Κρέας: 9 συμπτώματα που δείχνουν ότι ο οργανισμός δεν το χωνεύει σωστά

Κρέας: 9 συμπτώματα που δείχνουν ότι ο οργανισμός δεν το χωνεύει σωστά. Αυτά τα συμπτώματα δείχνουν ότι οργανισμός δεν χωνεύει σωστά το κρέας.

Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε μία ζουμερή μπριζόλα ή ένα σουβλάκι χοιρινό, εκτός αν είναι vegan ή χορτοφάγος. Παρόλα αυτά δεν χωνεύουν όλοι οι άνθρωποι το κρέας με τόση ευκολία, ακόμη κι αν δεν το αντιλαμβάνονται.

Μπορεί μετά την κατανάλωση κρέατος να νιώθεις κάποια περίεργα συμπτώματα που δεν μπορείς να εξηγήσεις. Ήρθε λοιπόν ο καιρός να σου λύσουμε την απορία. Μήπως δεν χωνεύεις σωστά το κρέας; Διαβάστε παρακάτω τα 9 συμπτώματα: 

Συμπτώματα που δείχνουν ότι δεν χωνεύεις σωστά το κρέας: Έχεις δυσκοιλιότητα μετά την κατανάλωση κρέατος

Έρευνες έχουν δείξει ότι το κόκκινο κρέας σε πολλούς ανθρώπους δημιουργεί δυσκοιλιότητα, διότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο. Αυτό προκαλεί δυσκοιλιότητα. Επίσης μπορεί να προκαλέσει καρκίνο στο έντερο όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες.

Σύμφωνα λοιπόν με τους διατροφολόγους αλλά και τους γιατρούς. κόκκινο κρέας θα πρέπει να καταναλώνουμε δύο φορές την εβδομάδα, σε πολύ συντηρητικές ποσότητες, δηλαδή 100-200 γραμμάρια.

κρέας-9-συμπτώματα-που-δείχνουν-ότι-δεν-το-χωνεύετε-σωστά-

Συμπτώματα που δείχνουν ότι δεν χωνεύεις σωστά το κρέας: Νιώθετε πεινασμένοι μετά το γεύμα

Αν μετά από μία ζουμερή μπριζόλα εσείς συνεχίζετε να νιώθετε πεινασμένοι, τότε αυτό σημαίνει πως το σώμα σας έχει υψηλή ποσότητα πρωτεΐνης και όχι υδατανθράκων. Οι υδατάνθρακες είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή σεροτονίνης.

Η σεροτονίνη εκτός από την ρύθμιση της διάθεσης, στέλνει τα κατάλληλα σήματα στον εγκέφαλο που του δείχνουν ότι το σώμα χόρτασε. Αντί λοιπόν για μπριζόλα προτιμήστε ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες και φυτικές ίνες και αφήστε το κρέας στην άκρη για μερικές μέρες.

κρέας-9-συμπτώματα-που-δείχνουν-ότι-δεν-το-χωνεύετε-σωστά-

Photo via: clickatlife.gr

 Συμπτώματα που δείχνουν ότι δεν χωνεύεις σωστά το κρέας: Έχετε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Μπορεί οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια να έχουν συνδεθεί με την κούραση και την έλλειψη ύπνου, όμως στην πραγματικότητα αποτελούν σύμπτωμα για πολλά παραπάνω πράγματα. Πιο συγκεκριμένα, αν διαπιστώσατε πως εμφανίσατε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, την επόμενη μέρα, μετά την κατανάλωση κρέας, αυτό κάτι σημαίνει.

Πιο συγκεκριμένα η εσωτερική επένδυση του εντέρου επιτρέπει στα σωματίδια του κρέατος να περνούν έξω από τα τοιχώματα του εντέρου και να μπαίνουν αμέσως στην κυκλοφορία του αίματος. Το σώμα αντιμετωπίζει αυτά τα σωματίδια σαν εισβολείς.

