Smoky hair: 13 ιδέες για την νέα τάση στα μαλλιά το Καλοκαίρι 2021_

Τα smoky hair είναι η νέα τάση στο χρώμα των μαλλιών κι εμείς θα σας παρουσιάσουμε 13 ιδέες για να την υιοθετήσεις.

Τα smoky hair έκαναν την εμφάνισή τους φέτος το Καλοκαίρι. Πρόκειται για ένα στιλ χρώματος κατά το οποίο ο κομμωτής μπορεί να συνδυάσει δύο ή και τρεις αποχρώσεις μαζί και να δώσεις ο τελικό αποτέλεσμα το ξανθό, το καστανό ή το μαύρο.

Τα smoky hair είναι μία πολύ μοντέρνα πρόταση διότι το αποτέλεσμα είναι safe αλλά και σικ με πολύ μοντέρνους τόνους. Φαίνεται πως τα smoky hair ήρθαν για να αντικαταστήσουν φέτος το Καλοκαίρι τα μαλλιά με μπαλαγιάζ ή τα μαλλιά με όμπρε.

Στο σημερινό μας άρθρο συγκεντρώσαμε για εσάς 13 ιδέες smoky hair αλλά και μερικές συμβουλές σχετικά με την νέα αυτή τάση. Το καστανό, το μαύρο ή το ξανθό είναι χρώματα που ταιριάζουν στις μεσογειακές γυναίκες, οπότε δεν βρίσκουμε λόγο να μην επιλέξεις τα smoky hair φέτος το Καλοκαίρι. Διαβάστε παρακάτω: 

Συμβουλές για τα smoky hair

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο στα smoky hair ο κομμωτής μπορεί να συνδυάσει δύο ή και τρία χρώματα μαζί που σαν τελικό αποτέλεσμα θα του φέρουν το καστανό, το ξανθό το μαύρο ή και μερικές αποχρώσεις αυτών των χρωμάτων σε πιο extreme εκδόσεις.

Ανάλογα με την βάση των μαλλιών σας, το γούστο σας αλλά και το πόσο έχετε ταλαιπωρήσει τα μαλλιά σας με προηγούμενες βαφές, θα επηρεαστεί και το τελικό αποτέλεσμα. Ο κομμωτής θα βάλει πιο σκούρες αποχρώσεις στην ρίζα του κεφαλιού και πιο ανοιχτά χρώματα στις άκρες.

Στις βαφές αυτές συνήθως αναμειγνύεται κι ένα μέρος γκρι ή μπλε έτσι ώστε να επιτύχει ο κομμωτής το ιδανικό ψυχρό χρωματικά αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορείτε να περιορίσετε το smoky hair στις άκρες των μαλλιών ή να κάνετε μέχρι και ανταύγειες.

Δείτε ακόμα Μαλλιά σε βαθύ κόκκινο : Ιδέες για το 2021

Πρέπει όμως να θυμάστε ότι αφού προχωρήσετε σε αυτήν την αλλαγή θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ειδικά επαγγελματικά καλλυντικά προϊόντα για τα μαλλιά, έτσι ώστε να διατηρήσετε το λαμπερό αποτέλεσμα. Επίσης θα πρέπει να ανανεώνετε το χρώμα τακτικά.

Μαύρα smoky hair

Στα smoky hair το αποτέλεσμα είναι πάντα πιο ψυχρό. Έτσι αν είσαι από τις γυναίκες που αγαπούν τις σκούρες αποχρώσεις στα μαλλιά τους, μπορείς σίγουρα να συνδυάσεις το μαύρο και το γκρι στα μαλλιά σου. Το αποτέλεσμα θα βγει αρκετά ροκ αλλά και safe και μπορεί να ταιριάξει σε κάθε νέα κοπέλα της Ελλάδας.

 

μαύρα_smoky hair_

Μαύρα smoky hair με σαντρέ τόνους

Αν τα μαλλιά σας δεν είναι ιδιαίτερα ταλαιπωρημένα και έχετε καλό κομμωτή, σίγουρα θα επιτύχετε το παρακάτω αποτέλεσμα. Smoky hair με μαύρη ρίζα σε άκρες σε σαντρέ αποχρώσεις που με μία πρώτη ματιά θυμίζουν και γκρι. Μία υπέροχη διχρωμία ή και τριχρωμία που θα σε ανανεώσει.

Δείτε ακόμα Ανταύγειες σε καρέ μαλλιά: 16 μοντέρνες ιδέες

μαύρα_smoky hair_

Καστανά smoky hair με ξανθές άκρες

Μπορείς επίσης να υιοθετήσεις smoky hair σε πιο γήινες και…ελληνικές αν θες αποχρώσεις. Καστανή ρίζα με ξανθές άκρες που δένουν υπέροχα με το καστανό που τις συνδύασες. Επειδή το smoky hair παίζει με την ανάμειξη πολλών χρωμάτων το αποτέλεσμα μπορεί να βγει άκρως φυσικό.

