο κοριτσίστικη πλευρά σου τότε σίγουρα μπορείς να επιλέξεις το ροζ. Ροζ μεταλλικές σκιές λοιπόν με γκλίτερ ή και χωρίς που θα δώσουν μία νεανικότητα στο μακιγιάζ και στο στιλ σου.

ιδέες-για-μεταλλική-σκιά-στα-μάτια-τάσεις 2022- ιδέες-για-μεταλλική-σκιά-στα-μάτια-τάσεις 2022-

Δες παρακάτω τα βίντεο που θα σε βοηθήσουν να εφαρμόσεις τις μεταλλικές σκιές μόνη σου στο σπίτι:

All photos via: Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το μακιγιάζ στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close