Ποια προβλήματα υγείας προκαλεί η ανθυγιεινή διατροφή; Πολλά είναι & ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ

Ποια προβλήματα υγείας προκαλεί η ανθυγιεινή διατροφή; Πολλά είναι & ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ. Αυτό είναι κάτι που πολλοί και πολλές δεν γνώριζαν όμως ισχύει. Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι η ανθυγιεινή διατροφή, επηρεάζει την ομαλή λειτουργία του σώματός μας. Παίρνουμε πολλά κιλά κι αυτό επιβαρύνει την καρδιά και άλλα ζωτικά όργανα.

Ακόμη κι αν δεν παχαίνουμε όμως, τα όργανά μας έχουν ανάγκη από υγιεινές τροφές για να λειτουργήσουν όπως θα έπρεπε. Ακόμη κι αν δεν είστε υπέρβαροι λοιπόν, η ανθυγιεινή διατροφή, μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα της ζωής σας, την ομαλή λειτουργία του σώματος και την…ψυχολογική σας κατάσταση.

Δείτε ακόμα Μαυρομάτικα φασόλια: Ιδανική τροφή για τη μνήμη, την καρδιά & τα μάτια

Στο σημερινό άρθρο θα αναφερθούμε στα ψυχοσωματικά προβλήματα που δημιουργεί μια ανθυγιεινή διατροφή. Ποια είναι αυτά και πως εκδηλώνονται; Θα τα μάθουμε αναλυτικά στο σημερινό άρθρο. Διαβάστε παρακάτω:

Ποια προβλήματα υγείας προκαλεί η ανθυγιεινή διατροφή; Πολλά είναι & ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ

Eξάντληση

Ο σίδηρος συμβάλλει στην μεταφορά οξυγόνου σε ολόκληρο το σώμα. Αυτό σημαίνει ότι είναι ένα μέταλλο απαραίτητο, για να διατηρηθούν τα επίπεδα ενέργειας του σώματος μέσα στην μέρα σε κανονικά επίπεδα. Αν ο σίδηρος είναι χαμηλός στον οργανισμός, το σώμα δεν παίρνει αρκετά ερυθρά αιμοσφαίρια.

Γι’ αυτόν τον λόγο μπορεί να νιώθουμε συχνά εξάντληση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ένα βασικό σύμπτωμα της αναιμίας είναι η επίμονη κόπωση, που νιώθει ο ασθενής.

Προβλήματα υγείας που προκαλεί η ανθυγιεινή διατροφή: εξάντληση 

Photo via: /healthia.gr

H διάθεσή σας δεν είναι σταθερή

Για να παραμείνουν υψηλά τα επίπεδα ενέργειας και σταθερά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα όλη μέρα, δύο παράμετροι που επηρεάζουν άμεσα τη σωματική υγεία αλλά και τη διάθεση, πρέπει ο οργανισμός να έχει συνεχή παροχή ενέργειας, δηλαδή θερμίδες.

Αξίζει να θυμάστε ότι εάν γυμνάζεστε συστηματικά, δεν πρέπει να αφήνετε τον οργανισμό σας να εξαντλείται θερμιδικά, αλλά τα γεύματά σας πρέπει να είναι συχνά, αρκετά πλούσια και θρεπτικά.

Προβλήματα υγείας που προκαλεί η ανθυγιεινή διατροφή: απότομες εναλλαγές διάθεσης

Photo via: iatronet.gr

Προβλήματα υγείας που προκαλεί η ανθυγιεινή διατροφή: δυσκοιλιότητα

Η συνηθέστερη αιτία της δυσκοιλιότητας είναι η έλλειψη φυτικών ινών. Από την άλλη, αν αυξήσετε την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, όσπριων και προϊόντων ολικής άλεσης, μπορείτε να καταπολεμήσετε την δυσκοιλιότητα. Οι φυτικές ίνες, βοηθούν τον οργανισμό να απομακρύνει τα περιττά υπολείμματα, από τον γαστρεντερικό σωλήνα.

Αν οι φυτικές ίνες που προσλαμβάνουμε δεν είναι αρκετές, μπορεί να ξεκινήσουμε να πάσχουμε από δυσκοιλιότητα και να νιώθουμε ενοχλήσεις στην κοιλιά και στο έντερο. Το φούσκωμα, ο πόνος και τα πολλά αέρια είναι μερικά από αυτά τα προβλήματα.

Προβλήματα υγείας που προκαλεί η ανθυγιεινή διατροφή: δυσκοιλιότητα

Photo via: onmed.gr

Προβλήματα υγείας που προκαλεί η ανθυγιεινή διατροφή: συμπτώματα κατάθλιψης

Η πρόσληψη υδατανθράκων έχει δαιμονοποιηθεί τα τελευταία χρόνια αφού την έχουμε συνδέσει με την αύξηση βάρους. Σίγουρα οι κακοί υδατάνθρακες όπως τα πατατάκια θα πρέπει να αποφεύγονται. Υπάρχουν όμως και υδατάνθρακες που πρέπει να καταναλώνουμε.

Η έλλειψη υδατανθράκων από την διατροφή μας, μειώνει τα επίπεδα σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που επηρεάζει άμεση την διάθεση. Επίσης οι άνθρωποι που δεν καταναλώνουν τους απαραίτητους υδατάνθρακες, μπορεί να νιώθουν διαρκώς εξαντλημένοι.

Προβλήματα υγείας που προκαλεί η ανθυγιεινή διατροφή: συμπτώματα κατάθλιψης 

Photo via: iatropedia.gr

Προβλήματα υγείας που προκαλεί η ανθυγιεινή διατροφή: αυξημένη απώλεια μαλλιών

Συστατικά όπως οι πρωτεΐνες, ο σίδηρος, η βιταμίνη Ε, το μαγνήσιο, το σελήνιο και ο χαλκός επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την υγεία και την όψη των μαλλιών. Γι’ αυτό αν χάνετε πολλά μαλλιά τον τελευταίο καιρό ίσως θα πρέπει να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες.

Βάλτε στην καθημερινή σας ζωή περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Περιέχουν συστατικά που δυναμώνουν το τριχωτό της κεφαλής. Όσο για τις πρωτεΐνες, καλές πηγές είναι το κοτόπουλο, το ψάρι, οι ξηροί καρποί και το γιαούρτι, ενώ σίδηρο μπορείτε να πάρετε από τροφές όπως τα όσπρια και το σπανάκι.

Προβλήματα υγείας που προκαλεί η ανθυγιεινή διατροφή: αυξημένη απώλεια μαλλιών 

Photo via: melistas.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close