πως_να_φτιάξεις_τις_πέντε_βασικές_πλεξούδες_

Στο σημερινό άρθρο θα δούμε μέσα από ένα βίντεο αλλά και μερικές αναλυτικές λεπτομέρειες, πως μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας 5 βασικές πλεξούδες.

Οι βασικές πλεξούδες ήταν πάντα ένα αγαπημένο χτένισμα για τις περισσότερες γυναίκες. Σε αντίθεση με τις αλογοουρές και τους κότσους, οι πλεξούδες έχουν την τάση να σε κάνουν να δείχνεις όπως και να ‘χει πιο σικ. Επίσης τώρα που ο καιρός ξεκίνησε να γίνεται πιο ζεστός, οι βασικές πλεξούδες  θα κρατήσουν το σώμα σου δροσερό.

Τα περιττά μαλλιά δε θα ακουμπούν το σβέρκο και την πλάτη σου και αυτό φυσικά θα σε ανακουφίσει από τους καύσωνες που θα έρθουν. Τέλος οι πλεξούδες, είναι πιο ρομαντικά χτενίσματα και όταν τις λύνεις, μένεις με ανάλαφρες μπούκλες, οπότε είναι ουσιαστικά δύο χτενίσματα σε ένα. Γι’ αυτό και  Οι πλεξούδες είναι must τον Ιούνιο.

Όμως πολλές γυναίκες γνωρίζουν μόνο την παραδοσιακή βασική πλεξούδα. Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε τις 5 βασικές πλεξούδες στο σπίτι μας σε εμάς αλλά και στους δικούς μας ανθρώπους. Φυσικά θα υπάρξει βίντεο με αναλυτικές πληροφορίες. Διαβάστε παρακάτω: 

Η βασική πλεξούδα “σχοινί”

Αν θέλεις να φτιάξεις μία όμορφη βασική πλεξούδα σχοινί θα πρέπει αφού πιάσεις τα μαλλιά σου σε μία χαμηλή ή ψηλή αλογοουρά να τα χωρίσεις σε δύο ίσα μέρη. Στην συνέχεια πάρε την δεξιά τούφα και στριφογύρισέ την προς τα δεξιά.

Σταύρωσε το δεξί μέρος πάνω από το αριστερό, στριφογύρισε την δεξιά και την άλλη τούφα η οποία πλέον έχει έρθει στα δεξιά. Στην συνέχεια ξανά σταυρώνεις από πάνω τα δύο μέρη και συνεχίζεις με τον ίδιο τρόπο μέχρι να φτάσεις στο τέλος της αλογοουρά.

Δείτε ακόμα Τα μικρά πλεξουδάκια είναι trend  για τα μαλλιά! – Δες 15 προτάσεις

πως_να_φτιάξεις_τις_πέντε_βασικές_πλεξούδες_

Photo via: Pinterest

Η βασική πλεξούδα ψαροκόκαλο

Για την πλεξούδα ψαροκόκαλο αρχίζεις πάλι χωρίζοντας την αλογοουρά σου σε δύο ίσα μέρη. Στην συνέχεια παίρνεις μία μικρή τούφα από την εξωτερική πλευρά του αριστερού μέρους και την περνάς από πάνω για να την ενώσεις με το δεξί μέρος της αλογοουρά.

Στην συνέχεια παίρνεις μία μικρή τούφα από την εξωτερική πλευρά της δεξιάς τούφας και την φέρνεις από πάνω. Την ενώνεις με το αριστερό μέρος της αλογοουρά. Στην συνέχεια επαναλαμβάνεις το δεύτερο βήμα. παίρνοντας μία μικρή τούφα από την αριστερή πλευρά και ενώνοντάς την από πάνω με την δεξιά πλευρά. Συνεχίζεις την διαδικασία για να φτιάξεις μια από τις πιο όμορφες βασικές πλεξούδες.

πως_να_φτιάξεις_τις_πέντε_βασικές_πλεξούδες_

Photo via: Pinterest

Κλασική τριπλή βασική πλεξούδα

Στην αρχή χωρίζεις την αλογοουρά σου σε τρία ίσα μέρη. Παίρνεις την δεξιά τούφα και την σταυρώνεις πάνω από την μεσαία. Στην συνέχεια παίρνεις το αριστερό μέρος και το σταυρώνεις πάνω από το μεσαίο. Συνεχίζεις με το δεξί πάνω από το μεσαίο και μετά το αριστερό πάνω από το μεσαίο. Συνεχίζεις την διαδικασία.

πως_να_φτιάξεις_τις_πέντε_βασικές_πλεξούδες_

Photo via: thesecondangle.com

Τετραπλή πλεξούδα

Στην αρχή φτιάχνεις μία απλή αλογοουρά και την χωρίζεις σε δύο ίσα μέρη. Στην συνέχεια παίρνεις κάθε τούφα και την χωρίζεις στην μέση. Έτσι θα έχεις 4 ίσα μέρη μαλλιών για να φτιάξεις την συγκεκριμένη βασική πλεξούδα.

Παίρνεις την πιο αριστερή σου τούφα και την σταυρώνεις πάνω στην διπλανή της αριστερή τούφα. Στην συνέχεια παίρνεις την πιο δεξιά τούφα και την βάζεις στην διπλανή της δεξιά τούφα. Στην συνέχεια σταυρώνεις την πιο δεξιά σου τούφα πάνω από την πιο αριστερή σου τούφα.

Έπειτα ξεκίνησε από την αρχή σταυρώνοντας το πιο αριστερό πλέον μέρος πάνω από το αμέσως επόμενό του. Στην συνέχεια παίρνεις την πιο δεξιά τούφα και την φέρνεις κάτω από την προηγούμενη της και σταυρώνεις τις δύο μεσαίες. Συνέχισε την διαδικασία.

Δείτε ακόμα Πώς να κάνετε χαριτωμένες Bubble Braids πλεξούδες για σας και τα κοριτσάκια σας σε 5 λεπτά βήμα-βήμα!

πως_να_φτιάξεις_τις_πέντε_βασικές_πλεξούδες_

Photo via: Pinterest

Πενταπλή πλεξούδα

Αρχικά φτιάχνεις μία απλή αλογοουρά και την χωρίζεις σε πέντε ίσα μέρη. Πάρε την πιο αριστερή σου τούφα και πέρασέ την στην διπλανή της αριστερή τούφα. Στην συνέχεια φέρε την αρχική σου αριστερή τούφα κάτω από την μεσαία τούφα.

Έπειτα φέρνεις την πιο δεξιά σου τούφα πάνω από την διπλανή της δεξιά τούφα και στην συνέχεια κάτω από την μεσαία. Στην συνέχεια ξεκίνα από την αρχή παίρνοντας το νέο πιο αριστερό μέρος και φέρνοντάς το από το τέταρτο μέρος. Συνέχισε την διαδικασία.

πως_να_φτιάξεις_τις_πέντε_βασικές_πλεξούδες_

Photo via: beautetinkyriaki.gr

Το βίντεο

Οι περιγραφές μπορεί και να σε μπερδέψουν εφόσον δεν είσαι κομμώτρια ή κομμωτής. Γι’ αυτό θα μοιραστούμε μαζί σου το βίντεο που σου δείχνει αναλυτικά πως μπορείς να δημιουργήσεις τις πέντε βασικές πλεξούδες. Δες παρακάτω: 

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τα μαλλιά στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close