Ποδόλουτρο με Listerine: Τα άγνωστα πλεονεκτήματα

Ποδόλουτρο με Listerine: Τα άγνωστα πλεονεκτήματα. Το Listerine εκτός από στοματικό διάλυμα, έχει και πολλά πλεονεκτήματα αν το χρησιμοποιήσουμε σε ποδόλουτρο.

Το Listerine χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια σαν στοματικό διάλυμα. Εκτός από στοματικό διάλυμα όμως αρχικά χρησιμοποιούνταν σαν αντισηπτικό για τα χειρουργεία. Ξέρατε όμως ότι το Listerine μπορεί να κάνει θαύματα και με τα πόδια μας;

Στο σημερινό άρθρο θα δούμε τα άγνωστα πλεονεκτήματα που έχει το Listerine για τα πόδια μας και πως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε ποδόλουτρο. Ποιος θα μας το έλεγε ότι ένα μπουκάλι Listerine μπορεί να έχει παραπάνω χρήσεις πέρα της στοματικής μας υγιεινής. Διαβάστε παρακάτω: 

Ποδόλουτρο με Listerine: Τα άγνωστα πλεονεκτήματα

Ποδόλουτρο με Listerine: Βοηθάει στους κάλους

Τα πόδια μας μπορεί να βγάλουν εύκολα κάλους εξαιτίας των παπουτσιών ή του τρόπου που περπατάμε. Το Listerine λοιπόν μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα με τους κάλους των ποδιών μας. Το Listerine περιέχει σαλικυλικό μεθύλιο και αυτή η ουσία αντιμετωπίζει παρόμοια δερματικά προβλήματα όπως και τους κάλους.

Δείτε ακόμα Σακούλες στα μάτια: Φυσικές θεραπείες και τρόποι αντιμετώπισης

Επίσης το Listerine έχει δημιουργηθεί για να δρα σε ευαίσθητες περιοχές αφού το στόμα μας είναι αρκετά ευαίσθητο οπότε μπορεί να βοηθήσει τους κάλους χωρίς να επηρεάσει αρνητικά τα πόδια σας.

ποδόλουτρο-με-Listerine-πλεονεκτήματα-

Τα άγνωστα πλεονεκτήματα του Listerine: Προλαμβάνει τις λοιμώξεις των παιδιών

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ποδόλουτρο με Listerine βοηθάει όσων αφορά την πρόληψη των λοιμώξεων και όχι την αντιμετώπισή τους. Μπορεί βέβαια να έχει αποτέλεσμα σε μύκητες νυχιών ή ποδιών εφόσον βρίσκονται σε πολύ αρχικό στάδιο. Παρόλα αυτά μία φορά την εβδομάδα ένα ποδόλουτρο με Listerine θα σας βοηθήσει να προστατευτείτε από τις λοιμώξεις.

Τα άγνωστα πλεονεκτήματα του Listerine: Ανακουφίζει από τον πόνο

Οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε ποδόλουτρα για να ξεκουράσουμε τα πόδια μας ή για να αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα στα πόδια. Το Listerine λοιπόν επειδή περιέχει σαλικυλικό μεθύλιο βοηθάει και στην ανακούφιση του πόνου αφού το σαλικυλικό μεθύλιο έχει παρόμοια δράση με την ασπιρίνη.

Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στα συστατικά του Listerine

Μπορεί το Listerine να έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες όμως δεν μπορούν να κάνουν όλοι ένα τέτοιο ποδόλουτρο. Προτού το κάνετε λοιπόν θα πρέπει να δείξετε μεγάλη προσοχή στα συστατικά του. Θα μπορούσε να περιέχει ευκάλυπτο, μενθόλη, θυμόλη και άλλα και μπορεί να έχετε σε κάποιο από αυτά αλλεργία.

Δείτε ακόμα 5 σπιτικές αντιγηραντικές μάσκες ενάντια στις ρυτίδες

Αν έχετε λοιπόν ευαίσθητο δέρμα μην το ρισκάρετε να κάνετε Ποδόλουτρο με Listerine. Επίσης αν έχετε ανοιχτές πληγές στα πόδια τότε το Listerine μπορεί πραγματικά να σας κάνει κακό στις πληγές. Τα μικρά παιδιά δεν πρέπει να κάνουν ποδόλουτρο με Listerine και θα πρέπει προτού το χρησιμοποιήσετε να ρωτήσετε γιατρό.

ποδόλουτρο-με-Listerine-πλεονεκτήματα-

Πώς να κάνετε ποδόλουτρο με Listerine

Αρχικά παίρνουμε μία βαθιά λεκάνη που να χωρούν τα πόδια σας και την γεμίζετε με ένα μέρος Listerine και δύο μέρη ζεστό νερό. Μπορείτε επίσης αντί για νερό να βάλουμε λευκό ξύδι. Βουλιάζουμε τα πόδια μας στο διάλυμα για 45 λεπτά μέχρι και 1 ώρα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, κάθε μέρα για μία εβδομάδα μέχρι να επιθυμητά αποτελέσματα.

ποδόλουτρο-με-Listerine-πλεονεκτήματα-

All photos via: chedonna.it

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το πρόσωπο και το σώμα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close