Μοσχομυριστό βάλσαμο χειλιών δυόσμος πορτοκάλι

Το κρύο είναι πλέον πολύ δυνατό και τα χείλη μας σκάνε πολύ εύκολα αν δεν τα φροντίσουμε σωστά! Το πιο εύκολο καλλυντικό που μπορείτε να φτιάξετε είναι ένα ωραιότατο λιπ μπαλμ, αρκεί να έχετε τη σωστή συνταγή. Αυτή που σας δίνω σήμερα είναι εύκολη μεν πρωτότυπη και αποτελεσματική δε!

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 4 βαζάκια ή 4 θήκες λιπ μπαλμ)

5 γρ αμυγδαλέλαιο εμποτισμένο με δυόσμο
4 γρ αμυγδαλέλαιο εμποτισμένο με πορτοκάλι
4,5 γρ καστορέλαιο
4,7 γρ κερί μέλισσας
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκάλι
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο δυόσμου (προαιρετικά, μόνο για ενήλικες)

Λιώνουμε σε μπεν μαρί το κερί μέλισσας με το καστορέλαιο και έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα λάδια να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Στο τέλος προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια αν τα χρησιμοποιούμε. Βάζουμε γρήγορα στις θήκες της επιλογής μας. Αν έχει σφίξει ήδη πολύ μπορούμε να το ξαναζεστάνουμε πολύ απαλά.

Για να δείτε πώς γίνεται το εμποτισμένο λάδι πορτοκαλιού δείτε εδώ

EXPERT TIP:  συχνά στο κέντρο από το βαζάκι σχηματίζεται μια τρύπα όταν κρυώσει το βάλσαμο… Μπορείτε να έχετε κρατήσει λίγο μείγμα και να το προσθέσετε από πάνω. Επίσης, αν τα βάλετε αμέσως στην κατάψυξη θα δέσουν καλύτερα.
Στη φωτογραφία βλέπετε κάτι παρόμοιο που έφτιαξα για δωράκι σε κόρη φίλης με φυσική γεύση φράουλα, βούτυρο κακάο, εμποτισμένο έλαιο καλέντουλας και πλούσιο σε βιταμίνη Ε έλαιο από φύτρο σταριού.

Γίνετε και εσείς μέλος της κοινότητας του facebook φυσικά καλλυντικά: παρασκευές, μέθοδοι & συνταγές  και διασκεδάστε μαζί μας φτιάχνοντας εύκολα μοναδικές καλλυντικές παρασκευές!

Close