Πως να βάψεις μόνη σου τα μαλλιά σου βήμα βήμα από το σπίτι

Είμαστε σίγουροι , ότι οι περισσότερες από εσάς θα θέλατε να ανανεώσετε το χρώμα στα μαλλιά σας. Μερικές έχετε λευκά σημεία που δεν αντέχετε να βλέπετε, ενώ άλλες απλά θέλετε να μην υπάρχει πλέον στα μαλλιά σας αυτή η ενοχλητική διχρωμία. Μπορεί επίσης να έχετε απλά ανάγκη από μία αλλαγή και να θέλετε να αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας.

Γιατί να ξοδεύεσαι στα κομμωτήρια λοιπόν κάθε μήνα που θα χρειάζεται ανανέωση η βαφή, ή κάθε φορά που αποφασίζεις να αλλάξεις το χρώμα των μαλλιών σου; Όλες οι γυναίκες ξέρουμε άλλωστε πόσο κοστίζει μία επίσκεψη στο κομμωτήριο για βαφή…

Το να βάψεις τα μαλλιά μόνη στο σπίτι, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεσαι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μάθεις μερικά βασικά tips και να ακολουθήσεις την διαδικασία που θα σου εξηγήσουμε παρακάτω:

Που μπορείς να βρεις βαφή για τα μαλλιά σου; 

Όσων αφορά τις βαφές για τα μαλλιά, υπάρχουν ειδικά καταστήματα με είδη κομμωτηρίου τα οποία πωλούν και βαφές. Παρόλα αυτά, τέτοιου είδους καταστήματα εξαιτίας της καραντίνας είναι κλειστά. Μην αγχώνεσαι όμως! Μπορείς να βρεις πολύ καλές βαφές για τα μαλλιά στο supermarket της γειτονιάς σου!

Τι πρέπει να προσέξεις; 

Οι βαφές στα supermarkets είναι μικρές σαν συσκευασία και δεν εμπεριέχουν την ίδια ποσότητα, με αυτή που θα είχες αν αγόραζες το προϊόν από κάποιο μαγαζί με είδη κομμωτηρίου. Οπότε, αν έχεις μακριά μαλλιά θα πρέπει να πάρεις τουλάχιστον 3 βαφές!

Πως διαλέγεις το χρώμα; 

Για αρχή, μπορείς να πάρεις τηλέφωνο τη κομμώτρια σου και να της ζητήσεις τη συμβουλή της. Αν δεν γίνεται όμως, τότε πρόσεξε τα χρώματα που θα διαλέξεις να είναι safe και να βρίσκονται κοντά χρωματικά στα φρύδια και την επιδερμίδα σου.

Αξίζει να ξέρεις ότι αν τα χρώματα των μαλλιών σου είναι σκούρα, η βαφή δεν θα βγει ακριβώς όπως τη παρουσιάζουν στο χρωματολόγιο. Αν πάλι έχεις λευκά σημεία ή έχεις ξανθά μαλλιά, τότε μια σκούρα βαφή θα βγει με 99% ακρίβεια. Τέλος, αν το χρώμα που θες να βάψεις τα μαλλιά σου είναι το ξανθό, χρειάζεται ντε καπάζ εκτός αν η ριζά σου είναι λευκή.

Τι θα χρειαστείς:

  1. 1 πλαστικό μπολ
  2. 1 πινέλο βαφής για τα μαλλιά
  3. 4 πιάστρες για τα μαλλιά
  4. Λίγη βαζελίνη
  5. 1 πετσέτα για να μη λερώσεις τα ρούχα σου
  6. 1 πλαστική σακούλα
  7. 1 ή 2 καθρέφτες

Διαδικασία:

Πριν αρχίσουμε να σου εξηγούμε την ακριβής διαδικασία αξίζει να θυμάσαι ότι οι βαφές που κυκλοφορούν στην αγορά, προορίζονται για βάψιμο των μαλλιών στο σπίτι. Αυτό σημαίνει, ότι η συσκευασία εμπεριέχει το κατάλληλο οξυζενέ τόσο όσων αφορά την ποσότητα του όσο και την απόδοση που θα έχει ως προς το χρώμα.

Επίσης, η συσκευασία έχει τις απαραίτητες οδηγίες χρήσης καθώς επίσης και αυτά που πρέπει να προσέξεις. Οπότε, αν δεν έχεις ξανά βάψει τα μαλλιά σου μόνη, καλό θα ήταν να μην παρεκκλίσεις από τις οδηγίες της εταιρείας, έτσι ώστε να έχεις τα πιο όμορφα αποτελέσματα!

Βήμα 1ο: 

Φόρεσε ρούχα τα οποία δεν σε πειράζει κι αν λερωθούν. Πολλές φορές, οι βαφές για τα μαλλιά εμπεριέχουν ισχυρά χημικά και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι λεκέδες τους, να μην φεύγουν εύκολα από τα ρούχα. Για να προστατεύσεις ακόμη περισσότερο τα ρούχα σου, δέσε μια πετσέτα στον αυχένα σου. Αν θέλεις να την σταθεροποιήσεις, πιασ’ την με δυο πιάστρες.

Η πετσέτα κατά προτίμηση να είναι σκούρου χρώματος ή μια πετσέτα που δεν χρειάζεσαι και τόσο, έτσι ώστε αν λερωθεί να μην στεναχωρηθείς. Επίσης είναι σημαντικό να είναι μακρυά, έτσι ώστε να προστατεύσει την μπλούζα σου. Λίγη βαφή σε όλες τις περιπτώσεις πιτσιλάει τα ρούχα μας.

