Ο κανόνας 8x8x8. Χάκαρε τις ορμόνες σου για να χάσεις κιλά

Αν είσαι ανάμεσα στους ανθρώπους που επηρεάζονται σοβαρά από την πτώση της θερμοκρασίας, τον μουντό καιρό, τις βροχές και τον χειμώνα, είτε ανήκεις σε όσους αισθάνονται άγχος μπροστά στον ερχομό του νέου έτους, κάτι που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως δεν είσαι η μόνη.

Οι ορμόνες μας αλλά και ο τρόπος που τις διαχειριζόμαστε είναι μία από τις βασικότερες αιτίες των όσων συμβαίνουν στην εμφάνιση και στο σώμα μας. Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι ότι είμαστε σε θέση να αλλάξουμε τα δεδομένο όταν αυτά λειτουργούν εναντίον μας.

Δείτε επίσης: Η δίαιτα των 3 ωρών που βάζει φωτιά στον μεταβολισμό- Αναλυτικό πρόγραμμα

Σύμφωνα με την Αυστραλέζα σύμβουλο γονιμότητας και καλής υγείας, Nat Kringoudis, η οποία ζει και εργάζεται στη Μελβούρνη οι ορμόνες μας είναι από τα βασικά στοιχεία που καθορίζουν την ζωή και την εμφάνιση μας. «Επηρεάζουν πραγματικά τα πάντα. Από το πώς ξυπνάμε και κοιμόμαστε μέχρι τον κύκλο της περιόδου μας, την διάθεση μας αλλά και τον τρόπο που χωνεύουμε το φαγητό μας,» λέει η Kringoudis.

Ο κανόνας 8x8x8. Χάκαρε τις ορμόνες σου για να χάσεις κιλά

Μιλώντας στη γυναικεία έκδοση της βρετανικής Daily Mail η σύμβουλος γονιμότητας εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να πετύχουμε κάτι τέτοιο προκειμένου να απολαύσουμε το 2019 ένα πιο υγειές, λεπτό και δυνατό σώμα. Επίσης αποκαλύπτει τον χρυσό κανόνα της με την ονομασία 8x8x8 που θα «επιδιορθώσει» τον μεταβολισμό σου.

Δείτε επίσης: Ένα εύκολο γλυκάκι για όσους ακολουθούν τη δίαιτα των μονάδων.

Όπως αναφέρει η Nat όταν οι ορμόνες σου τεθούν εκτός ελέγχο είναι πολύ πιθανό να βιώσεις διάφορα προβλήματα στον οργανισμό και το σώμα σου από τον μηνιαίο κύκλο της περιόδου σου μέχρι την διάθεση σου. «Μπορεί ξαφνικά να αισθανθούμε πως η όρεξη μας αλλάζει πολύ απότομα ή ότι όλες οι δουλειές της καθημερινότητας χρειάζονται μεγαλύτερη προσπάθεια για να γίνουν. Αντίθετα, όταν κρατάς καλά τον έλεγχο των ορμονών σου θα δεις ότι το σώμα σου ανταποκρίνεται στα πάντα χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Είναι πολύ απλό να το καταλάβεις. Οι ορμόνες μας μάς έχουν πραγματικά ανάγκη και εμείς πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε προκειμένου να τις υποστηρίζουμε». Πώς μπορεί άρα κάποιος να «υποστηρίξει» τις ορμόνες του;

Πρώτα απ’ όλα η Nat υποστηρίζει πως ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσεις ξανά τον έλεγχο των ορμονών σου είμαι μέσω του ύπνου, της δίαιτας και της τακτικής άσκησης. Και εδώ είναι που ο κανόνας 8x8x8 μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι. Ο οποίος μεταφράζεται ως εξής: 8 ώρες δουλειάς, 8 ώρες ύπνου, 8 ώρες ξεκούρασης. Αν η παραπάνω αναλογία χαρακτηρίζει τη ζωή σου τότε σίγουρα αισθάνεσαι πολύ πιο υγιής και ισορροπημένος,

Στη συνέχεια αυτό που έχεις να κάνεις είναι να προσέξεις τη διατροφή σου και να βάλεις στην καθημερινότητα σου την τακτική άσκηση. Τότε και μόνο τότε θα δεις τις ορμόνες σου να σταθεροποιούνται και τον μεταβολισμό σου να ανταποκρίνεται καλύτερη στις ανάγκες και τις επιθυμίες σου. Η Nat μας συμβουλεύει να αρχίσουμε να καταναλώνουμε σχεδόν σε κάθε γεύμα περισσότερα λιπαρά και πρωτεϊνες (όπως το κρέας καλής ποιότητας) γιατί αυτά είναι τα συστατικά από τα οποία αποτελούνται οι ίδιες οι ορμόνες του σώματος μας. Την ίδια στιγμή τα ωμά και κρύα πιάτα είναι ιδανική επιλογή αν υποφέρεις από δυσπεψία, φουσκώματα και πόνους.

Δείτε επίσης: Η δίαιτα της χούφτας: Ο πιο εύκολος τρόπος να χάσεις βάρος

Τέλος το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να κάνεις προκειμένου να «χακάρεις» τις ορμόνες σου είναι να αλλάξεις την στάση σου απέναντι στο καθημερινό άγχος γενικότερα. Ένας σωστός τρόπος να αποβάλεις το στρες είναι να ρωτάς τον εαυτό σου αν η πηγή της αγωνίας σου είναι πραγματικά σημαντική. Αν δεν έχει να κάνει με κάποιο θέμα υγείας ή κάποιο σοβαρό πρόβλημα ενός κοντινού, αγαπημένου σου ανθρώπου τότε, σύμφωνα με την Kingoudis, δεν αξίζει τον κόπο.

Πηγή: womantoc.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close