Αποσμητική πούδρα ποδιών! Απλά φανταστική!

Πολλοί μου παραπονιούνται για κακοσμία στα πόδια και πόσο πολύ δύσκολο είναι να την αντιμετωπίσουν. Η συμβουλή μου είναι καθημερινή αλλαγή στις κάλτσες, παπούτσια που αφήνουν το πόδι να αναπνέει και φυσικά μια πούδρα ποδιών από τα χεράκια σας με τα πιο απλά αλλά σούπερ αποτελεσματικά υλικά!

ΥΛΙΚΑ

1 κούπα μαγειρική σόδα
1 κούπα αραρούτι ή νισεστές
½ κούπα λευκή άργυλος (καολίνη)
3 κ.σ. οξείδιο του ψευδαργύρου (στα φαρμακεία)
5 κ.σ. πολύ λεπτοτριμμένη πούδρα από αποξηραμένη φλούδα πορτοκαλιού
2 κ.σ. πούδρα από αποξηραμένο δυόσμο
Αιθέρια έλαια: 20 σταγ. Θυμάρι, 20 σταγ. Πορτοκάλι, 20 σταγ. Δυόσμος, 20 σταγόνες τσαγιόδεντρο

Αποσμητική πούδρα ποδιών! Απλά φανταστική!

Για να φτιάξετε την πούδρα πορτοκαλιού, ακολουθείστε τις οδηγίες από το άρθρο για εμποτισμένο λάδι πορτοκάλι. Μπορείτε να προσθέσετε και πολύ λεπτοτριμμένη λεβάντα στο μείγμα σας.

Απλά ανακατέψτε όλες τις πούδρες και προσθέστε στο τέλος σταγόνα σταγόνα τα αιθέρια έλαια ανακατεύοντας απαλά. Καλό είναι να είστε σε χώρο που αερίζεται καλά και να φοράτε προστατευτική μάσκα. Αφήνετε για 3 μέρες σε σκεπασμένο δοχείο, να δέσουν οι πούδρες με τα αιθέρια έλαια, και έπειτα μεταφέρετε σε ειδικά δοχεία για πούδρα.

Για να τη χρησιμοποιήσετε, βάζετε κάθε μέρα μέσα στις κάλτσες, τα πόδια ή/και τα παπούτσια σας. Είναι η τέλεια πρόληψη για κακοσμία και για μύκητες ποδιών.

Ακόμη, μπορείτε να γραφτείτε στην ομάδα στο facebook φυσικά καλλυντικά: παρασκευές μέθοδοι και συνταγές   για να μάθατε ακόμη περισσότερα.

Στη φωτογραφία βλέπετε μια πολύ ενυδατική και αναπλαστική κρέμα ποδιών με βιταμίνη F και βρώμη, η οποία ολοκληρώνει ιδανικά την  περιποίηση των ποδιών σας. Όχι μόνο τα αφήνει βελούδινα, αλλά και υπέροχα αρωματισμένα, χάρη στα αιθέρια έλαια υλανγκ υλανγκ και πεύκου.

Αποσμητική πούδρα ποδιών! Απλά φανταστική!

Close