Πως να βάψεις μόνη σου τα μαλλιά σου βήμα βήμα από το σπίτι

Photo via: eretikos.gr

Βήμα 2ο: 

Αν και οι βαφές είναι φιλικές προς το δέρμα, για δική σου ασφάλεια προτού ξεκινήσεις τη διαδικασία άπλωσε λίγη από τη βαφή σε ένα μέρος του κεφαλιού σου. Αν δεις ότι δεν έχεις κάποιον ερεθισμό ή κάποιο έντονο πόνο συνεχίζεις τη διαδικασία. Σε περίπτωση που έχεις τα παραπάνω συμπτώματα, ξεβγάζεις γρήγορα και δεν προχωράς στα επόμενα βήματα.

Πως να βάψεις μόνη σου τα μαλλιά σου βήμα βήμα από το σπίτι

Photo via: womenonly.gr

Βήμα 3ο:

Παίρνεις μια ποσότητα βαζελίνης και την τοποθετείς στις άκρες του μετώπου σου, στο δέρμα των κροτάφων σου, στο δέρμα όπου κοντά βρίσκονται οι φαβορίτες, και στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου. Με αυτόν τον τρόπο, σε περίπτωση που η βαφή πασαλείψει τα συγκεκριμένα σημεία, θα αφαιρεθεί στο λούσιμο πανεύκολα.

Αν παραλείψεις το συγκεκριμένο βήμα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην μπορείς να ξεπλύνεις τα υπολείμματα βαφής από το δέρμα σου.

Πως να βάψεις μόνη σου τα μαλλιά σου βήμα βήμα από το σπίτι

Photo via: yourtipster.gr

Βήμα 4ο: 

Βάζεις την βαφή στο πλαστικό μπολ και στη συνέχεια προσθέτεις την ποσότητα του οξυζενέ που αναγράφεται στη συσκευασία. Αφού ανακατέψεις, φοράς τα πλαστικά γάντια που υπάρχουν τις περισσότερες φορές στη συσκευασία της βαφής, έτσι ώστε να μη λερώσεις τα χέρια σου.

Πως να βάψεις μόνη σου τα μαλλιά σου βήμα βήμα από το σπίτι

Photo via: gossip-tv.gr

Βήμα 5ο:

Χώρισε τα μαλλιά σου με μια χτένα, σχηματίζοντας έναν σταυρό,  από το κέντρο του προσώπου μέχρι πίσω στον αυχένα και από το ένα αυτί, μέχρι το άλλο. Πιάνεις το κάθε μέρος του μαλλιού σου με μια πιάστρα, έτσι ώστε να διευκολύνεις το βάψιμο των υπολοίπων τουφών.

Πως να βάψεις μόνη σου τα μαλλιά σου βήμα βήμα από το σπίτι

Photo via: popbela.com

Βήμα 6ο:

Ξεκίνα με τις μπροστινές τούφες. Άφησε την μπροστινή τούφα που θες να βάψεις  κάτω και ξεκίνα να κάνεις μικρές χωρίστρες παράλληλες με την κεντρική, βάφοντας κάθε φορά με το πινέλο το άνοιγμα. Όταν φτάσεις στο αυτί, κάνε το ίδιο με την άλλη πλευρά.

Πως να βάψεις μόνη σου τα μαλλιά σου βήμα βήμα από το σπίτι

Photo via: thatslife.gr

Βήμα 7ο:

Αφού τελειώσεις με το μπροστινό μέρος, θα ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία και για το πίσω μέρος του κεφαλιού. Επειδή δε θα έχεις τη δυνατότητα να βλέπεις, καλό θα ήταν να υπάρχει ένας δεύτερος καθρέφτης ή να βάλεις έναν δεύτερο άνθρωπο να σου βάψει το πίσω μέρος, ακολουθώντας τις οδηγίες σου.

Πως να βάψεις μόνη σου τα μαλλιά σου βήμα βήμα από το σπίτι

Photo via: popmama.com

Βήμα 8ο:

Για το τέλος τσεκάρεις τα δύσκολα σημεία του κεφαλιού όπως είναι οι φαβορίτες, για να δεις αν έχουν βαφτεί καλά. Σε περίπτωση που δεν βάφτηκαν, πέρασε ‘τες με το πινέλο, με προσοχή έτσι ώστε να μην λερώσεις το δέρμα σου. Τέλος, κάνεις ένα μασάζ για λίγα λεπτά στο κεφάλι, έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι το χρώμα έχει πάει παντού.

Πως να βάψεις μόνη σου τα μαλλιά σου βήμα βήμα από το σπίτι

Photo via: ilovestyle.com

Όταν τελειώσεις, παίρνεις μια πλαστική σακούλα και την δένεις στο κεφάλι σου, έτσι ώστε το χρώμα να πιάσει καλύτερα. Αφού περιμένεις σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης, ξεβγάζεις με σαμπουάν και μαλακτική.

Extra tip:

Μια πολύ καλή εναλλακτική είναι επίσης τα σπρέι βαφής ή τα χρωμοσαμπουάν. Είναι αρκετά εύκολα στην εφαρμογή και είναι σε θέση να σου καλύψουν τα λευκά σημεία. Βέβαια, δεν έχουν την ίδια διάρκεια με την βαφή, όμως προτίμησε αυτό, από το να κάνεις την παραπάνω διαδικασία λάθος.

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close