Υδατάνθρακες: Τι θα συμβεί στο σώμα εάν σταματήσετε να τρώτε_

Υδατάνθρακες: Τι θα συμβεί στο σώμα εάν σταματήσετε να τρώτε!  Οι υδατάνθρακες είναι μία τροφή που προσπαθούμε να αποφύγουμε, όμως λίγοι από εμάς γνωρίζουν τι θα συμβεί, αν σταματήσουμε να τρώμε υδατάνθρακες.

Η αλήθεια είναι ότι όσοι ακολουθούμε μία ισορροπημένη διατροφή είτε αποκλείουμε είτε αποφεύγουμε τους υδατάνθρακες. Ξεχνάμε όμως ότι κάθε πράγμα θέλει μέτρο. Οι υδατάνθρακες καλό θα είναι να ελαττωθούν, όμως δεν πρέπει να τους βγάλουμε τελείως από την διατροφή μας.

Διαβάστε ακόμα Χλιαρό νερό κάθε πρωί : Δες τα 7 θαυματουργά ωφέλη

Στο σημερινό μας άρθρο θα μάθουμε πως μπορεί να επηρεάσει το σώμα μας, η απόφασή μας να σταματήσουμε να τρώμε εντελώς υδατάνθρακες. Αυτές οι πληροφορίες θα μας δείξουν πόσο σημαντικό είναι να συμβουλευόμαστε διατροφολόγο προτού αποφασίσουμε να κάνουμε διατροφή και φυσικά ότι οι ακραίες δίαιτες ποτέ δεν βοηθούν.

Διαβάστε παρακάτω τι θα συμβεί στο σώμα μας αν σταματήσουμε να τρώμε υδατάνθρακες: 

Αν σταματήστε να τρώτε υδατάνθρακες μπορεί να αισθανθείτε ζάλη

Το να σταματήσετε ξαφνικά να τρώτε υδατάνθρακες, είναι ένα σοκ για το σώμα που του προκαλεί στρες. Το σώμα, με την έλλειψη υδατανθράκων δεν μπορεί να κάψει γλυκόζη και αυτό μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως ναυτία, ζάλη και αδυναμία. Γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να ελαττώσετε τους υδατάνθρακες σταδιακά.

ζάλη_αν_σταματήσετε_να_τρώτε_υδατάνθρακες_

Αν σταματήστε να τρώτε υδατάνθρακες θα είναι πιο δύσκολο για εσάς να παραμείνετε δραστήριοι.

Όταν το σώμα σας προσαρμόζεται σε μια νέα διατροφή που αποτελείται από πολύ λίγους υδατάνθρακες, αρχίζει να καίει λίπος για ενέργεια. Επειδή το λίπος δεν προσφέρει την ίδια ενέργεια με την γλυκόζη στο σώμα, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να νιώθετε περισσότερο νυσταγμένοι.

Δεν έχετε τόση ενέργεια όσο πριν και σίγουρα θα σας είναι δύσκολο να ξεκινήσετε γυμναστική και προπονήσεις. Πιθανώς τον πρώτο καιρό δε θα έχετε την ίδια ενέργεια και αποτελεσματικότητα στην γυμναστική σας. Κάντε υπομονή και θα περάσει.

δεν_θα_έχετε_ενέργεια_αν_σταματήσετε_να_τρώτε_υδατάνθρακες_

Αν σταματήστε να τρώτε υδατάνθρακες δεν είναι καλό για την καρδιά

Τα άτομα που τρώνε πολύ λίγους υδατάνθρακες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από καρδιακές παθήσεις, σύμφωνα με μελέτη. Ιατροί συνιστούν την αποφυγή δίαιτας με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.

Οι υγιείς υδατάνθρακες καταπολεμούν τη φλεγμονή και μας βοηθούν να μειώσουμε τον κίνδυνο συσσώρευσης στα αιμοφόρα αγγεία μας.

οι_υδατάνθρακες_κάνουν_καλό_στην_καρδιά_

Αν σταματήστε να τρώτε υδατάνθρακες ο μεταβολισμός μπορεί να επιβραδυνθεί.

Όταν κόβετε ξαφνικά τους υδατάνθρακες, μπορεί προσωρινά αυτό να σας προκαλέσει δυσκοιλιότητα. Οι υδατάνθρακες με ανθεκτικό άμυλο, όπως η βρώμη, επιταχύνουν το μεταβολισμό σας, βοηθώντας σας να χάσετε βάρος πιο γρήγορα.

θα_έχετε_δυσκοιλιότητα_αν_σταματήσετε_να_τρώτε_υδατάνθρακες_

Αν σταματήστε να τρώτε υδατάνθρακες μπορεί να νιώθετε μυϊκές κράμπες.

Πολλοί άνθρωποι που κάνουν δίαιτα χωρίς υδατάνθρακες μπορεί να αισθάνονται επώδυνες συσπάσεις των μυών. Η δραστική μείωση των υδατανθράκων κάνει το σώμα σας να χάσει περισσότερους ηλεκτρολύτες μέσω της ούρησης. Επειδή αυτά τα μέταλλα είναι απαραίτητα για την επικοινωνία των κυττάρων, μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκούς σπασμούς.

θα_νιώθετε_κράμπες_αν_σταματήσετε_να_τρώτε_υδατάνθρακες_

Η αναπνοή σας μπορεί να μυρίζει άσχημα.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να παρατηρήσουν μια παράξενη γεύση στο στόμα τους και μια αλλαγή στην αναπνοή μέσα σε λίγες μέρες από την έναρξη μιας δίαιτας χωρίς υδατάνθρακες.

Αυτό συμβαίνει επειδή όταν το σώμα σας δεν μπορεί να πάρει ενέργεια από υδατάνθρακες, αρχίζει να διαλύει το λίπος για καύσιμο και μετατρέπει τα λιπαρά οξέα σε φυσικά χημικά που ονομάζονται κετόνες.

Αυτό μπορεί να αναγκάσει την αναπνοή σας να έχει μια έντονη μυρωδιά που ορισμένοι άνθρωποι περιγράφουν ότι είναι παρόμοια με την αφαίρεση μανού από τα νύχια.

θα_μυρίζει_η_αναπνοή_σας_άσχημα_αν_σταματήσετε_να_τρώτε υδατάνθρακες_

Μπόνους: Υγιείς υδατάνθρακες που θα ωφελήσουν την υγεία σας.

Κινόα. Αυτός ο θρεπτικός σπόρος έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και, εκτός από τη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος πιο γρήγορα.

Είδος σίκαλης. Το φαγόπυρο είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών και είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία της καρδιάς.

Κριθάρι. Είναι ένα μεγάλο κατασταλτικό της όρεξης που σχετίζεται με πολλά οφέλη για την υγεία, όπως μείωση της χοληστερόλης και μειωμένα σάκχαρα στο αίμα.

Σοκολατούχο γάλα. Αυτός ο υπέροχος συνδυασμός καλών υδατανθράκων και πρωτεϊνών μπορεί να σας βοηθήσει να χτίσετε τους μυς σας και χρησιμεύει ως ένα τέλειο αθλητικό ποτό. Φυσικά χωρίς ζάχαρη.

καλοί_υδατάνθρακες_

Διαβάστε όλες τις πληροφορίες για την διατροφή στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

All photos via: brightside.me

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close