καστανά_smoky hair_

Smoky hair με έντονες ξανθές άκρες

Φυσικά μπορεί να θέλεις να κάνεις κάτι λιγότερο φυσικό όμως εξίσου εντυπωσιακό. Μπορείς λοιπόν να επιλέξεις καστανή την ρίζα του κεφαλιού σου και να ανοίξεις τις άκρες των μαλλιών σε ένα ανοιχτό ξανθό. Είναι μία πολύ όμορφη πρόταση για smoky hair που θα σου ταιριάξει σίγουρα.

καστανά_smoky hair_με_ξανθές_άκρες_

Σαντρέ smoky hair

Η παρακάτω εικόνα αποτελεί την πιο χαρακτηριστική εικόνα smoky hair. Ο κομμωτής έχει αναμείξει τόσο καλά τα χρώματα που το τελικό αποτέλεσμα με μία πρώτη ματιά φαίνεται λες και είναι ένα χρώμα για όλα τα μαλλιά. Στην ουσία όμως η ρίζα του κεφαλιού είναι καστανή και τα υπόλοιπα μαλλιά σε σαντρέ αποχρώσεις.

καστανά_smoky hair_με_σαντρέ_ανταύγειες_

Smoky hair σε ξανθές αποχρώσεις

Επειδή τα smoky hair αποτελούνται από ψυχρούς χρωματισμούς, είναι απολύτως λογικό οι ξανθές σας απόπειρες να μοιάζουν με σαντρέ. Έτσι λοιπόν στην παρακάτω εικόνα βλέπουμε πως μπορείτε να αναμείξετε το καστανό και το ξανθό και να βγάλετε ένα αποτέλεσμα σικ που ταιριάζει σε κάθε γυναίκα.

σαντρέ_smoky hair_

Μαύρο smoky hair με ανοιχτό καστανό στις άκρες

Μία από τις αγαπημένες μας εικόνες που μπορείς να την υιοθετήσεις τόσο το Καλοκαίρι όσο και τον Χειμώνα. Υπέροχα smoky hair με μαύρο χρώμα στην κορυφή του κεφαλιού και καστανό ανοιχτό στις άκρες. Το αποτέλεσμα βγαίνει κάπως γκρι και είναι απλά εντυπωσιακό.

μαύρα_smoky hair_

Ξανθό smoky hair

Αρκετά όμως με τις σκούρες αποχρώσεις. Αν θέλεις φέτος το Καλοκαίρι να αναδείξεις τα ξανθά σου μαλλιά επέλεξε το smoky hair για να το κάνεις. Καστανή ρίζα με ξανθές ανταύγειες που σε κάνουν να δείχνεις πολύ μοντέρνα. Οι ψυχρές αποχρώσεις του ξανθού είναι τάση οπότε μην ξεχνάς ανά διαστήματα να κάνεις τα απαραίτητα ρεφλέ.

ξανθά_smoky hair_

Γκρι smoky hair

Στα μαύρα σου μαλλιά μπορείς να αφήσεις τον κομμωτή σου να κάνει τα μαγικά του και να ανακατέψει δύο ή και τρεις αποχρώσεις. Το αποτέλεσμα θα βγει γκρι με τόνους ξανθού και θα σε κάνουν να δείχνεις πολύ ροκ και σαγηνευτική. Ακόμη να το επιλέξεις;

μαύρα_smoky_hair_

Smoky hair σε καστανές αποχρώσεις

Στην Ελλάδα οι περισσότερες γυναίκες έχουν καστανά μαλλιά. Αν δεν θέλεις να αποχωριστείς τελείως το φυσικό σου χρώμα αλλά έχεις ανάγκη μία αλλαγή, τότε σίγουρα μπορείς να υιοθετήσεις την παρακάτω εικόνα. Smoky hair που παίζει με τις αποχρώσεις του καστανού και του ξανθού για ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.

σοκολατί_smoky hair_

Smoky hair με κόκκινους τόνους

Στον πρόλογο σας είπαμε ότι το smoky hair καταλήγει σε μαύρο, καστανό και ξανθό. Όμως εμείς, θέλουμε να πειραματιστούμε. Βρήκαμε λοιπόν στο διαδίκτυο ότι μπορείς να επιτύχεις smoky hair σε πιο extreme αποχρώσεις. Πάλι η βάση θα είναι το ψυχρό μαύρο και το ψυχρό ξανθό. Όμως με λίγες πινελιές κόκκινου παίρνουμε το αποτέλεσμα που βλέπετε παρακάτω:

ροζ_smoky_hair_

Smoky hair με λίγες ξανθές ανταύγειες

Για το τέλος αφήσαμε μία πολύ σικ αλλά και μοντέρνα επιλογή. Smoky hair σε καστανή βάση με πολύ λίγες ξανθές ανταύγειες που φωτίζουν τα μαλλιά και το πρόσωπό σου. Το αποτέλεσμα είναι άκρως και σικ και φυσικό και θα χαρούμε πολύ αν το υιοθετήσεις.

καστανά_smoky_hair_

All photos via Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τα μαλλιά στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close