Το σώμα λοιπόν θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει αυτή την ξένη ουσία και η προσπάθειά του να φτιάξει αντισώματα μπορεί να σας δημιουργήσει μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Δυστυχώς είναι ένα σύμπτωμα που δύσκολα το αντιλαμβάνεσαι εκτός αν είσαι ειδικός.

κρέας-9-συμπτώματα-που-δείχνουν-ότι-δεν-το-χωνεύετε-σωστά-

Photo via: meygeia.gr

Συμπτώματα που δείχνουν ότι δεν χωνεύεις σωστά το κρέας: Έχεις υψηλή αρτηριακή πίεση

Το κρέας ακόμη και αν αυτό είναι μαγειρεμένο ή επεξεργασμένο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο επειδή συνήθως ωριμάζει, καρυκεύεται και διατηρείται σε αλάτι. Εκτός αυτού η πέτσα από το κοτόπουλο και το κόκκινο κρέας έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά. Αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε επιδείνωση της υπέρτασης.

Επίσης μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και στην ανάπτυξη στεφανιαίας νόσου. Θα πρέπει λοιπόν να μειώσετε την κατανάλωση κρέατος και να καταναλώνετε περισσότερα λαχανικά. Επίσης καλό θα ήταν να προτιμάτε γενικά κρέας με χαμηλά λιπαρά. Μία καλή ιδέα είναι και τα θαλασσινά, όμως κι αυτά χωρίς πολύ αλάτι.

κρέας-9-συμπτώματα-που-δείχνουν-ότι-δεν-το-χωνεύετε-σωστά-

Photo via: onmed.gr

 Συμπτώματα που δείχνουν ότι δεν χωνεύεις σωστά το κρέας: Υπάρχει δυσοσμία στο στόμα και στο σώμα σας

Η δυσοσμία στο στόμα και στο σώμα δείχνει ότι το κρέας δεν αφομοιώνεται σωστά από το σώμα και ότι γενικότερα το πεπτικό σας σύστημα δεν λειτουργεί σωστά. Αν λοιπόν ταλαιπωρείστε από αυτό, επικοινωνήστε με έναν ειδικό γιατρό και ξεκινήστε ένζυμα που θα βοηθήσουν στην αποτοξίνωση.

κρέας-9-συμπτώματα-που-δείχνουν-ότι-δεν-το-χωνεύετε-σωστά-

Photo via: healthstories.gr

 Συμπτώματα που δείχνουν ότι δεν χωνεύεις σωστά το κρέας: Έχετε αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα

Όταν το σώμα σας δεν χωνεύει σωστά το κρέας, μπορεί να αρρωσταίνετε πιο συχνά από το συνηθισμένο. Το ανοσοποιητικό σας σύστημα μπορεί να επηρεαστεί λόγω του φυσικού σακχάρου (Neu5Gc) που βρίσκεται στο κόκκινο κρέας και είναι πολύ δύσκολο να αφομοιώσει το σώμα μας.

Αυτό το σάκχαρο παράγεται συνήθως από σαρκοφάγα ζώα και τους επιτρέπει να διατηρούν την βασισμένη στο κρέας διατροφή τους. Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν παράγει αυτό το σάκχαρο και γι’ αυτό το αντιμετωπίζει ως ξένη ουσία, η οποία του προκαλεί τοξική ανοσολογική αντίδραση.

Προσπαθήστε να καταναλώνετε πιο θρεπτικά τρόφιμα όπως κινόα, ξηρούς καρπούς, πράσινα λαχανικά και φρούτα. Παρέχουν απαραίτητα αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες και διασφαλίζουν ότι ικανοποιούνται όλες οι μακρο- και μικρο-θρεπτικές ανάγκες σας.

