Οδηγίες για να κάνετε μασάζ_

Οδηγίες για να κάνετε μασάζ !Η αλήθεια είναι πως ένα χαλαρωτικό μασάζ είναι ό,τι πρέπει μετά από μία δύσκολη μέρα στην δουλειά. Επίσης ένα μασάζ μπορεί να φέρει δύο ανθρώπους πιο κοντά ή μπορεί να έχει ακόμη και θεραπευτικό χαρακτήρα, σε ένα πιάσιμο.

Η τέχνη του μασάζ είναι ολόκληρη επιστήμη και μέσω της ρεφλεξολογίας, μπορείς πραγματικά να θεραπεύσεις ασθένειες στο σώμα, μέσα από το μασάζ. Μπορεί λοιπόν το θεραπευτικό μασάζ και η ρεφλεξολογία να είναι ολόκληρες σχολές, όμως ένα χαλαρωτικό μασάζ δεν είναι και τόσο δύσκολο.

Δείτε ακόμα Αντισηπτική αλοιφή από κουρκουμά που σκοτώνει τα μικρόβια

Οι άνθρωποι όμως συνήθως δεν γνωρίζουν να το κάνουν. Στο παρακάτω άρθρο αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε έναν πολύ χρήσιμο οδηγό για να μάθετε να κάνετε το καλύτερο χαλαρωτικό μασάζ. Για να μπορείτε να φροντίζετε τους δικούς σας ανθρώπους σε όλες τις περιστάσεις. Διαβάστε παρακάτω οδηγίες για μασάζ: 

Οδηγός για χαλαρωτικό μασάζ

Στην αρχή θα πρέπει να ξεκινήσετε με απαλές κινήσεις το μασάζ. Θα πρέπει να μετακινείστε από τους ώμους στην μέση κι έπειτα στην πλάτη. Οι κινήσεις στου ώμους θα πρέπει να είναι πιο έντονες αλλά και ταυτόχρονα πιο απαλές, εφόσον βρίσκεστε ακόμη στο πρώτο στάδιο του μασάζ.

Όσο κάνετε μασάζ θα πρέπει να χρησιμοποιείτε όλη σας την παλάμη. Όσο προχωράει ο χρόνος, μπορείτε να αυξήσετε την ένταση στην δύναμη κατά τη διάρκεια του μασάζ. Όμως μην το παρακάνετε και πονέσετε τον άνθρωπο που του κάνετε μασάζ.

Στο χαλαρωτικό μασάζ μπορείτε να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση στους ώμους, αφού αυτό το σημείο του σώματος, συνήθως προσβάλλεται όταν κάνουμε καθιστική ζωή.

Όμως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κάνετε μασάζ στην σπονδυλική στήλη.

Όταν κάνετε μασάζ σε αυτή την περιοχή θα πρέπει να κινηθείτε κατά μήκος των πίσω μακριών μυϊκών ινών. Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα είδη μασάζ για τα άκρα ξεκινούν με μικρές μικρές κινήσεις για ζέσταμα.

Αν υπάρχουν προβληματικές περιοχές με εντοπισμένο πόνο θα πρέπει να γίνουν μαλάξεις πάνω τους εναλλάξ με τον αντίχειρα. Οι βασικές προϋποθέσεις για το μασάζ στο πρόσωπο, είναι οι μύες στους οποίους κάνετε μασάζ. Αυτοί οι μύες θα πρέπει να είναι πραγματικά χαλαρή.

Το μασάζ θα πρέπει να είναι απαλό, ρυθμικό, αργό και φυσικά χωρίς πόνο. Θα πρέπει να κινηθείτε προς την κατεύθυνση των μυϊκών ινών. Όταν κάνετε μασάζ σε πιασμένο δέρμα πιέστε προς τα οστά του προσώπου. Μπορείτε να ολοκληρώσετε το μασάζ με απαλές κινήσεις των δαχτύλων σε όλη την πλάτη. Αυτό θα απαλύνει το δέρμα.

Δείτε αναλυτικά στις παρακάτω εικόνες τις οδηγίες για μασάζ:

Οδηγίες _για να _κάνετε _μασάζ_ οδηγός_για_μασάζ_ Οδηγίες _για να _κάνετε _μασάζ_ Πόδια_ οδηγός_για_μασάζ_ Οδηγίες _για να _κάνετε _μασάζ_ Πλάτη_ οδηγός_για_μασάζ_

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το πρόσωπο και το σώμα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

All photos via: brightside.me

Close