Δείτε ακόμα Η πιο όμορφη γιαγιά του κόσμου αποκαλύπτει το μυστικό της για ένα τέλειο σώμα και πρόσωπο

Επομένως, εάν πρέπει να τρώτε κρέας, φροντίστε να το ισορροπήσετε με τα υγιεινά τρόφιμα που αναφέρονται παραπάνω ως συνοδευτικό ή σαλάτα. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε κάποια άσκηση και αρκετή βιταμίνη D για να υποστηρίξετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

κρέας-9-συμπτώματα-που-δείχνουν-ότι-δεν-το-χωνεύετε-σωστά-

Photo via: carespot.gr

 Συμπτώματα που δείχνουν ότι δεν χωνεύεις σωστά το κρέας: Νιώθετε κόπωση

Αν μετά την κατανάλωση κρέατος νιώθετε έντονη κόπωση και εξάντληση δεν είναι κάτι φυσιολογικό. Δείχνει ότι το έντερο δεν μπορεί να διασπάσει το κρέας και το σώμα δίνει όλη του την ενέργεια στην χώνεψη του.

Οπότε αν νιώθετε πρήξιμο και κόπωση μετά την κατανάλωση κρέατος θα πρέπει να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες και να δώσετε μία ευκαιρία στα φρούτα και στα λαχανικά.

κρέας-9-συμπτώματα-που-δείχνουν-ότι-δεν-το-χωνεύετε-σωστά-

Photo via: ophthalmica.gr

 Συμπτώματα που δείχνουν ότι δεν χωνεύεις σωστά το κρέας: Νιώθεις ναυτία

Αυτό το σύμπτωμα έχει παρατηρηθεί κυρίως σε έγκυες γυναίκες και αυτό όχι επειδή η ναυτία είναι σύμπτωμα της εγκυμοσύνης αλλά γιατί οι ουσίες που περιέχει το κρέας δεν μπορούν να απορροφηθούν από τον οργανισμό και ο οργανισμός προσπαθεί κάπως να τις αποβάλλει.

Βέβαια αυτό μπορεί να ισχύσει σε κάθε άνθρωπο. Αν βέβαια αλλάξετε διατροφικές συνήθειες και η ναυτία παραμένει, επικοινωνήστε φυσικά αμέσως με τον γιατρό σας.

κρέας-9-συμπτώματα-που-δείχνουν-ότι-δεν-το-χωνεύετε-σωστά-

Photo via: onmed.gr

Συμπτώματα που δείχνουν ότι δεν χωνεύεις σωστά το κρέας: Νιώθεις φούσκωμα

Τα προϊόντα κρέατος είναι μια από τις πιο δύσκολες τροφές που μπορεί να αφομοιώσει το ανθρώπινο σώμα, επειδή η πρωτεΐνη που περιέχεται στο κρέας (ειδικά στο κόκκινο κρέας) είναι πιο δύσκολο για τον ανθρώπινο οργανισμό να τη διασπάσει. Αυτό μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα.

Μεγάλες ποσότητες λιπαρών τροφών, όπως το κρέας, επιμηκύνουν τον χρόνο για να αδειάσει το στομάχι, γεγονός που προκαλεί επίσης φούσκωμα ή δυσφορία. Η ακατάλληλη πέψη του κρέατος μπορεί να οδηγήσει στη συσσώρευση τοξινών στο σώμα.

Δείτε ακόμα 13 τροφές που αν θέλετε να χάσετε βάρος θα πρέπει να τις αποφεύγετε

Αντί για μπριζόλα, προτιμήστε ψάρι ή κοτόπουλο. Αυτά τα ζωικά προϊόντα είναι πιο εύκολο να τα αφομοιώσετε. Πάντα να έχετε λαχανικά (στον ατμό ή ωμά) ως συνοδευτικό πιάτο ή σαλάτα. Εάν σταματήσετε να τρώτε κρέας, πιθανότατα θα απαλλαγείτε από το φούσκωμα για πάντα.

κρέας-9-συμπτώματα-που-δείχνουν-ότι-δεν-το-χωνεύετε-σωστά-

Photo via: mothersblog.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τη διατροφή στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close